En kjapp en på kjøkkenet

Sweet Potato and Peanut Soup with Teff

Trenger du noe å varme deg på? Prøv Julies cashewnøtt-suppe.

Publisert Sist oppdatert

Få en ny giv på kjøkkenet, og prøv én ny oppskrift i uka. Pai, chili con carne, one-pot-pasta, suppe og finnbiff er perfekte retter å servere på denne årstiden. For verdens beste oppskrifter følger vi mange matbloggere, og spesielt begeistret er vi for Julies matblogg av Julie Chiku. Hun er stor fan av afrikansk mat for tida, og mener denne cashewnøtt-suppa passer perfekt i høstmørket:

Julies cashewnøtt-suppe

4 porsjoner – ca. 45 minutter

Ingredienser:

2 rødløk

4 hvitløksfedd

2 røde chili

2 ss fersk ingefær

2 ss olje

1 ts kanel

1 ts paprikapulver

5 ss cashewsmør

2 ss tomatpuré

1 stor søtpotet

1 boks hermetiske tomater

1 boks kokosmelk

5 dl vann eller grønnsakskraft

100 g spinat

1 lime eller 1/2 sitron

salt og pepper, smak til!

Ristede cashewnøtter til topping

Koriander til topping

Serveres med kokt ris

  • Finhakk rødløk, chili, hvitløk og ingefær. Varm opp litt olje i en stor gryte. Surr ingrediensene i ca. 5 minutter, eller til det har blitt mykt og blankt. Tilsett kanel, paprika og cashewsmøret. Rør det godt sammen.
  • Skrell søtpoteten og del den i små terninger. Ha søtpoteten over i gryta sammen med tomatpuré og rør rundt i ca. 5 minutter, eller til søtpoteten får litt stekeskorpe. Tilsett så en boks hermetiske tomater, kokosmelk og vann eller grønnsakskraft.
  • Gi suppen et oppkok under lokk før du skrur ned temperaturen så det bare småputrer uten lokk. La suppen putre i 20-25 minutter, til søtpoteten er helt gjennomkokt. Ønsker du en ekstra tykk suppe kan du mose noen av søtpotetbitene med potetstapper, eller kjøre en stavmikser et par ganger i suppen.
  • Smak til med salt, pepper og lime- eller sitronsaft. Helt mot slutten tilsetter du spinaten. Skru av varmen og rør inn.

Server gjerne med ris. Toppes med ristede nøtter og koriander. Nyt!

Powered by Labrador CMS