Krimbøkene vi skal lese i påsken!

Ute etter noen spennende krimbøker? Her er våre anbefalinger!

Publisert Sist oppdatert

Påskekrim 2020: Hva er vel bedre i påsken enn å nyte en spennende bok foran peisen, i godstolen eller i solveggen?

Her gir vi deg 8 råbra og spennende krimbøker vi vil lese i påsken!

Les også: Bøkene ELLE-redaksjonen leser akkurat nå!

Påskekrim 2020 - Krimbøkene vi vil lese nå

En fri agent av John Le Carré

En fri agent av John le Carré er et skremmende samtidsportrett, hjerteskjærende, med mørk humor, fortalt med endeløs spenning av en av vår tids største fortellere.

Du finner boken her! (annonse)

Nat, en førstisju år gammel veteran fra Storbritannias utenriksetterretning, tror hans dager som hemmelig agent er over. Men trusler fra hovedkvarteret i Moskva drar Nat tilbake til jobben. Han må ta over The Haven, en av London Generals nedlagte stasjoner, med en gjeng spioner av ulik kvalitet. Gruppens eneste håp er den unge Florence, som holder øye med Russlands departement og en ukrainsk oligark, som har en finger med i det russiske spillet. Nat er ikke bare spion, han er også en lidenskapelig badminton-spiller. Hans faste mandagspartner er halvparten så gammel som ham - den innadvendte og ensomme Ed. Ed hater Brexit, han hater Trump og han hater jobben sin på det sjelløse mediebyrået. Med alt hatet drar han Prue, Florence og Nat inn i et politisk sinne som vil fange dem alle.

Skyggejegeren av Camilla Grebe

Camilla Grebe er en av de mest prisbelønte og kritikerroste krimforfatterne i Sverige i dag. Hun ble tildelt Glassnøkkelen for beste nordiske krim i 2018 og Svenska Deckarakademin har kåret Skyggejegeren til Sveriges beste krim i 2019 - Gyldendal Forlag.

Du finner boken her! (annonse)

En februarnatt i 1944 blir en kvinne funnet fastspikret til gulvet i leiligheten sin i Stockholm. 30 år senere blir ytterligere en kvinne funnet på samme måte. Jakten på morderen får skjebnesvangre konsekvenser for de tre politietterforskerne som arbeider med sakene. Britt-Marie på 1970-tallet, Hanne på 1980-tallet og Malin som er politietterforsker i dag. Skyggejegeren er en original og dyktig iscenesatt kriminalroman om den ukuelige driften mot å forstå seg selv, men også et stykke samtidshistorie som strekker seg fra andre verdenskrig og frem til i dag.

Den tause pasienten av Alex Michaelides

«Den beste psykologiske thrilleren siden Gone Girl og Piken på toget.» - Aftenposten.

Du finner boken her! (annonse)

I Den tause pasienten møter vi Alicia Berenson som skriver dagbok for å få utløp for følelsene sine - men mest for å berolige Gabriel, og bevise for ektemannen at hun har det bra. Det siste hun vil, er å være til besvær for Gabriel eller gjøre ham ulykkelig på noe vis. Inntil hun en kveld skyter ham fem ganger i ansiktet og han aldri mer sier et ord. Seks år etter tragedien dukker det opp en ledig stilling på institusjonen The Grove, der Alicia er innlagt. Psykoterapeuten Theo Faber er overbevist om at han kan få Alicia til å snakke, noe ingen andre har klart. Mens vi følger Theo Fabers jakt på Alicias minner, får vi innblikk i Alicias dagboknotater.

Min søster er seriemorder av Oyinkan Braithwaite

"Garantert ulik alle andre seriemorder-thrillere du har lest, selv om historien inneholder drap store mengder blod, uhygge og til og med en politietterforskning." - Cappelen Dam.

Du finner boken her! (annonse)

Boka handler om de to søstrene Korede og Ayoola, som har vokst opp med en sadistisk far og en dominerende mor i et pent strøk i Lagos. Faren døde i en ulykke for noen år siden, og de to søstrene stoler bare på hverandre. Historien starter med at Korede blir avbrutt i middagen av et nødanrop fra søsteren Ayoola, da vet hun hva hun må gjøre: Finne frem blekemiddel, gummihansker og nerver av stål. Dette er den tredje kjæresten Ayoola har drept. Korede burde ha gått til politiet, men hun er glad i søsteren sin, og som man sier: Familien kommer først. For blod er tykkere - men vanskeligere å fjerne fra teppet - enn vann.

