Drømmebryllup i Italia

PR-sjef Katrine Kvalsund giftet seg med TV-personlighet Fridtjof Nilsen på et slott like utenfor Roma i sommer. Og vi får helt sommerfugler i magen av å se alle de fine bildene fra bryllupet!

Publisert Sist oppdatert

Bryllup Italia: Drøm deg bort med disse fantastiske bildene fra bryllupet til Katrine Kvalsund og Fridtjof Nilsen, som giftet seg på slottet Castello Della Castelluccia i sommer.

Hvor møttes du og Fritjof?

– En av mine aller beste venninner hadde fortalt meg om Fridtjof, og hun mente han ville passe perfekt for meg. Hun hadde faktisk solgt han inn så godt at jeg nesten var forelsket før jeg hadde møtte han. Da vi endelig møttes på en fest hos broren hennes, kan man vel si at jeg falt pladask. Jeg prøvde å sjekke han opp hele kvelden, men Fridtjof er utrolig dårlig på å få med seg slike ting, så han skjønte ikke hva jeg prøvde på. Til slutt gikk venninnen min bort til han og forklarte ståa. Det gikk vel kanskje ti minutt før vi stod og klina på dansegulvet. Resten er historie...

Hvordan fridde Fridtjof?

– Jeg og Fridtjof har vært sammen i over ti år, så man kan vel si at jeg har ventet rimelig lenge på det frieriet. Egentlig hadde jeg vel gitt opp tanken på at det faktisk kom til å skje... Vi var på Fêviken i Sverige for å feire 40-årsdagen hans, da han etter middagen gikk ned på kne i en lavvo utenfor restauranten. Jeg skjønte ingenting og begynte faktisk å legge ut om hvor dårlig jeg syntes det var at han aldri fridde. Til slutt måtte han faktisk be meg holde munn; «Nå må du holde munn, for jeg prøver faktisk å fri til deg her!»

Hva var tanken bak brudekjolen?

– Jeg har aldri vært noen typisk brudekjolejente, så jeg visste at jeg ville ha noe som var enkelt. Vi skulle jo også gifte oss i Italia, og jeg regnet med at det kom til å være ganske varmt, så jeg ønsket en kjole der jeg kunne unngå svetteringer under armene. Jeg ville også at den skulle være litt sexy og vise en del hud. Planen var at svigerinnen min Kitty skulle sy en kjole fra scratch til meg, men så kom jeg over en kjole fra The Reformation som jeg syntes så fin ut, så da klikket jeg den hjem fra nettet. Da jeg fikk kjolen og fikk prøvd den, likte jeg kun deler av den, så jeg spurte Kitty om hun kunne tilpasse den til meg. Jeg brukte mye tid på Pinterest for å finne inspirasjon og falt til slutt for et tungt skjørt med litt slep.

Fortell litt om valg av sko!

– Jeg gikk faktisk flere runder med meg selv på om jeg skulle gå for de blå skoene fra Manolo Blahnik eller ikke. Men etter utallige timer på Google bestemte jeg meg for at det måtte bli et par blå Manolos. Noen dager før bryllupet kjøpte jeg meg også et par hvite pumps fra Jimmy Choo. På bryllupsdagen prøvde jeg begge parene til kjolen, og alle forloverne mine var skjønt enige om at det måtte bli de blå.

Hvem fulgte deg opp alteret og til hvilken sang?

– Pappa fulgte meg opp alteret. Jeg var supernervøs før selve inngangen, men da jeg og pappa sto der arm i arm, klarte jeg å børste bort en god del av nervene. Jeg gikk opp alteret til Blower`s Daughter av Damien Rice. Den sangen har betydd mye for meg og Fridtjof opp igjennom.

Når startet du planleggingen av bryllupet?

– Jeg elsker å planlegge, så jeg startet rett etter frieriet. Det første vi gjorde var å gjøre research på location, for jeg visste at det var lurt å være tidlig ute. Vi hyret også inn en bryllupsplanlegger, Emma fra Love Italy Weddings, hun var gull verdt når alt skulle bookes. Hun holdt også i alt når det kom til selve gjennomføringen av bryllupshelgen. Alle detaljer som hvordan bordene skulle se ut, hva vi skulle spise, alt det grafiske, hvilke stoler vi skulle ha osv, bestemte vi selv.

Fortell om bryllupsdekorasjonene

– Jeg ville at det hele skulle se mer tilfeldig ut og ha et litt rustikt preg. Jeg valgte selv ut vaser og lysestaker i forkant. Brudebuketten besto av hvite peoner, som også gikk igjen i dekorasjonene på bordene. Vi hadde også bordkort som vi bant fast i glassene, slik at gjestene kunne ha sitt eget glass hele kvelden.

Fortell om bryllupsfeiringen

– Forloverne kom ned på torsdagen og vi hadde en middag sammen for å kickstarte det hele. På fredagen kom resten av gjestene. Siden vi var såpass mange måtte vi leie et annet sted i tillegg. Valget falt på I Casali Del Pino, et Agro Cultura hotell som lå like i nærheten. Vi er begge opptatt av god mat og vin, og det var viktig for oss at at det skulle være nok av begge deler. Det er ingen som ønsker seg sultne eller tørste bryllupsgjester. Vi ønsket også at stemningen skulle være avslappet, så det var lagt opp til lave skuldre hele helgen.

Fredagen arrangerte vi pizza party for alle gjestene på Casali Del Pino, mens vielsen, bryllupsmiddagen og festen ble holdt på slottet Castello Della Castelluccia. Etter vielsen ble det servert italiensk antipasti og aperitivo. Til middagen hadde vi burrata til forrett, pasta Amatriciana til hovedrett og sitronterte til dessert.

Vi droppet klassisk bryllupskake og gikk for isvogn i stedet, og til nattmat ble det servert gresskarsuppe med foccachia. Etter desserten hadde vi vår første dans mellom bordene som ble avsluttet med fyrverkeri til gjestenes store jubel.

På søndagen spiste alle frokost før man reiste hvert til sitt. En venninne fortalte meg at det kunne være lurt å ta en debrief med noen etter bryllupet, så på søndagen hadde vi en middag med forloverne våre i Roma for å avrunde det hele. Det er masse inntrykk etter en slik begivenhet og det var deilig å ha noen å snakke med.

Hvor gikk bryllupsreisen?

– Vi hadde egentlig planlagt å reise til Bali eller Mexico, men når vi endelig hadde barnefri, ville vi ikke kaste bort tiden på å sitte på et fly. Vi hadde heller aldri opplevd Amalfikysten i Italia før, så vi bestemte oss for å legge bryllupsreisen dit. Først dro vi til den magiske øya Ponza, deretter gikk turen til den lille landsbyen St. Agata, som ligger like ovenfor Sorrento, før vi avsluttet det hele med flere dager på Capri. Vi snakker allerede om å reise tilbake...

Er det noe du ville gjort annerledes?

– Det ble en skikkelig drømmehelg hvor vi feiret kjærligheten med alle de vi er glad i. Det eneste jeg kunne ønske, var at det hele varte lenger.

Har du noen råd til andre som skal gifte seg?

– Planlegg i god tid. Og om du liker å ha kontroll på alt, kan det virkelig være verdt å investere i en bryllupsplanlegger, slik at man kan senke skuldrene og bare nyte!

Powered by Labrador CMS