skjønnhet

Beste serum for akneutsatt hud 

Serum (på budsjett) som er trygge å bruke for deg med tendenser til uren hud. 

Publisert Sist oppdatert

Kviser (akne) og uren hud er noe de aller fleste av oss opplever én eller flere ganger i løpet av livet. Det kan være perioder hvor det forekommer oftere enn andre og det kan være perioder hvor det er roligere eller mer stabilt enn andre. 

Kviser og uren hud oppstår av ulike grunner. Det kan blant annet skyldes hormoner (pubertet, graviditet eller menstruasjonssyklus), genetiske faktorer, livsstil (søvn, stress eller kosthold), UV-stråler eller forurensning, og de ulike faktorene krever i noen tilfeller ulik behandling eller produkter. 

Den beste solkremen til ansiktet finner du HER

Det finnes ingen vidundermiddel mot akne eller uren hud, men det finnes noen produkter som er «tryggere» enn andre. Det er også viktig å huske å være tålmodig når man begynner å bruke et nytt skjønnhetsprodukt.

Vi har plukket ut fire av våre favorittprodukter – som er litt snille mot lommeboka – mot akne og uren hud, som alle er såkalt ikke-komedogene. Det betyr at de ikke inneholder poretettende ingredienser, for for noen kan forverre utbrudd av akne og uren hud. 

Beste serum mot akne og uren hud 

Dette serumet med hyaluronsure som hovedingrediens, gir masse fuktighet til huden. Den har en gel-aktig konsistent og trekker raskt inn i huden, som gjør at den fungerer utmerket som en base før krem og makeup. 

Serumet fra The Ordinary inneholder den fettløselige ingrediensen salisylsyre, som fungerer lett eksfolierende på huden. Døde hudceller kan bidra til å tette porer – som igjen kan bidra til akne og uren hud, men dette serumet fjerner disse og kan gi huden ny glød. 

Dette nye serumet fra makeup-favoritten, It Cosmetics, fungerer litt på samme måte som The Ordinary-serumet over. I tillegg til «akne-bekjemperen» salisylsyre, inneholder Bye Bye Breakout-serumet også melkesyre, som eksfolierer, stimulerer cellefornyelsen og tilfører fuktighet. 

Er huden din litt irritert nå som været skifter? Da kan dette serumet fra Beauty of Joseon være verdt et forsøk. K-beauty-produkter er kjente for å være gode for sensitive hudtyper, og tilfører også ofte mye fukt – og dette produktet er intet unntak. 

Tips til lette foundations vi bruker om sommeren. 

Powered by Labrador CMS