Luggen er tilbake i motebildet som aldri før

Foto: Getty Images/Imaxtree

Hårtrend: Luggen er tilbake

Publisert Sist oppdatert

Luggen er tilbake for fullt!

Men kan alle ha lugg? Vi har fått de beste luggtipsene fra stjernehårstylist, Andres Valle-Kløvstad!

Lugg 2021: Slik skal den se ut

Var det er frisyre som dominerte catwalken for AW21 var det luggen.

Vi så en stram og presis kuttet lugg hos Versace, Valentino og Chanel.

De serverte en lugg som hadde rette liner og et mer grafisk og moderne utrykk.

Fellesnevner var en full og blankpolert manke, som var rett fønet med en tykk og presis lugg klipt akkurat rett over øyet, eller litt dekkende over øynene som hos Valentino.

Valentino FW21

Versace FW21

Chanel FW21

Isabel Marant, Hermes og Louis Vuitton hadde en litt mer organisk lugg, enten som er lang lugg delt i en midtskill, eller med masse tekstur slik som resten av håret.

Her var luggen litt tynnere klipt og hakket mer rocka i utrykket.

En lang og tykk lugg er en klassiker i motebildet, man ser lett litt mer stilig ut, blir litt mer typete, og man får assosiasjoner til sterke og ikoniske franske personligheter, som Brigitte Bardot, Françoise Hardy, Caroline De Maigret og Jane Birkin, og hvem ønsker ikke det?

En lang lugg gir en liten fransk vibe, samtidig som den gjør deg litt mer ungdommelig, men en lugg kan også gi et mer barnslig uttrykk hvis den er for kort klipt.

Her snakker vi hårfin balanse mellom en barnslig klippet lugg og en sexy fransk lugg.

Slik styler du lugg

Men det som kan stoppe mange fra å klippe en lugg er sleve tidsklemma og at det, etter ryktene, er stylingmessig krevende å ha en tykk og lang lugg.

Derfor har vi fått noen eksperttips fra Gevirs dyktige frisør og stylist, Andres Valle-Kløvstad, som forteller hvordan du styler luggen best mulig.

Lugg 2021: Hårstylisten Andres Valle-Kløvstad hos Gevir vet hvordan man styler en lekker lugg.

Her er er hans beste tips:

– En lugg er som en ramme til ansiktet. Den definerer og perfeksjonerer ansiktstrekkene dine, og er derfor noe en bør bruke litt tid på å klippe. Du kan ramme inn ansiktet, forminske en stor panne, definere øyne eller rett slett lage en ny chic look. Trendene for lugg 2021, er mye curtain bangs (gardinlugg), mullet fringe (en kortere lugg) og en enkel klassisk og tung lugg. Curtain bangs fremhever mystikken i ansiktet og lager en soft og sensuell look, tidligere har vi sett Brigitte Bardot, Alexa Chung og Haily Baldwin bære denne med stolthet.

Foto: Getty Images Foto: Getty Images
– En frisyre med mullet fringe og mye tekstur, mykner opp og skaper spennende bevegelse til hele håret. En trendy versjon av den gamle «fjærklippen». En ikonisk dame som bærer denne looken er Miley Cyrus – En klassisk lugg, litt fransk à la Jane Birkin er ofte veldig kledelig på mange, sier Andres til ELLE. Foto: Getty Images

Nydelige Jane Birkin gir oss alltid lyst til å klippe pannelugg...

Denne looken setter en ordentlig ramme på ansiktet, og kan fremheve ansiktsstrukturer, som kinnben og nese. Den kan også skjule eventuelle rynker man har i pannen, pluss at man ser ofte litt yngre og leken ut med pannelugg. Evigunge Caroline de Maigret er et klassisk eksempel på en som sverger til panneluggen.

En klassiker vi alltid vil se på catwalken eller på kjendiser, den er litt som boben; kommer og går i trendbildet hele tiden.

Stylingtips til lugg

– En av de mange fordelene med lugg er at man ofte kan spare litt tid på hårvask og styling av håret da man behøver kun å restyle luggen hver andre og tredje dag etter en full hårvask, sier Andres Valle-Kløvstad. – Jeg anbefaler alltid og style håret ordentlig dag en og så kan man enkelt restyle med produkter som passer til hver enkelt lugg. Men noen må-ha produkter bør man ha når man har lugg, et av de er Refresh fra Aveda.

Foam reset fra Aveda, kr 445

– Denne sprayes på tørt hår, masseres inn i hodebunnen og så kan man lett restyle luggen. Denne renser hodebunnen og håret i de partiene du velger og bruke den i: Helt genial! Shampowder fra Aveda er også en favoritt! Dette er en dry shampoo i pulverform som lett puffes i håret. Dysen er perfekt til å puffe inn i luggen, og den kan kan også legge fra seg et litt mattere utseende enn utgangspunktet, som funker veldig bra på en lugg.

Shampowder fra Aveda, kr 460

– Gold lust dry shampoo fra Oribe er også et må-ha produkt. Denne inneholder vulkans aske som trekker ut fett fra håret. Denne gir også en mer kompakthet til håret. Men når du grer og restyler det så er denne perfekt.

Gold lust fra Oribe, kr 500
– Et annet alternativ til et litt finere nordisk hår er velkjente Dry texturizing spray og fra Oribe. Den er hakket mildere enn Gold Lust fra Oribe. Den trekker ikke ut fettet fra håret, men gir en sexy teksturet følelse på håret. Perfekt hvis man har litt tynnere hår og ønsker mer volum og form på håret.
Dry Texturizing Spray/Gold Lust Spray fra Oribe Julegave styling pakke, kr 950

– Et annet produkt som definerer og gir mye tekstur til en lugg er Matte Waves fra Oribe. Denne matter ned håret, gir ekstra grip og mye tekstur. Perfekt hvis man ønsker å forme luggen litt ekstra.

Matte Waves fra Oribe, kr 420

Nydelige lugger fra catwalken

Foto: Louis Vuitton

Foto: Isabel Marant

Foto: Isabel Marant

Powered by Labrador CMS