Bringebærostekake - Et sunnere alternativ

Foto: Line Dammen.

Denne sunne og gode ostekaken, er perfekt i det nye året.

Publisert Sist oppdatert
Det blir mye god mat og haugevis av deilige søtsaker i jula. Men hva med å prøve ut noen litt sunnere, plantebaserte alternativer i år? Denne friske ostekaken er en perfekt liten snack både til hverdags og fest. Kaken er helt fri for hvitt sukker, gluten og tilsetningsstoffer.

Bringebærostekake

12 porsjoner. Forberedelser: 15 minutter. Totalt: 1,5 timer.

Dette trenger du:

Bunn

2 dl macadamia­ eller cashewnøtter 2 dl havregryn 8 tørkede fikener eller friske dadler uten steiner 2 ss agavesirup eller honning 1/2 ts salt

Bringebærkrem

4 dl tinte bringebær 4 dl bløtlagte cashewnøtter 5 dadler

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene til bun­nen i en foodprosessor, og kjør til en fast deig. Dekk formen med bakepapir (om den ikke er laget av silikon). Klem ut deigen jevnt i bunnen av formen. Ha alle ingrediensene til brin­gebærkremen i en blender, og kjør til en silkemyk og jevn krem. Fordel kremen i bunnen, og pynt kaken etter eget ønske, for eksempel med friske, fryste eller frysetørkede bringebær. Sett kaken i fryseren til den har stivnet.
Oppskriften er hentet fra Kakeboka av Tiril Refsum fra Gyldendal Norsk Forlag.
Powered by Labrador CMS