10 ting i sommer

En heistur opp i høyden, en lærerik museumstur og en spennende true crime-dokumentar er noe av det du bør sjekke ut i sommer!

Publisert Sist oppdatert

Sommertips: Sommeren er her og enten du jobber, er på ferie eller har sommerjobb kan det være kjekt med noen tips til hva du kan finne på.

I Oslo er det mye du kan gjøre i sommer og her kommer vi, blant annet, med tips til en lekker restaurant og et museum du kan besøke.

Kos deg!

1. Ta heisen til Norda

I 13. etasje hos det nyåpnede hotellet The Hub i Oslo finner du Norda, det siste tilskuddet til Oslos blomstrende restaurantscene.

Den anerkjente kokken Marcus Samuelsson driver flere restauranter rundt om i verden, blant annet Red Rooster i New York og Eatery Social Taqueria i Stockholm. Hos Norda har han vært med på konseptutviklingen. Tar du heisen opp, får du flott utsikt over hovedstaden i den fine restauranten.​​

2. Lytt til Sandra​

Den rå artisten Sandra Kolstad er ute med et glitrende nytt album, Burning Love, i elektronika-pop-sjangeren. Kolstad er både artist, komponist og produsent, og dette er hennes fjerde album.

Dansbart og deilig i sommermånedene.

3. Gå behind the scenes

Foto­grafen og kunstneren David Drebin har rettet kameralinsen mot flere hundre kjente fjes. Utgangspunktet for denne boka er bildene han tok av dem før de ble giga-stjerner. Her er Charlize Theron, Diane von Furstenberg og Steve Jobs, for å nevne noen.

Kjøp via te-neues.com.​

3. På slottet

I år markeres det at det er 150 år siden Dronning Maud ble født, med utstillingen «Dronningmøter», hvor fortellingene om Kongehusets førstedamer i fortid, nåtid og fremtid krysses.

Utstillingen er produsert i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett og er åpen til 25. august.

Les mer om åpningstider og billetter her!

4. Gå på kino

Alle hater visst Lion King, men vi har sett den og liker den nye versjonen av Disney-klassikeren. Det er Løvenes Konge akkurat som vi kjenner den. Bare med dyr.

Kjøp billett her!

5. Vær lutter øre​

Bang & Olufsen er kjent for kvalitet, og teamer nå opp med en samarbeidspartner av samme kaliber: Bagasje­produsenten Rimowa. Samarbeidet kombinerer deres kjerne­virksomheter – lyd og reise. Det er hodetelefonene Hi9 som er redesignet for anledningen. ​​

6. Se en dokumentar

Har du fått med deg dokumentaren om Arboga-saken på NRK?

"Eksmannen til Johanna drukner. Foreldrene blir knivstukket i sommerhuset. Er Johanna en kaldblodig morder med et iskaldt sinn? Svensk dokumentarserie".

Denne er så spennende at du ser hele på en kveld.

Tilgjengelig på NRK.no.

7. Bli sommerklar!​

https://www.instagram.com/p/BynZ7nmg64g/

Serena Rees er kanskje ikke et kjent navn for folk flest, men de fleste kjenner til forretningskvinnens merke, Agent Provocateur. Hennes siste tilskudd til moteindustrien er Les Girls Les Boys. Merket har en sporty vri, og byr på klær, undertøy og badetøy.

Prisene er også litt snillere enn hos storesøster Agent Provocateur. ​​

8. Øk kunnskapsnivået​

Det er ikke lenge til Munchmuseet flytter inn i nye lokaler i Bjørvika, og den siste utstillingen i det gamle museet benytter anledningen til et dypdykk i norsk kulturhistorie. I Exit bidrar både fagpersoner og samtidskunstnere – en ypperlig anledning til å tilegne seg kunnskap, og bli inspirert.

Åpent til 8. september.

9. Fyll hjemmet med blomster​

Blomster er en glede å ha i hus, og det samme er denne retro-vasen fra Royal Copenhagen. Perfekt å ha i vinduskarmen, fylt til randen av selvplukkede blomster, eller en vill og vakker bukett fra en blomsterbutikk. ​​

10. Reis til Puglia​

https://www.instagram.com/p/ByFZLuKoppy/

Jo da, flotte nye hoteller åpner titt og ofte, men dette er virkelig noe for seg selv. Palazzo Daniele befinner seg i den lille søvnige landsbyen Gagliano del Capo i regionen Salento i Puglia. Designerne har restaurert så mye som mulig i det 150 år gamle bygget, og hotellet er blitt en perle av majestetisk minimalisme.

Powered by Labrador CMS