kultur

Bøkene vi leser nå!

Bra krimbøker høsten 2023

Trenger du noe spennende å lese på denne høsten? Da kan vi anbefale disse bøkene... 

Publisert

Å ha en bra bok å lese på om høsten, er en stor nødvendighet spør du oss. En spennende krimbok å kose seg med mens fårikålen putrer i kjelen på kjøkkenet, eller en skikkelig fengende roman om du er så heldig og ligger rett ut på en solseng et sted i varmere strøk. Eller bare noe som piffer opp hverdagen litt.. Her er bøkene vi vil lese denne høsten og da gjerne iført dette antrekket! 

Bøkene vi vil lese nå – Bra bøker høsten 2023

Edderkoppen av Lars Kepler

Edderkoppen av Lars Kepler

For tre år siden mottok Saga Bauer et postkort med en truende tekst om en pistol med ni hvite kuler – hvorav en ligger og venter på Joona Linna. Det sto at hun var den eneste som kunne redde ham. Hun viste kortet til Joona, men tiden gikk og trusselen bleknet som en meningsløs provokasjon. Helt til nå.

En sekk med en nesten helt oppløst kropp blir funnet fastspent til et tre i Kapellskär. En melkehvit patronhylse er funnet på drapsstedet. Gjennom kompliserte gåter begynner en bestialsk gjerningsmann å gi politiet muligheten til å stoppe drapsserien.

Joona Linna og Saga Bauer kjemper side om side for å sette sammen puslespillet og redde de utpekte ofrene før det er for sent. Den voldelige jakten blir stadig mer desperat. Kanskje denne seriemorderen er umulig å stoppe, kanskje de allerede sitter fast i spindelvevet.

Edderkoppen, kr 229 (annonse).

En nødvendig død av Jan Mehlum

En nødvendig død av Jan Mehlum

Under en tur med danskebåten overhører Tønsberg-advokaten Svend Foyn at en mann utøver vold mot en kvinne i nabolugaren. Et år etter episoden oppsøkes han av den samme kvinnen, Kaja Bye, som nå har rømt med sine to små døtre til Vestfold. Hun blir forfulgt og truet på livet av sin ektemann, et kjent og aktet ansikt fra mediene. Svend Foyn vikles raskt inn i et spill der han havner i drepende dilemmaer.

En nødvendig død, kr 229 (annonse). 

Sekten av Camilla Läckberg og Henrik Fexeus

Sekten av Camilla Läckberg og Henrik Fexeus

En liten gutt forsvinner fra en barnehage på Södermalm. Et av de andre barna kan fortelle at han ble med en fremmed dame for å se på valpene hun hadde i bilen. Der slutter alle spor. Politiet kobler bortføringen til en annen sak og mye tyder på at tiden er knapp dersom de skal redde vesle Ossian. Det er først da Vincent tar kontakt med Mina og påpeker en sammenheng politiet har oversett, at etterforskningen skyter fart. 

Mina forsøker på sin side å gjenopprette forholdet til datteren som er blitt influenser og talerør for en bevegelse som får stadig flere tilhengere. Ganske raskt forstår Mina at datteren er med i en sekt med gruvekkende hensikter. Sammen med Vincent forsøker hun å få datteren ut og avprogrammert. Imens er barnekidnapperen fremdeles på frifot og jakter på de aller mest sårbare.

Sekten, kr 179 (annonse). 

Arr av Jørn Lier Horst 

Arr av Jørn Lier Horst

Alexander Blix er en slagen mann. Etter å ha blitt dømt for å ha hevnet datterens død, er han plassert i et av landets høysikkerhetsfengsler. På innsiden utnytter de andre fangene enhver mulighet til å utfordre og fornedre den tidligere politietterforskeren. Det går tidvis hardt for seg.

På utsiden har gamle kollegaer satt i gang jakten på en fryktet drapsmann. Walter Kroos har rømt fra fengselet i Tyskland og har krysset grensene på vei nordover. Den eneste forbindelsen politiet har funnet til Norge er en medinnsatt på Blix sin avdeling. Nå ønsker de innsidehjelp fra politimannen.

Journalisten Emma Ramm er en av de få på Blix sin besøksliste. Hun blir hans allierte når Blix må koble tråder mellom fortid og nåtid, og mellom innsiden og utsiden av fengselsmurene. Sporene leder til Osen, en skogsbygd 15 mil nord for Oslo, hvor flere av innbyggerne bærer på dødelige hemmeligheter og sitter med dype arr.

Arr, kr 179 (annonse). 

Skjebnedøgn av Jørgen Jæger

Skjebnedøgn av Jørgen Jæger

Susanne Skogen plages av en truende stalker og etterdønningenefra sitt forrige forhold. En solskinnsdag i juli finner politiet en ukjent, død mann utenfor huset deres - og sønnen til Susanne er sporløst forsvunnet. 

Samme helg blir lederen for miljøorganisasjonen World Warriors skutt og drept under en demonstrasjon foran Stortinget. Flere av medlemmene i organisasjonen viser seg å være i livsfare. Cecilie Hopen aner en sammenheng, og den nervepirrende jaktenpå en nådeløs bakmann begynner. Mens Ole Vik har permisjon for å pleie sin hardt skadde kone, må Cecilie innhente drapsmennene før det er for sent.

Skjebnedøgn, kr 349 (annonse). 

Byttet av Stefan Ahnheim

Byttet av Stefan Ahnheim

Dette var akkurat det Carl og Helene trengte. En lang ferie, for å finne tilbake til hverandre. De har funnet drømmehuset i California, og byttet bolig med et par som skal tilbringe sommeren i villaen deres i Stockholms skjærgård. 

Men så snart de ankommer Santa Cruz er det noe som kjennes feil. Så huset virkelig slik ut på bildene? Og hva driver egentlig det andre paret med i deres hjem? Flaks at Carl har installert overvåkningskameraer i alle husets værelser.

Byttet, kr 393 (annonse). 

Trenger du flere boktips? Dette er bøkene vi leste i sommer! 

Powered by Labrador CMS