Dette er favorittsmykkene våre nå

Marianne Dulong har jobbet med smykker i snart 20 år og er et anerkjent navn i motebransjen. Vi har lagt vår elsk på perlene i sesongens kolleksjon til Dulong Fine Jewelry!

Publisert Sist oppdatert

Dulong: Det var egentlig ikke smykkedesigner Marianne Dulong skulle bli, men kreativiteten og skapertrangen tok overhånd og hun bestemte seg for å starte smykkemerket Dulong Fine Jewelry.

Det var blant annet hun som fikk æren av å lage øredobbene kronprinsesse Mary bar da hun giftet seg med kronprins Frederik i 2004.

Dulong har også restaurert de rubinrøde kronjuvelene til den danske kronprinsessen.

Brand to know: Dulong

Øreringer med stener, kr 26 000 // Øredobber med perle og gull ring, kr 26 000

Under oppstartsfasen av merket jobbet Marianne selv som gullsmed, men da Dulong åpnet sin første butikk for 15 år siden, gikk hun inn som daglig leder for bedriften.

Hun er fremdeles delaktig i designprosessen, men lager ikke lenger smykkene selv. I dag har Marianne nærmere 30 dyktige gullsmeder som jobber for henne.

For ett år siden kom hennes mann inn som direktør for selskapet. Og en vakker dag kan det hende at en av døtrene tar over.

https://www.instagram.com/p/B6h6fNeBmbs/

Inspirasjonen bak

Det er de hverdagslige estetiske tingene Marianne lar seg inspirere av. Hun har en forkjærlighet for kulltegninger, og det å skape noe med hendene har alltid vært en stor del av Mariannes liv.

Hun lar seg ofte inspirere av kunst og malerier, og elsker å ta turen til kunstmuseet Louisiana, som ligger like utenfor København. Det skandinaviske lyset har også vært en stor inspirasjonskilde for Marianne, i tillegg til japansk kultur og mønstre.

Marianne liker det udefinerbare, noe som også går igjen i Dulongs design. En skjevhet, noe uperfekt. En god balanse mellom det minimalistiske og maksimalistiske.

https://www.instagram.com/p/B5r01YjBJbR/

– Jeg lar meg ofte inspirere av Pinterest, men Instagram får meg ikke i godt humør!

For Marianne er smykker en gave – en lidenskapelig kjærlighet. Hun vil lage minnerike smykker som gjør kvinner vakrere.

En ny trend

Smykker har i dag blitt en stor del av kvinners identitet, men slik var det ikke for 15 år siden. Da gikk man kun med smykker man hadde fått eller arvet, og de var ikke en del av den hverdagslige garderoben slik som i dag.

Denne sesongen spiller perlen hovedrollen i høstkolleksjonen til Dulong. Perler gir glød til huden og Marianne har latt seg inspirere av hvordan lyset fra soloppgangen og solnedgangen reflekteres i perlemoren.

– Man skal kle smykkene man bærer, derfor har Dulong ofte ulike passformer og farger man kan velge mellom, slik at man finner det som passer perfekt til deg!

https://www.instagram.com/p/B7VTBTiB27h/

For Marianne har lys og bevegelse alltid vært viktig. Kolleksjonen består også av tynne blader, og Marianne liker måten de blafrer i vinden på.

– Dulong-kvinnen er opptatt av estetikk og kvalitet. Hun liker å bruke smykker på forskjellige måter og pynter gjerne smykkene opp og ned. Hun er selvstendig og elsker å få gaver, men kan like gjerne kjøpe smykker til seg selv.

Dulong Fine Jewelry selges eksklusivt hos Gullsmed H.A. Neerbye i Norge.

Powered by Labrador CMS