Tidløse klokker for enhver smak

Foto: Getty Images, Produsentene

De fineste klokkene – til både han og henne.

Publisert Sist oppdatert

En klokke er kanskje den ultimate gaven – enten det er til en kjæreste, mann eller kone, eller et annet kjært familiemedlem.

Kanskje du planlegger å gi en klokke til noen du er glad i til jul i år, eller kanskje du til og med vurderer å investere i en til deg selv. Vi har funnet et lite knippe klokker som vi syns er fine, både han og henne – som også har spennende historier.

Her finner du noe for enhver smak, i forskjellige prisklasser.

Flere av disse klokkene er definitivt en investering – noen til og med arvemateriale. Noen av disse kan også brukes til inspirasjon, eller rett og slett til å drømme seg litt bort. Drømmer er jo helt gratis!

Klokker til dame:

Rolex

Den ultimate luksusen! Rolex Datejust er en av de virkelig store klokkeklassikerne. Denne finnes i mange forskjellige varianter – både til dame og herre, og er et nydelig investeringsobjekt.

Lady-Datejust ble lansert for første gang i 1957, og denne varianten – som er en del av Oyster Perpetual-kolleksjonen, har klassiske elementer som en champagnefarget urskive og den karakteristiske, rillede Rolex-bezelen.

Rolex Lady-Datejust, se alle variantene hos Urmaker Bjerke her.

Cartier

Cartier Tank-klokken, som ble lanserte så tidlig som i 1917, ble båret av kvinner som Prinsesse Diana og Jacqueline Kennedy Onassis. Denne modellen, en variant av Tank Must, er nå utviklet mens den holder seg tro mot den historiske modellen.

Denne finnes også i flere forskjellige varianter – både til dame og herre.

Cartier Tank Must SM, Urmaker Bjerke kr 27600.

Bruvik

Rune Bruvik, designeren bak Bruvik-klokkene, fikk sitt første Swiss-ur på familieferie i Geneve i 1992. 18 år senere ble drømmen om å designe sine egne klokker virkelig. Det norske designet er stilrent og sporty, med en touch av eleganse.

Denne sorte varianten er laget av keramisk og ripefritt materiale, og inneholder 11 diamanter på urskiven.

Ceramica Lady fra Bruvik/Lervik Ur, kr 14000.

Omega

Omega-klokkene er både klassiske og elegante, og De Ville-modellene er preget av rene linjer med luksuriøse detaljer. Med alt fra sølv, gull og rosegull og skinnremmer til stållenker, finnes det noe for de aller fleste i De Ville-familien.

Omega De Ville Prestige Chronometer 32,7 mm, 42300 hos Thune.

TAG Heuer

Det sveitsiske klokkemerket er en av verdens mest kjente og luksuriøse merkevarer. Helt siden 1860 har TAG Heuer produsert kokker for både menn og kvinner, og vært spesielt ledende innen innovasjon og nytenkning.

Denne modellen i Aquaracer-serien har en hvit perlemorskive med timemarkører i gult gull – en klassisk klokke, med en tvist.

TAG Heuer Aquaracer Lady, kr 25450.

Tissot

Enda et sveitsisk klokkemerke med ekstremt lang fartstid – faktisk så strekker historien til Tissot seg så langt tilbake som 1853.

Modellen Tissot PR 100 Lady er minimalistisk og stilren variant, som passer de aller fleste stiler.

Tissot PR 100 Lady Small, kr 2650.

Breitling

Logoen til Breitling sier det meste. Siden etableringen i 1884 har merket vært ledende innen luftfart, og kombinasjonen av design og tekniske egenskaper er noe av det som gjør disse klokkene unike.

Breitling Galactic 29, kr 41950

Klokker til han:

Rolex

Som Lady-Datejust over – den ultimate luksusen! Finnes det er mer ikonisk eller klassisk klokke? Dette er virkelig en klokke som kan leve i flere generasjoner.

Rolex Datejust 36 Oyster 36 mm, kr 73300 hos Urmaker Bjerke.

Longines

Sveitsiske Longines har en lang og ærverdig tradisjon, og med den populære Master-kolleksjonen som ble lansert i 2005, har ikke merkets popularitet sunket – tvert i mot.

Med stålkasse og og alligatorrem er denne klokken, Master Collection Column-wheel Chronograph, både sporty og elegant.

Master Collection Column-wheel Chronograph, kr 30690 hos Urmaker Bjerke.

Victorinox

Victorinox, som også er et sveitsisk klokkemerke, har – i likhet med flere av de nevnte merkene, en lang tradisjon. Når de startet opp i 1884, holdt de primært på med kniver – noe Victorinox også gjør den dag i dag.

Maverick-serien inneholder et stort antall klokker – i forskjellige former og fasonger, og denne varianten i grønn skiller seg virkelig ut.

Victorinox Maverick Grønn/Gulltonet, kr 7995.

Rado

Rado er kanskje aller best kjent for sine high tech-klokker, ofte keramiske – både til bruk under og over vann. Klokkene er laget av slitesterkt materiale av høy kvalitet.

Rado Coupole Classic Automatic er en klassisk og elegant klokke i stål med svart skinnrem.

Rado Coupole Classic Automatic, kr 14500.

Certina

Certina ble grunnlagt av Kurths-brødrene i byen Grenchen i Sveits i 1888, og har blitt et av verdens ledende merker i sitt prissegment.

Denne modellen, Certina DS Action, kommer med en lekker grå tallskive, men finnes også i flere ulike farger.

Certina DS Action 41 mm titan med quartz-urverk, kr 6390 hos Thune.

Hublot

High-tech på høyt nivå! Hublot er kjent for å være det første merket som kombinerte gull og gummi i samme klokke, og har blitt ledende i kombinasjonen av det tradisjonelle og moderne.

Denne modellen er en del av «The Spirit of Big Bang»-serien, der det selvopptrekkende urverket er synlig gjennom tallskiven.

Spirit of Big Bang Titanium Blue fra Urmaker Bjerke.

Powered by Labrador CMS