Din duft for høsten – ifølge ditt stjernetegn

La stjernene bestemme høstens duft.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Sæther.

På samme måte som vi endrer hva vi vil ha på oss basert på humør, sesong og været, så trekkes vi også mot ulike dufter basert på anledning og sinnsstemning. Noen dager ønsker vi en duft som gir oss styrke, andre dager vil vi ha noe klassisk og fresht. Enten du tror på astrologi eller ei, så er horoskopet en pekepinn for tiden fremover, og derfor har vi bestemt oss for å teste et duft-horoskop, eller et såkalt duftoskop!

For kan det ha seg sånn at høsten blir bedre med en duft som matcher horoskopet?

Duftoskop for oktober

En komplett duftgarderobe inneholder litt av alt og reflekterer hele personligheten din gjennom ulike dufter. Men hvilken duft er perfekt for oktober? Nå som vi for alvor beveger oss inn i høsten, blir det med en duft av bergamott eller jasmin? Her kommer fasiten!

Væren 21/3 - 19/4

Verden begynner å føles mer normal igjen, men du synes det er vanskelig å henge med. Plutselig føler du på et press om å være aktiv og sosial, noe som får deg til å savne tiden der det eneste alternativet var å være hjemme. Vær tro mot deg selv og lytt til hva du selv vil og har behov for.

Uansett om det betyr hjemmekos eller sosialisering, så vil CK Everyone fra Calvin Klein være duften som minner deg på å være 100% tro mot deg selv. En ren, personlig, ærlig, frisk og myk duft med noter av økologiske appelsiner, neroli og sedertre, som setter deg i sentrum.

Calvin Klein, CK Everyone 50 ml, 525 kr

Tyren 20/4 - 20/5

Det at tyren er sterk, er noe alle vet – men det betyr ikke at verken du eller andre skal ta dette for gitt. Det er viktig at du setter grenser, selv om det kan være gøy med utfordringer og nye prosjekter. Dette er ditt liv, og først og fremst skal det fungere for deg.

Chloés Signature Naturelle befinner seg i krysspunktet av luksus og det naturlige, og er den perfekte duften for en moderne, fri og sterk kvinne. La denne duften minne deg på din styrke, også når det kommer til å sette grenser.

Chloé, Naturelle 50 ml, 1165 kr

Tvillingene 21/5 - 20/6

Denne måneden vil by på motgang. Selv om du har vært klar over disse utfordringene en stund, er det alltid et lite sjokk når det faktisk kommer dit at du må ta tak. Dette kan føre til at du ikke helt vet hva du skal ta deg til. Husk at det er i motbakke vi blir sterkere, og det vil vise seg etter denne måneden.

Sats på en klassisk duft denne perioden. En ikonisk duft som Calvin Klein CK One er som den perfekte hvite skjorten – den går aldri av moten, blir aldri feil, og burde finnes i enhver (duft) garderobe. Med bergamott som toppnote, grønn te som hjertenote, og musk i bunnoten er dette en moderne duft som du garantert vil komme tilbake til, igjen og igjen.

Calvin Klein, CK One 100 ml, 695 kr

Krepsen 21/6 - 22/7

Du er virkelig inne i en god rutine nå, og det gir deg overskudd til å prestere. Det blir en hektisk periode der du både gir jernet på jobben, men også sosialiserer på kveldene og i helgene. Til tross for at det skjer mye, holder du fast ved rutinene. Du har jobbet hardt for å få dem på plass, og vil ikke la det skli ut nå.

Gucci Guilty er duften du kan belønne deg selv med. En duft skapt for den frie kvinne med sin rike, orientalske blomsterduft med toppnoter av sitrus, mandora, bergamott og rosa pepper. Med hjertenote av syrin, fiol og geraniumolje, og patcholi og amber i bunnotene.

Gucci, Guilty 50 ml, 1085 kr

Løven 23/7 - 22/8

Nå som høsten er her – helt offisielt – kjenner du kanskje ikke lenger på den varme følelsen av forelskelse som har preget sommeren. Likevel finner du også lyspunkt i hverdagen som minner deg på at også den har sin sjarm. Du fokuserer også mye på jobb, og ser at målene du har satt deg er innenfor rekkevidde.

Duften av Chloé Nomade er både drømmende, feminin, innbydende og har et glimt i øyet – kanskje akkurat det du trenger for å holde på litt av magien? Med toppnote av fresia, hjertenote av kirsebærplomme, og basenote av eikemose er denne duften både frisk og forførende.

Chloé, Nomade 50 ml, 1060 kr

Jomfruen 23/8 - 22/9

Oktober kan bli en krevende måned, og det er lett at du slurver med både mat og søvn. Dette kan påvirke humøret ditt, og derfor gå utover andre. Husk at du må ta vare på deg selv, selv i stressende perioder – dette blir tross alt også en givende måned, og det er viktig at du gir deg selv muligheten for overskudd.

