Her får dere en oppskrift på en pastarett, som er ren supermat for både jorda og deg!
Den er full av norske grønn saker, og du kan lett bytte ut squashpasta med vanlig pasta.
Oppskrift på Blomkålbolognese
Til 2 personer
1 ss balsamicoeddik
Litt urtesalt Evt. en neve hakket frisk basilikum
Pasta: Lag enten spagetti av 1,5 squash eller kok fullkornsspagetti etter pakkens anvisning.
Topp med parmesan.
Ha blomkålbuketter i en food-processor og puls til den blir til «riskorn». Eventuelt kan du rive blomkål på rivjern.
Finhakk sopp, ha over i stekepanna med litt olje.
Finhakk løk og hvitløk, ha over i stekepanna.
Stek til soppen er blitt gyllen og brun, ca. 10 minutter.
Ha oppi en boks tomatpure. Fres i 2 minutter.
Ha oppi blomkålrisen, hakkede tomater, rosmarin, balsamicoeddik og basilikum.
Smak til med urtesalt.
La småkoke mens du lager squash-spagetti.
Man kan også bruke gulrotskreller og lage strimler med den, men det fungerer best med spiralizer.
Beregn ca. 2/3 hel squash per person.
Server squashspagettien rå , eller varm den 2 minutter i en stekepanne.
Server med blomkålbolognese og riv over masse deilig parmesan!
Du trenger:
1 blomkål 150 g sopp 1 gul løk 3 fedd hvitløk 3 ss olivenolje 1 boks tomatpure 1 boks hakkede tomater 1/2 ts rosmarinSlik gjør du det:
