Marianne Theodorsen: Mine København-favoritter

Foto: Marianne Theodorsen.

ELLE-profil Marianne Theodorsen tipser om sine favorittsteder i fantastiske København.

Publisert Sist oppdatert

København reisetips:

Jeg er nok egentlig en «borte bra - hjemme best» dame, men København må nok allikevel kunne sies å være min favorittby nummer 1. Fullpakket med sjarm, deilig mat, hyggelige dansker, og ikke minst utallige kultur- og shoppingmuligheter, er dette virkelig byen som har alt. Jeg elsker den rolige og avslappede stemningen byen har, og det er nok også grunnen til at jeg besøker København minst tre ganger i året.

Les også: Det beste fra moteuken i København

København reisetips - Marianne Theodorsens favorittsteder

TRANSPORT i København

Lei en sykkel! Det finnes ingenting bedre enn å oppleve København fra sykkelsetet, og det er ikke så skummelt som man skulle tro. Lær deg de grunnleggende reglene, og ta det pent - så går dette kjempefint. Det er helt utrolig hvor raskt man kommer seg fra A til B også.

De fleste hoteller tilbyr sykkelutleie, og det finnes også små sykkelbutikker med utleie på mang et gatehjørne.

Hoteller i København

København har selvfølgelig hoteller i alle prisklasser, men jeg er en av de som liker å unne meg litt ekstra på hotellfronten. Jeg holder øynene åpne for tilbud på nettsider som Hotels.com, og har opp igjennom årene gjort noen skikkelige hotellscoops der.

Hotel Sanders:

Hotel Sanders er et relativt nytt 5-stjerners boutiquehotell som ligger midt i smørøyet ved Kongens Nytorv og Nyhavn (et steinkast unna Chanel - hallo!). Om mulig det koseligste hotellet jeg har bodd på noensinne! Tenk åpne peiser, dype lenestoler og sofaer og varm dunkel belysning. Det er nesten så det er julestemning her hele året.

Skt.Petri:

Storbyhotellet Skt.Petri ligger rolig til midt i sentrum - ikke langt fra Strøget, og i gåavstand til det meste egentlig (eller sykkel da). Rommene har deilig størrelse, og frokostbuffeten er meget nam! Her har jeg bodd mange ganger, og jeg er alltid fornøyd.

Hotel Guldsmeden:

Om man vil velge økologisk og bo så miljøvennlig som mulig, er Hotel Guldsmeden stedet - de har to hoteller i København: Et ikke langt fra Nyhavn, og et like ved sentralbanestasjonen. Her sover du i senger av bambus og spiser deilig økologisk frokost.

VINTAGE / SECONDHAND i København

Danskene er så vilt gode på vintage og secondhand, og er det noe jeg prioriterer på shoppingfronten når jeg er i København, så er det å titte innom alle favorittene mine.

Det er noe helt eget ved å komme over et plagg med masse historie som det praktisk talt står navnet ditt på, og som ingen andre har. Jeg har gjort utallige scoops i København - både designerplagg, men også helt ukjente merker. Sett av god tid - det er helt utrolig mye bra å finne!

Bakkekilde:

Hit drar jeg alltid! Bakkekilde er en liten bortgjemt skatt med et hav av sikleverdige vesker, klær og sko. Her har jeg gjort kupp fra bla. Chanel, Saint Laurent og Escada, og det er sjelden jeg går herfra uten noe under armen. Ooops.

@bakkekildecph / Pistolstræde 4

Time´s Up Vintage:

En fargerik liten hule med fokus på designervarer fra 60-, 70- og 80-tallet fra bla. Dior, Yves Saint Laurent og Chanel, men også no-brand pieces.

@timesupvintage / Krystalgade 4

Paloma Vintage:

Under bakkeplan finner du denne lille perlen av en butikk med både kjente og ukjente merker. Chanel, Fendi, Céline, Givenchy, Yves Saint Laurent og Ungaro, er bare noen av merkene som har hengt på stativene her, og eier Ferial Berri fyller stadig på med nye godbiter verdt å få med seg.

@paloma_vintage_copenhagen / Grønnegade 29

Collect 23:

Ubercoole Julie Blichfield har startet denne lille vintagebutikken som hovedsakelig selger på nett, men hun har også et nydelig lite showroom som er åpent hver onsdag fra 15-19 og etter avtale. Her finner du håndplukkede pieces fra Dior, Prada, Yves Saint Laurent og Escada i tillegg til quirky vintageplagg du ikke finner noe annet sted.