En myk og floral duft som Marc Jacobs Perfect Intense kan både være inspirerende, men også hjelpe deg til å bevare roen. Den er både eksklusiv og leken, med noter som jasmin, ristede mandler og sandeltre.

Marc Jacobs, Perfect Intense 30 ml, 795 kr

Vekten 23/9 - 22/10

Enten du nettopp har forandret noe i livet ditt, eller kjenner på et sterkt ønske om å gjøre det, så minner oktober deg på at dersom det er noe du virkelig vil ha, så er det aldri for sent. Nå gjelder å ta noen sjanser og stole på magefølelsen. Og når du først er modig, så banker kanskje også kjærligheten på døra...

Duften av Alive fra Hugo Boss vil minne deg på at det er du som sitter i førersetet i eget liv og at du lever her og nå. Alive har eple og plomme i toppnotene som utstråler optimisme, og et hjerte av jasmin som tilfører femininitet. Trenoter og vanilje skaper kontrast, og tilfører trygghet og selvtillit.

Hugo Boss, Alive 50 ml, 855 kr

Skorpionen 23/10 - 21/11

Selv om høsten forbindes med kos, blir også dagene mørkere, og dette får skorpionen føle på kroppen nå. Let etter ting som gir deg positiv energi. Det kan handle om å gjøre det hyggelig hjemme, eller dra ut og for å møte nye mennesker.

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh pirrer sansene og gir en følelse av lykke – og hvem sier vel ikke nei til det i høstmørket? En duft full av liv, som også er sjarmerende og lunefull, gjør dette til en god match for skorpionen.

Marc Jacobs, Daisy Eau Fresh 75 ml, 890 kr

Skytten 22/11 - 21/12

Du føler på en urolighet, og det tar litt tid for stormen stilner. Nye utfordringer tvinger deg til å finne ro og bli trygg på hva du vil. Det siste året har gjort deg folkesky, og det vil ta litt tid å finne tilbake til din sosiale side. Vær tålmodig med deg selv – i slutten av måneden vil du allerede begynne å føle deg mer positiv.

Kanskje kan Gucci Flora Gorgeous Gardenia hjelpe litt på veien og virke oppmuntrende midt i alvoret? En duft bygget rundt gardenia-blomsten, blandet med solfylt jasmin, munter pæreblomst og akkord av brunt sukker kan være akkurat det du trenger for å finne tilbake til deg selv nå.

Gucci, Flora Gorgeous Gardenia 50 ml, 1325 kr

Steinbukken 22/12 - 19/1

Det blir en tøff start på måneden, men heldigvis er du god til å prioritere, og akkurat nå er det gull verdt. Denne gangen er det jobben som står i fokus, og det sosiale må nedprioriteres for en periode. Oktober byr også på en hemmelig beundrer. Denne personen er kanskje sjenert, men tar likevel motet til seg og gir seg til kjenne.

Burberry HER er en gormandduft som man nærmest blir avhengig av, og kanskje er det denne duften som har sikret deg en hemmelig beundrer? Med noter av saftige bær, fioler og jasmin er denne duften nyskapende, søt og forførende.

Burberry, Her 30 ml, 710 kr

Vannmannen 20/1 - 18/2

Mye er nytt nå, og du prøver å finne frem til en slags ny normal sammen med familien eller dine nærmeste. Uansett om dette betyr mer eller mindre tid sammen, så er det viktig å ta vare på hverandre. Kanskje får du også muligheten til et lite avbrekk i løpet av måneden.

Hugo Boss The Scent er en duft som utstråler en enestående feminin eleganse, varme og forførelse som utfolder seg over tid – ja, du leste riktig – tid er essensielt for duftens fulle potensiale. Kanskje kan denne duften inspirere deg på flere måter...

Hugo Boss, The Scent For Her 50 ml, 855 kr

Fiskene 19/2 - 20/3

Oktober overrasker deg. Vanligvis er kulden og høstmørket lite velkomment hos deg, men i år omfavner du det som en gammel venn. Du nyter "innetiden", men også lange turer i den friske lufta. Ellers er du inne i en travel periode, så disse små pausene er ekstra viktige for deg.

Derfor passer Marc Jacobs Daisy Eau So Intense perfekt for deg nå. En duft inspirert av det magiske tidspunktet på dagen rett før solnedgang, hvor Tusenfryd-blomsten (daisy) stråler som gull, kunne ikke vært mer riktig for fiskene som virkelig har lært seg å sette pris på de små, magiske øyeblikkene. Med toppnoter som bergamot, pære og jordbær, hjertenoter som jasmin, rosenknopper og honning, og bunnoter som grønn mose, vanilje og musk er dette duften for en livsnyter.

Marc Jacobs, Daisy Eau So Intense 50 ml, 1035 kr

Powered by Labrador CMS