Annonse
Oppskrift: Kleopatrasalat med spicy blomkål
Prøv deg på en fantastisk vegetarsalat til sommeren med spennende og friske smaker!
Annonse
Kjære cæsarsalat, du har fått konkurranse!
Dette er nemlig en mer spenstig versjon, og jeg hadde helt dilla på den i fjor sommer, for den er både enkel å lage og utrolig smaksrik. Den fungerer også utmerket som forrett til 4 – bare legg innholdet i hjertesalatblader og server 2 til hver.
Retten anbefales virkelig en dag du vil ha noe knasende sprøtt, enkelt og friskt.
Tid: 30 minutter Porsjoner: 2–3
1 stor boks kikerter (230 g) 1-2 ss olje 1 ts salt 1 ss olivenolje 1 ½ ts kyllingkrydder ¼ ts røkt paprikapulver ¼ - ½ ts malt kajennepepper (valgfritt) 1 blomkål, i små buketter Bladene av 2 hoder hjerte- evt isbergsalat Kjernene av ½ granateple Evt 1 syrlig eple i små biterDressing:
1–2 fedd hvitløk, finhakket 1/4 ts salt Saften av 1/2 sitron 1 1/2 ts sennep, gjerne dijon 1/2 ts lønnesirup En klype pepper 1 dl usøtet soyamelk 1 ss kapers fra glassSlik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 250 oC (varmluft).
2. Skyll kikertene i et dørslag, og tørk av overflødig vann med et kjøkkenpapir. Vend dem i olje (ikke salt) i en ildfast form, og stek dem i 15 minutter til det smeller i kikertene i ovnen (det kan medføre noe griseri i ovnen, et triks kan være å legge en stekeplate over kikertene slik at de treffer undersiden av platen i stedet for «taket» i ovnen).
3. Dressing: Stavmiks alle ingrediensene til en jevn og smidig dressing. Smak eventuelt til med mer krydder. La dressingen stå kaldt til du er klar til å servere.
4. Bland olje, kyllingkrydder, paprikapulver og kajennepepper godt i en bakebolle, og vend i blomkålbukettene. Jeg spiser blomkålen slik, helt rå, men hvis du vil, kan du sette den i ovnen sammen med kikertene slik at de blir varme og møre.
5. Når kikertene er ferdig, drysser du over salt og vender godt sammen. De blir sprøere når saltet kommer på til slutt.