ELLE-redaksjonens beste boktips

Dette er bøkene vi i redaksjonen leser akkurat nå!

Publisert Sist oppdatert

Boktips 2020: På jakt etter noe bra å lese i helgen? Her deler ELLE-redaksjonen sine beste boktips med deg!

Les også: Dette kan du gjøre hjemme i helgen!

Boktips 2020 - Bøkene ELLE-redaksjonen leser akkurat nå!

Petra Middelthon - Sjefredaktør

Et lite Liv av Hanya Yanagihara

Nominert til Man Booker Prize og National Book Award!

Fortellingen om de fire vennene JB, Malcolm, Willem og Jude, og livet deres i New York - som spenner over flere tiår - veksler mellom lys og mørke. Gjennom årene settes vennskapet på prøve. Det som holder det sammen er alltid Jude – Jude St Francis, som forblir en gåte, selv for dem som står ham nærmest. Jude er framgangsrik advokat, med en traumatisk barndom som preger livet hans på en altoverskyggende måte. I kontrast til den mørke oppveksten står vennskapet til, framfor alt, skuespilleren Willem, og det er Willems trofasthet og kjærlighet som holder Jude i live når dagene blir ulevelige. Gjennom årene kommer Jude til å bli dratt mellom selvforakten, som styrer tilværelsen hans, og kjærligheten, som han ikke kan tillate seg.

Du finner boken her! (annonse)

Vibeke Ruud - Creativ Director

Vær snill med dyrene av Monica Isakstuen

Monica Isakstuen ble tildelt Brageprisen i kategorien skjønnlitteratur 2016 for Vær snill med dyrene.

En liten familie på tre er i oppløsning. De klarte det ikke. Karen klarte det ikke. Koret av stemmer melder seg, fra venninner til familieterapeuter, med ord som skal hjelpe: Delt bosted. Mekling. Fordeling. Tilknytning. Forutsigbar adferd. Transitt-fase. Barn er robuste skapninger. Karen lytter til dem, slik en moderne kvinne skal, samtidig som alt i henne gjør opprør. Nei, barnet er mitt. Det er jeg som er dets mor. Det finnes ingenting moderne ved meg. Likevel kommer spørsmålene: I hvilken grad er rollen som mamma knyttet til det å være familie? Er datteren fortsatt hennes når hun er hos faren? Hvis man er mor den ene uken, hva er man i den andre? Vær snill med dyrene er en rå, akutt og opprivende roman om å befinne seg i ruinene av et ekteskap sammen med den man bryr seg om aller mest - annenhver uke.

Du finner boken her! (annonse)

Julie Marlen Jensen Leirvåg - Digitalredaktør

Stalker av Lars Keppler

Stalker er den femte boken i suksess-serien til Lars Kepler om etterforsker Joona Linna.

For ni år siden ble presten Rocky Kyrklund dømt til psykiatrisk behandling for et brutalt mord. Men selv husker han ingenting av hendelsen. Etter en alvorlig bilulykke lider han av regelmessige blackouter. Sommeren han skal tilbakeføres til samfunnet mottar politiet en filmsekvens av en kvinne i et vindu. Neste dag blir kvinnen funnet død i sitt hjem. Det er ikke bare voldsnivået som får politiet til å tenke på Kyrklunds gamle mord. Så dukker en ny film opp hos politiet. Politiet kommer ikke til å løse saken uten Joona Linna. Problemet er at Joona har vært forsvunnet i over et år. Nesten alle tror han er død. Nesten alle.

Du finner boken her! (annonse)

Marthe Jakobsen - Redaksjonssjef

Døgnåpent av Sayaka Murata

Internasjonal litterær sensasjon som har solgt nær én million eksemplarer, og nå er under oversettelse til 35 språk.

Keiko har aldri passet inn, verken hjemme eller på skolen. Men da hun som tenåring begynner å jobbe på døgnkiosken Smile Mart, faller ting på plass. Henrykt over å få være et sted der reglene for normal oppførsel er krystallklare (det meste er nedfelt i arbeidsinstruksen), går Keiko inn for å bli den perfekte medarbeider. Kolleger kommer og går, mens Keiko blir værende. Nå som hun er blitt 36, synes venner og familie det er på høy tid at hun skaffer seg en ordentlig jobb og ikke minst en mann. En stor beslutning presser seg fram. Men vil den egentlig gjøre livet bedre?

Du finner boken her! (annonse)

Nathalie Helgerud - Innholdsskaper

Tusen strålende soler av Khaled Hosseini

Dette er etterfølgeren til Khaled Hosseinis internasjonale bestselger Drageløperen. En rystende og rørende bok om kjærlighet, vennskap, familie og troskap.

Mariam er bare femten år gammel da hun blir sendt til Kabul for å gifte seg med en mann som er tretti år eldre enn henne. Nesten tjue år senere rammer tragedien femten år gamle Laila, som også blir en del av Mariams ulykkelige familie. Med tiden utvikler de et vennskap som blir like sterkt som mellom mor og datter. Taliban tar over styret i Afghanistan, og kvinnene blir utsatt for større prøvelser enn de noen gang har kunnet forestille seg, men det viser seg at kjærligheten gir uventet styrke.

Boken kom ut i 2007, og er blitt en klassiker. Har du ikke lest den, vet du hva du bør gjøre!

Du finner boken her! (annonse)

Powered by Labrador CMS