Parfyme fra IKEA!

Publisert Sist oppdatert

Ja, du leste riktig. Ikea inngår samarbeid med det svenske parfymehuset Byredo.

Varehuset Ikea er kanskje ikke top of mind når du skal ut og kjøpe deg en ny duft. Lukten av kanelboller, svenske kjøttboller og pappemballasje er kanskje ikke det du først og fremst assosierer med parfyme. Men nå skal varehusgiganten altså utforske nye måter å skape duft i hjemmet på sammen med svenske Ben Gorham, skaperen av parfymehuset Byredo.

“Det er lukter overalt. De fleste har en assosiasjon til det å besøke bestemoren sin - om det er parfymen hennes, duften av blomstene på bordet eller matlagingen - lukt er en veldig relevant del av et hjem. Lukt skaper en følelse av velbehag og trygghet. Det er sjelden vi snakker om det og jeg tror dette samarbeidet vil endre det: Vi vil få folk til å tenke på dufter", forklarer Ben på Ikeas sin blogg.

Hvordan de skal gjøre dette er fortsatt hemmelig, men det som er sikkert er at det er en såkalt limited edition og at det er duft som skal kunne kjøpes - men i hvilken form er fortsatt uklart.

Svenske Ben Gorham startet parfymehuset Byredo for 10 år siden etter et tilfeldig møte med en parfymemaker. Ben, som har en indisk mor og kanadisk far, kom rett fra kunstskolebenken og hadde allerede hatt karriere som profesjonell basketspiller i hjemlandet Sverige. Inspirert av dufter fra morens hjemland, begynte han å skape parfymer og duftlys som er blitt en verdensomspennende suksess. De siste årene har Ben også startet sin egen linje med skinnvarer, og har begått flere designsamarbeid, blant annet med jeansmerket Frame og solbrillemerket Oliver Peoples. Og nå også Ikea. Vi gleder oss til å lukte på resultatet!

Svenske Ben Gorham er skaperen av parfymehuset Byredo og samarbeider nå med Ikea om en ny duft. Foto: Ikea

Powered by Labrador CMS