Nå har Camilla Läckberg endelig kommet med ny bok

Og den er en skikkelig pageturner!

Publisert Sist oppdatert

Camilla Lackberg i annonsesamarbeid med Gyldendal Forlag

Er det én ting den svenske romanforfatteren Camilla Läckberg kan, så er det å skrive bra bøker.

Forfatteren som kanskje er mest kjent for sine krimromaner med handlinger knyttet til den lille sommerbyen Fjällbacka, kommer nå med bok nummer to om den svenske sosietetskvinnen Faye Adelheim.

SPENNING, SEX, SVIK OG UTROSKAP

Bøkene om Faye Adelheim tar oss med på innsiden av det stockholmske sosietetslivets opp og nedturer. Og inn i en verden som vil sjokkere, fascinere og gjøre deg hevngjerrig.

Det er en historie du drømmer deg bort i, med romantikk, sex og fashionable antrekk - men det er også en mørk livshistorie, om en kvinne som har levd et tøft liv som har vært alt annet enn en dans på roser.

Har du enda ikke lest den første boken Gullburet, har du virkelig noe å glede deg til!

Og bok nummer to, Vinger av sølv, er en skikkelig pageturner av en bok, som du garantert ikke kommer til å klare å legge fra deg.

Bøkene til Läckberg har solgt over 1 million eksemplarer i Norge, og Gullburet var den mest solgte boken i Sverige i 2019!

Vinger av sølv

En besettende spenningsroman om svik, hevn og sterke kvinner.

Camilla Lackberg om den nye boken Vinger av Sølv

Vi tok en prat med forfatteren Camilla Läckberg...

Faye hadde alt. En perfekt ektemann, en høyt elsket datter og en luksuriøs leilighet i den fineste delen av Stockholm. Så mistet hun alt. I løpet av noen korte måneder med dramatiske hendelser var alt borte - med unntaket av ønsket om hevn. Nå har Faye skilt seg fra ektemannen og etablert seg i et nytt land. Hun har bygget opp et eget firma, Revenge, og høster stor suksess. Men når Revenge skal lanseres i USA, dukker det plutselig opp en alvorlig trussel mot selskapet og hun tvinges til å returnere til Stockholm der alt startet. Ved hjelp av en gruppe betrodde kvinner tar hun opp kampen for å redde det som tilhører henne, seg selv - og dem hun elsker.

Vi har virkelig forelsket oss i hovedpersonen Faye. Hvordan kom du opp med denne karakteren og er hun inspirert av noen?

Hva fikk deg til å ville skrive om noe helt annet enn krim? Og hvorfor valgte du å skrive om Faye og fiffen på Stureplan?

– Samme her! Jeg har lenge vært en stor fan av Fay Weldons "En hunndjevels bekjennelser» og ville skape en moderne versjon av Ruth Patchett. Jeg synes det er for få velkledde kvinner som spiser menn til frokost nå til dags!

Er historien om Faye knyttet opp mot ekte historier/ sladder/erfaringer?

– Først og fremst ville jeg gå utenfor min komfortsone; jeg liker å utfordre og fornye meg selv yrkesmessig. Faye og overklassen på Stureplan kom til meg, jeg har alltid hatt en forkjærlighet for det miljøet. Jeg ville skrive om noe som kan skje overalt uavhengig av økonomi; mislykkede forhold og dårlige ekteskap.

Fortell om boken "Vinger av sølv". Hva ønsket du å oppnå med denne boken?

Kjøp den nye boken her!

– Faye som karakter er basert på alle kvinner jeg noensinne har møtt, og hennes erfaringer er en miks av ting jeg har sett, lest eller hørt. Det finnes sanne historier der, men til syvende og sist, er det jo tross alt fiksjon.

– Vinger av sølv er andre boken om Faye og her tvinges hun til å gå enda lenger for å lykkes, stå opp for seg selv og sine nære og kjære, for ikke å miste alt det hun har kjempet for. Det er først og fremst en underholdende bok, men den kan også være en tankevekker når det gjelder sine egne relasjoner, drømmer og tanker om framtiden.

Powered by Labrador CMS