Middagstips: Blomkål- og fennikelsuppe

Aicha Bouhlou

Blomkålsuppe er noe alle liker. Denne varianten er basert på ovnsstekte grønnsaker.

Publisert Sist oppdatert

Suppen fra boka Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt, er både enkel og sunn å lage!

Denne smaksbomben skal vi lage til middag i dag.

Mer suppe: Klar suppe med steinsopp og nudler!

Blomkål- og fennikelsuppe

4 porsjoner

Ingredienser

1 stor blomkål, delt i små buketter

1 stor eller 2 små fennikler, skåret i skiver

Olivenolje

Salt og litt pepper

2 purrer, finhakket (bare den hvite delen)

4 hvitløkfedd, finhakket 6 dl grønnsakskraft 2 dl vann 1 ts hakket timian (bare bladene) 2 dl fløte eller et plantebasert alternativ en klype muskat

Slik gjør du det

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Fordel blomkål og fennikel i en langpanne. Drypp over olivenolje, og dryss over salt og pepper. Stek grønnsakene i ca. 15 minutter, eller til de er møre og fine. Ta pannen ut av ovnen og sett den til side. Varm litt olivenolje i en stor kjele og ha i purre og hvitløk. La det frese til purren faller sammen – den skal ikke bli brun. Ha i de ovnsstekte grønnsakene, men sett til side noen blomkålbuketter til pynt. Tilsett grønnsakkraft, vann og timian, og la det koke opp. Kjør alt til en jevn og smidig suppe med en stavmikser eller i en blender. Sett kjelen tilbake på platen, og tilsett fløte. Gi suppen et raskt oppkok, og smak til med muskat, salt og pepper. Server suppen toppet med blomkålbuketter og fennikelgrønt.
Powered by Labrador CMS