Brand to know: Lala Berlin

Lala Berlin

Vi tok en prat med designeren Leyla Piedayesh backstage etter motevisningen i København.

Publisert Sist oppdatert

Vi har virkelig fått øynene opp for det tyske klesmerket Lala Berlin.

Rocka 70-tallsinspirasjon, fargerike print og flagrende gevanter er alt typiske ting som kjennetegner det Berlin-baserte merket, som for alvor gjorde sitt inntog i Skandinavia under moteuka i København for noen år siden.

Siden den gang har Lala Berlin gjort stor suksess, og er nå en selvskreven gjest når Nordens motemetropol arrangerer fashion week.

Men det er ikke bare i Skandinavia at Lala Berlin gjør det stort; internasjonale kjendiser, som Claudia Schiffer, Cameron Diaz, Heidi Klum, Natalie Portman og Jessica Alba, sverger alle til det tyske merket.

Lala Berlin - En prat med designeren

Iranske Leyla Piedayesh er designeren bak det Berlin-baserte klesmerket Lala Berlin.

Leyla Piedayesh startet Lala Berlin i 2004. Hun holder til i Berlin, kommer fra Iran, men har hele verden som sin boltreplass. Hun lar seg inspirere av sterke kvinner med attityde, noe som også går igjen i Leylas mange slagord på alt fra T-skjorter til collegegensere. Hennes iranske opphav kommer også ofte tydelig fram i hennes design. – Vi er nok mest kjent for våre kufiya-print, trekantede kasjmirskjerf og hverdagslige kjoler som er enkle å bruke. Den typiske Lala Berlin-jenta er modig, rebelsk og litt guttete. Hun reiser verden rundt, men vet akkurat hvor hun kommer fra. Hun liker å gå med vakre klær, men elsker å kle seg på en edgy måte. Skjerf, kr 260 // Kjole, kr 2290 // Kjole, kr 4100 (alt fra Lala Berlin) Og for Leyla har Lala Berlin-jenta alltid vært viktig. – Jeg blir alltid veldig entusiastisk når jeg ser en ny kolleksjon på en modell for første gang; når ideene mine er blitt til virkelighet. Men like spesielt er det for meg å se folk som går kledd i Lala Berlin, det gir meg alltid en enorm glede å se inspirerende kvinner i klærne mine. Hva bør man investere i denne sesongen? – Jeg synes alle bør ha en fin kåpe som passer til alle anledninger, og som kan styles til alt du har i garderoben. En klasssisk hvit bluse i krisp bomull eller silke er alltid en god investering. Ellers bør man virkelig investere i et av våre kasjmirskjerf, som er den ideelle reisekompanjongen – skjerfene holder deg varm, og kan brukes hele året. Blazer, kr 3740. Hvilke plagg fra SS20-kolleksjonen er dine favoritter? – Personlig liker jeg kaftankjolene, som du bare kan slenge på deg om morgenen og gå med hele dagen, om du måtte ønske. Denne sommeren ville jeg investert i en kjole som passer like bra på jobb som på ferie. Ellers er jeg veldig glad i vår hvite og røde kimono fra Resort & Beachwear-kolleksjonen – du kan bruke den til å dekke deg til på stranda, og den fungerer også fint som en kjole. Slik styler du den oversizede og maskuline dressen!
Powered by Labrador CMS