@collect23_ / Gothersgade 27

Episode:

Her må man sette av tid for det er MYE å gå igjennom, og man kan gjøre noen skikkelige scoops! Episode har riktignok ingen designervarer, men et flust av fantastisk denim, skinnjakker, boots, collegegensere og kjoler til en billig penge.

Larsbjørnsstræde 8

I Blame Lulu:

I Blame Lulu kan du finne varer fra nyere sesonger, og kanskje sikre deg den kjolen fra Ganni du aldri fikk tak i mens den var i butikk. Her finner du også Chanel, Balenciaga, Stine Goya, Saks Potts og Céline for å nevne noe.

@iblamelulu / Store Regnegade 24

2Ndflirt Luksus Secondhand:

Denne butikken ligger litt utenfor sentrumsgryta, men er vel verdt et besøk. Her henger det tett i tett med Chanel, Gucci, Dior, Louis Vuitton og Balenciaga - både fra nyere og eldre sesonger. Den norske krona er dessverre svak i forhold til den danske, men du kan fremdeles gjøre noen skikkelige kupp!

@2ndflirt_luksus_secondhand / Østerbrogade 154

ANNEN SHOPPING i København

Holly Golightly:

Muligens min absolutte favorittbutikk - Å besøke Holly Golightly er en skikkelig fest for øyet! Her finner du både klær, sko, parfymer og interiør fra kultdesignere som Saks Potts, Telmstedt, Proenza Schouler, Helle Mardahl, Marni, Monies, Sophie Bille Brahe og så mye, mye mer. Butikken er helt fantastisk innredet og bare dét er verdt et besøk i seg selv!

@hollygolightlydk / Borgergade 17B

Nørgaard På Strøget:

Det danske merket Mads Nørgaard har også egen butikk på Strøget der de i tillegg til eget merke fører brands som Comme des Garcons, Saks Potts, Stine Goya, Henrik Vibskov, Adidas, New Balance, Cecilie Bahnsen, Eytys m.m. Sjekk ut Nørgaards egen klassiske longsleeve 101 t-skjorte som kommer i utallige farger og varianter.

@madsnorgaard / Amagertorv 13-15

Pico Store:

Om du liker hårspenner, hårklemmer og annet hårstæsj bør du ta turen innom Pico. Her finner du godis til håret i alle regnbuens farger.

@picostore / Grønnegade 36 og Østerbrogade 98

Chanel:

Need I say more? Jeg tar alltid turen innom Chanel for å sikle litt på de fantastiske veskene og smykkene. De har masse på lager som ikke står ute i butikk, så om du vurderer å kjøpe deg en veske kan det være lurt å snakke med en selger og fortelle hva du er ute etter, så skal du ikke se bort i fra at drømmeveska skjuler seg i et av de mange skapene bak disken.

Kongens Nytorv 28

Restauranter i København

Jeg er ikke noe særlig fan av chiafrø og smoothiebowls - når jeg er på tur er det comfort food som gjelder! Det skal være mumsete og det skal være deilig… Unnskyld dejligt.

Neighbourhood - Pizza & Cocktails

Hos Neighbourhood får du yummy organisk pizza og deilige cocktails i tillegg til tidenes diggeste brunchfjøl med pizza, skinker, oster, granola, vafler og annet mums.

@nbhkbh / Istedgade 27

Granola Café

På dagtid får du kjempedigg frokost her, samt klassiske retter som Croque Monsieur, tartar og Cæsarsalat, og på kveldstid serveres det små delevennlige retter som gir deg skikkelig vann i munnen.

@granolacafe / Vernedamsvej 5

Sanchez:

Etter 6 år som pastry chef på verdensberømte Noma åpnet Rosie Sanchez en liten food truck som senere ble kåret til verdens beste. Nå har hun tatt steget videre og åpnet Sanchez Cantina - en meksikansk restaurant med både store og små retter, og en meny som stadig skifter. Book bord i god tid!

@sanchez_cantina / Istedgade 60

MAISON:

Denne franske bistroen er relativt nyåpnet, og serverer skikkelige klassikere som østers, snegler (det er faktisk kjempegodt!), sjøkreps, and, klassisk biff og tungvekteren Côte De Boeuf. Perfekt for en romantisk date om du ikke er på diett eller en pyse i matveien.

@restaurantmaison / Dronningens Tvergade 43

Café Victor:

Klassiske Café Viktor er en perfekt lunsjspot på shoppingrunden da den ligger midt i gryta og i umiddelbar nærhet til alle mine favoritter. Her får du både morgenmad, lunch og middag. Smørrebrød, sild, skalldyr, salater, kjøtt og fisk - menyen er klassisk og atmosfæren upåklagelig.

Ny Østergade 8

Powered by Labrador CMS