Scandi blonde – hårfargen ALLE vil ha nå

Foto: Getty Images / Instagram

Det er isblonde lokker som gjelder.

Publisert Sist oppdatert

Scandi blonde: Trodde du at Daenerys Targaryens isblonde lokker var mer kostyme enn en faktisk hårtrend? Å nei, da.

Den hvitblonde hårfargen til the Mother of Dragons i Game of Thrones er blitt superpopulær, og har til og med fått et kallenavn: Scandi Blonde.

Fargen er nesten utelukkende hvitaktig, uten noe særlig gule nyanser, og er enda mer high-maintenance enn den mer vanlige platinablonde hårfargen.

Kim Kardashian West og modeller som Cara Delevingne og Sasha Luss begynte å farge håret scandi blondt allerede i 2017, og siden da har trenden blitt å se på flere og flere kjendiser og modeller.

Vår egen Mette-Marit har vært tilhenger av (en bittelitt varmere variant av) hårfargen lenge, både Rita Ora og Zara Larsson har gått for gjennomførte isblonde manker, og ELLE-favoritt Zoë Kravitz lot flettene sine få scandi blonde farge før hun klippet seg.

Scandi Blonde

https://www.instagram.com/p/Bsfn8h8jP3X/

Hårtrend: Caroline testet balayage

Slik går du fra mørk til blond

Her er fire tips som du bør tenke på hvis du skal gå for den isblonde scandi blonde-looken:

1. Gjør det gradvis.

Det er aldri noen god idé å helfarge håret med én gang. Gå til frisøren og be dem om å farge håret i flere omganger, for å unngå at håret blir skadet og "brekker".

2. Ta med referansebilder til frisøren.

Vær tydelig med frisøren din om hva slags farge du ønsker, og vis gjerne bilder av looken så det ikke blir noen misforståelser. Det er kjipt å komme ut av salongen Paris Hilton-blond når du egentlig ville se ut som en scandi blonde Rita Ora.

3. Bruk pleiende hårprodukter.

Frisøren vil alltid preppe håret med produkter som skal pleie det etter en hårfarging, men husk på å ta vare på håret i hverdagen også. Bruk pleiende oljer og hårmasker ofte!

4. Tenk deg godt om.

Scandi blonde-looken er både tidkrevende og dyr å opprettholde, ettersom den krever at du farger håret ofte hvis du vil unngå ettervekst. Men så kan man jo la etterveksten bli en del av looken, slik som Kristen Stewart.

https://www.instagram.com/p/Buo4rwVlBXJ/

https://www.instagram.com/p/BrliwVTjweS/

https://www.instagram.com/p/Bn_11geHjZy

Hair crush: Scandi blonde

Kim Kardashian West.

Cara Delevingne.

Zara Larsson.

Solange Knowles.

Rita Ora.

Kristen Stewart.

Leighton Meester.

Michelle Williams.

Sasha Luss.

Powered by Labrador CMS