mat
Her får du den beste brunchen i Oslo

Oslo blir bare bedre og bedre på brunch. Her spiser du digg mat midt på dagen i hovedstaden!
Brunch i Oslo?
Å nyte en god brunch i helgene – med venner, familie eller kjæresten er noe vi holder kjært. Dette er de hotteste brunchstedene i Oslo akkurat nå.
Hva er brunch?
I følge Wikipedia er brunch en kombinasjon av frokost og lunsj, og spises tidlig på formiddagen. Ofte mellom 10.00 og 14.00.
Fenomenet brunch stammer fra England på slutten av 1800-tallet og ble populært i USA på 1930-tallet. Trenden har endelig fått rotfeste i Norge, og i Oslo finnes det nå så mange bra restauranter som serverer god brunch.
Gi oss en saftige avokadotoast, knallgule mimosaer, søte pannekaker, og egg og bacon – brunch, ja takk!
Lyst på en skikkelig bra restaurantopplevelse i Oslo? Dette er våre favoritter!
Beste brunchsteder i Oslo
Det dukker opp flere og flere hotte brunch-steder i hovedstaden, her har vi laget en liten oversikt over våre favoritter.
Fridas Bakery: En ny hotspot på Torshov

Babbo Collective har åpnet sitt eget bakeri på Torshov – men her serveres ikke bare deilige, danske bakefristelser – du kan også sette deg ned og nyte alt fra amerikanske pannekaker til avokodatoast og salater. Et perfekt sted for en date med venninner eller koselig søndagsheng.
Babbo Collective: Typisk dansk digg

Danske Babbo Collective har på kort tid blitt et av Oslos hotteste frokost- og brunch steder. Hvis du drømmer om å bo i København og liker typisk dansk frokost, så er dette stedet for deg! Og de har helt fantastisk surdeigsbrød og bakervarer.
Er du heldig, kan du også nyte en kopp kaffe eller en øl i solen. Obs: Det blir fort fullt i helgene.
Babbo har blitt så populært og har åpnet flere steder i Oslo, du finner nå Babbo Collective både på Frogner, Grünerløkka og Skillebekk!
Adresse: Parkveien 80, Øvrefoss 4, Bygdøy Allé 15, og Olaf Ryes Plass 4.
Sjekk ut Babbo Collective her.
Palate: Oslos nye it-sted

I Bjørvika har det poppet opp et nytt it-sted den siste tiden. Palate har malt den ikoniske "Vandelay-døra" ferskenfarget, og åpnet dørene til en ny bistro inspirert av det italienske og franske kjøkken. Her serveres alt fra pasta og risotto til– med fokus på sesongbaserte råvarer fra små, dedikerte produsenter.
Har du et lunsjmøte eller skal du møte en venninne på litt helgekos, er dette stedet perfekt! Atmosfæren er nedpå og stemningen så koselig at du ikke vil gå igjen.
Lørdagsbrunsjen serveres fra kl 13, ellers er Palate åpen for lunsj tirsdag–fredag fra 11-14:30.
Adresse: Dronning Eufemias gate 23.
Kumi: Fresh plantebasert mat

Kumi i Oslobukta har virkelig blitt vårt nye favorittsted, men de har også en hyggelig avdeling i Gamlebyen. På den vegetariske kafeen serveres det brunch og middag hver dag frem til kl 22 - brunch fra 11.00 på hverdager, og fra kl. 10 på lørdager og søndager.
Kumi er gode på fresh, plantebasert (og allergivennlig!) mat, og de har selvfølgelig veganske alternativer. På brunchmenyen finner du alt fra klassisk avokadotoast med posjert egg, til veganske, amerikanske pannekaker, hummus, tofu og vegansk brownie.
Adresse: Operagata 71B, Bjørvika
Café Holzweiler

Holzweiler åpnet nylig dørene til Café Holzweiler. Etter fire år med restauranten Holzweiler Platz i Oslobukta, ønsket familien å bygge noe som føltes mer nedpå.
Café Holzweiler handler om familie. For 2,5 år siden, da pappa Holzweiler skulle flytte, fant han en gammel eske han aldri før hadde åpnet. Inni lå bilder, menyer og en håndtegnet logo fra 1950-tallet – Café Holzweiler, drevet av deres egen bestefar i den lille tyske byen Kreuzau.
– Vi visste bare at han hadde vært baker, men hadde aldri hørt at han drev sin egen café. Å finne logoen, bildene og navnet – det var som om han sendte oss et lite nikk fra en annen tid. Det traff oss rett i hjertet.
På menyen finner du shakshuka, surdeigspannekaker laget med Susannes egen surdeig, bowls som metter og gir energi, kombucha, matcha og kaffe – i samarbeid med Supreme Roastworks. Flere av rettene kan tas “in a roll or a bowl”, og alt er laget med ekte råvarer og kjærlighet i bunn.
Grand Café: En institusjon å regne