Etter Ruth av Nicola Rayner

Du finner boken her! (annonse)

Alice har alltid vært hjemsøkt av tanken på kvinnene i ektemannens fortid. Det er særlig tanken på én spesiell kvinne som hun ikke kan få ut av hodet. En usedvanlig vakker og karismatisk student som forsvant på mystisk vis rett før avgangseksamen. Ruth. Nicola Rayner er et av de mest spennende nye navnene i kriminallitteraturen. Hun er journalist og har skrevet for blant annet The Guardian og The Independent. Etter Ruth er hennes debut roman og høstet strålende kritikker da den kom ut i hjemlandet.

Illvilje av Jørn Lier Horst

Enda en krimroman om etterforsker William Wisting!

Du finner boken her! (annonse)

En «kald» sak blir varm igjen da levningene etter en ung jente blir funnet av en turgåer i Svartskog. Hun er drept og partert med samme signatur som seriemorderen Tom Kerr etterlot seg. Men Kerr sitter inne på fjerde året, og alt tyder på at det er mannen media døpte for "Den andre", Kerrs medhjelper, som står bak. Kripos og Adrian Stiller legger til rette for en rekonstruksjon der Kerr skal påvise hvor de kan finne liket etter en jente han nylig har tilstått å ha drept. Gjemmestedet er på Eftang, i Wistings politidistrikt, og det er han som får ansvaret for sikkerheten under rekonstruksjonen. Dessuten har Stiller gitt datteren hans, frilansfotografen Line, oppdraget med å dokumentere det hele. Men noe går fryktelig galt under rekonstruksjonen, og Wisting blir sittende med ansvaret for en rømt seriemorder og flere skadde politifolk. Igjen er både Tom Kerr og "Den andre" i fritt spill.

Kjeden av Adrian McKinty

"Hvor langt ville du gått for å redde barnet ditt? Reglene i Kjeden er enkle: skaff pengene, finn et offer og begå en forbrytelse. Kjeden er en utspekulert og nervepirrende pageturner." - Cappelen Damm.

Du finner boken her! (annonse)

Denne morgenen begynner som vanlig. Rachel Klein slipper av datteren Kylie ved busstoppet. Kort tid etter kommer telefonen som forandrer alt. En kvinnestemme sier at Kylie er kidnappet, og den eneste muligheten Rachel har for å få se henne igjen, er mot å betale løsepenger – og at hun kidnapper et annet barn. Kvinnen som ringer er selv mor, og hennes sønn har også blitt bortført. Hvis ikke Rachel gjør nøyaktig som hun sier, vil barna deres bli drept. Rachel er nå et ledd i Kjeden. Reglene er enkle: skaff pengene, finn et offer og begå en forbrytelse du ville anse som umulig for 24 timer siden. Rachel er en helt vanlig kvinne, men i løpet av de neste dagene vil hun gå over alle grenser for å redde datteren sin. For hjernene bak Kjeden vet at foreldrene vil gjøre alt for barna sine. Men det de ikke vet, er at de nå kanskje har møtt sin likemann. Kan Rachel være den som endelig klarer å bryte Kjeden?

Sølvveien av Stina Jackson

I tre år har Lelle tilbrakt de lyse sommernettene med å kjøre bil. Han kjører ut på riksvei 95 som strekker seg gjennom landet og munner ut ved den norske grensen. Veien kalles Sølvveien. For tre år siden forsvant hans syttenårige datter sporløst, og hennes forsvinning gnager i stykker Lelle innenifra.

Meja og hennes mor flytter til den vesle bygda der Lelle bor. Meja er like gammel som Lelles datter var da hun forsvant. Idet høsten er i ferd med å mørkne, knyttes Lelles og Mejas skjebne sammen, og da ytterligere en ung jente forsvinner, blir livet deres bundet sammen for alltid.

Sølvveien er en stemningsfull og gripende psykologisk spenningsroman. Med den lille bygda som bakgrunn, der alle kjenner alle, utvikler det seg et drama om aldri å gi opp, og om å orke å være sterk når det er som mørkest.

Du finner boken her! (annonse)

Powered by Labrador CMS