Cargobukser er tilbake!

Foto: Getty Images, Imaxtree, Produsentene

Kjendisene og influencerne beviser at 90s-trenden gjør comeback.

Publisert Sist oppdatert

Cargobukser stammer fra cargodresser, som først ble brukt av britiske og amerikanske styrker før og under andre verdenskrig. De karakteristiske, store lommene ble brukt til oppbevaring av alt fra bandasjer til ekstra ammunisjon. I senere tid gjør buksene fortsatt nytte som «arbeidstøy» – men også som trendplagg.

Mange forbinder kanskje cargobukser spesielt med 90- og tidlig 2000-tallet. Artister som hadde sin storhetstid i denne perioden – som Avril Lavigne, Christina Aguilera og Britney Spears, har alle stilt opp minst én gang på rød løper iført cargobukser (dog alltid litt for store). I dag ser vi stjerner som Bella og Gigi Hadid, Hailey Bieber og Kardashian-søstrene rocke trenden, og fra tid til annen dukker den opp på catwalken igjen – og dermed også i gatemoten.

Olivier Rousteing og Balmain viste flere cargobukse-varianter under Fall/Winter 21-showet i Paris, og norske Holzweiler kom med sine varianter allerede for noen sesonger siden. Nå ser vi cargobukser også utenfor catwalken –både gjennom street style fra moteukene og på «it-jenter» på Instagram. Vi trenger ikke så mye mer bevis enn det – cargo pants are back!

Foto: Getty Images

Bella Hadid i beige-grønne cargobukser. Foto: Getty Images

Balmain FW21-show. Foto: Imaxtree

Balmain FW21-show. Foto: Imaxtree

Shopping – cargobukser:

Hvite bukser fra Max Mara/Net-a-porter, ca. kr 6337.

Mørkegrønn cargobukse fra H&M, kr 299 (annonse).

Beige bukser fra Rejina Pyo, ca. kr 4154.

Svarte cargobukser fra &Other Stories, kr 790 (annonse).

Beige bukser fra Holzweiler, kr 2395.

Beige cargo pants fra Isabel Marant Étoile, kr 3899 (annonse).

Powered by Labrador CMS