Grand Café er intet mindre enn en institusjon å regne i Oslo, og har siden 1874 vært en. av byens mest tradisjonsrike attraksjoner. Caféen var blant annet stamsted for både Henrik Ibsen, Roald Amundsen, Knut Hamsun, Gustav Vigeland og Fridtjof Nansen – og kanskje blir du den neste?
Du kan naturligvis booke Grand Hotels egen hotellfrokost, selv om du ikke er gjest. Frokosten er åpen hver dag: man-fre: 06:30-10:00 og lør-søn: 07:00-10:30. Lunsj serveres hver dag fra 12:00-16:00.
Crêperie de Mari: Franske fristelser

Fransk stemning slår aldri feil. Om du også synes det kan gå litt for lenge mellom hver Paristur, er ekte franske crêpes et godt nok plaster på såret.
Dette crêperiet har ligget midt på Grünerløkka i årevis, og er en perle å vende tilbake til gang på gang.
Adresse: Thorvald Meyers gate 63-67.
Kafeteria August: Avslappet dansk

Kafeteria August er et low-key spisested som tilbyr alt som er litt typisk dansk. Her får du kokt egg med smør, ost og dansk rugbrød. Men du får også servert god naturvin og annet snadder.
Dette er stedet du drar hvis du ønsker litt god stemning eller bare vil sitte ved et kjøkkenbord og være litt kreativ med Macen eller venner.
Kafeteria August holder oppe til kl 01 i helgene, med DJ og god stemning.
Adresse: Universitetsgata 9, Tullinløkka
Ekspedisjonshallen: En oase

Et besøk til Oslos nye hang out-sted Sommerro, er et must i seg selv. Hotellet har fire ulike restauranter, og den største av dem er Ekspedisjonshallen. I det som virkelig er en oase - og egentlig litt som å teleportere til utlandet! - kan man spise både frokost, lunsj og middag samt brunch lørdag og søndag fra kl. 12-16. Du finner alt fra Steak Tartare til burger (må prøves) og Eggs Benedict på menyen. Noen lørdager er det også live jazz på scenen!
Adresse: Sommerrogata 1, Frogner
Arts Restaurant: En ELLE-favoritt

ELLEs årlige sommerfest var på Arts for et par år siden - og det var kanskje ikke så rart, for vi i ELLE-redaksjonen elsker virkelig å spise her. Prøv den digge burrataen med tomater, biff tartar eller spagetti carbonara. Om sommeren kan du også sitte ute å spise med utsikt over Tjuvholmen.
Vespa & Humla: Digg mat på fjøl!

Frokost og brunsj på en fjøl mellom kl. 10.00 – 15.00. På Vespa og Humla får du en meny hvor du krysser av det du vil ha på fjøla di. Yes pleaase. Vi elsker det!
Gled deg til yoghurt og granola, skinker, oster, avokado, pluss supergod kaffe, og croissanter med smør og syltetøy.
Adresse: Københavngata 2, Grünerløkka
Pastis Bistrobar: Ekte fransk brunch

Hos Pastis Bistrobar på Aker brygge serverer de både frokost, lunsj og middag hver dag - og menyen er deilig fransk. Vi sier oui til vokadotoast, Croque Monsieur og Madame - og vår favoritt: omeletten. Avslutt brunchen med makroner eller en crêpe - og en cappuccino.
Matservering fra klokken 08:00 i hverdagene, og 09:00 i helgene!
Adresse: Stranden 3, Aker brygge
Nedre Foss Gård: Livets brunch

Mandag til søndag fra kl. 12:00 til 16:00 kan du faktisk spise livets brunch på Nedre Foss gård. Vi snakker generøse småretter i kategorien comfort-food. Omgivelsene har faktisk også mye å si - det gamle gårdshuset midt mellom parkene ved Vulkan på Gründerløkka er helt unik. Menyen endres ofte, så hit er det bare å komme tilbake gang på gang - du får alltid servert noe nytt og nydelig!
Adresse: Nordre gate 2, Grünerløkka
Oslo Raw: Superfresh og instagramvennlig raw food-mat

Hos Oslo Raw er det brunchmat hele dagen, hele uken! Hos dette superpopulære, unike stedet kan du nyte alt fra deilige råkaker til acai bowls, chiapuddinger, matcha latter og freshe smoothies. Kakaoen er forresten helt to die for.
Adresse: Skovveien 16, Frogner
Skaal Matbar: Et go-to-sted

Skaal matbar har vært en favoritt siden dørene åpnet i 2019, både for middag, noe gøy i glasset (if you know, you know), men også for brunch. Menyen forandrer seg stort sett fra uke til uke, men vi har enda til gode å ikke finne noe som frister.
Skaal har lunsj hver dag fra tirsdag til lørdag, men søndagene er dedikert til brunsj (12 - 16). Comfort food with a twist? Ja, takk!