Kultur

28. juni, 2019

Kjoleutstilling på slottet i sommer

Slottet åpner dørene i sommer og stiller ut noen av dronningenes kjoler.

22. juni åpnet årets publikumssesong på Det kongelige slott.

I år markeres det at det er 150 år siden Dronning Maud ble født, med utstillingen «Dronningmøter», hvor fortellingene om Kongehusets førstedamer i fortid, nåtid og fremtid krysses. 

Hver sommer åpner Kongeparet Slottet for publikum, og fram til 25. august kan du få se innsiden av Slottets mange saler og rom.

I Slottest vakreste representasjonsrom settes det hvert år opp en utstilling, og i år kan du se eksklusive antrekk og personlige gjenstander av Dronning Maud og Hennes Majestet Dronning Sonja.

Åpent Slott 2019
Gallakjole i gul silkeorganza, designet av Erik Mortsensen, sydd av Anna Bratland 1997. Båret under middag i Stiftsgården i anledning Kongeparets 60-årsdager i 1997. Foto: Det kongelige hoff. 

«Ved Slottsbalkongen, til Afternoon Tea i Speilsalen, til storslått slottsball i Store festsal og endelig til et historisk oppdekket middagsbord i store spisesal, der de to dronningene kan ta plass med Kronprinsesse Märtha, Kronprinsesse Mette-Marit og Prinsesse Ingrid Alexandra», skriver Det kongelige hoff på sine nettsider. 

 

Utstillingen er produsert i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett og er åpen til 25. august. 

Les mer om åpningstider og billetter her!

Relatert