kultur

Seriene vi skal strømme i 2024

Penelope Featherington greier ikke helt å glemme Colin Bridgerton.

– Dette er seriene vi ser på nå! 

Publisert Sist oppdatert

Nytt år betyr selvfølgelig en ny artikkel med ELLE-redaksjonens egne serieanbefalinger her på ELLE.no.

Hvert år lager vi i ELLE en samlesak med de seriene vi mener det er verdt å se. Både basert på hva vi selv liker å strømme, men også basert på tips fra våre lesere. Fjorårets seriesak var den mest leste saken på ELLE.no i 2023 og vi lover dere å oppdatere med like mange bra serier også i år. 

God strømming! 

Psst! Saken blir oppdatert fortløpende...

Les også: Filmene du bør se i 2024

Serietips 2024

Bridgerton sesong 3

Bridgerton er tilbake med sin tredje sesong, som har hovedfokus på Penelope Featherington (Nicola Coughlan). Penelope har gitt opp sin nesegruse beundring for Colin Bridgerton (Luke Newton) etter å ha hørt hans nedsettende ord om henne på slutten av forrige sesong, og hun er nedbrutt etter riften i vennskapet med Eloise (Claudia Jessie). Hun har imidlertid bestemt seg for at det er på tide å finne seg en ektemann, helst en som vil gi henne nok uavhengighet til å fortsette sitt dobbeltliv som Lady Whistledown. Colin returnerer imidlertid fra reisene sine, og i sin iver etter å vinne tilbake vennskapet med Penelope, tilbyr han seg å veilede henne i selvtillitens veier for å hjelpe henne med å finne en ektemann. Det blir så klart komplikasjoner og kjærlighet i luften! De fire første episodene ligger ute på Netflix nå, og de neste fire episodene kommer 13. juni.

Du finner serien på Netflix.

Sugar

Oscar-nominerte Colin Farrell er både produsent og hovedrolleinnehaver i den nye film noir-inspirerte åtte-episoders serien Sugar på AppleTV+. John Sugar er en privatetterforsker som får oppdraget å spore opp det forsvunnede barnebarnet til en berømt Hollywood-produsent, Jonathan Siegel. Mens han jobber med saken avdekker han både gamle og nye hemmeligheter om Siegel-familien. Colin Farrell er veldig god som en plaget detektiv som alltid får jobben gjort, men som hater å bruke vold. Denne moderne vrien på en klassisk krimdrama-sjanger har ny episode hver fredag.

Du finner serien på AppleTV+.

Palm Royale

Apple TV+ sin nye dramaserie Palm Royale er en morsom og fengslende underdog-story om ambisiøse Maxine Simmons – spilt av ELLE-favoritt Kristen Wiig – som prøver å navigere og posisjonere seg blant eliten i Palm Beach på slutten av 1960-tallet. Maxine er en outsider som streber etter å overvinne den tilsynelatende uoverkommelige barrieren som skiller de privilegerte fra de mindre heldige. Serien stiller et ganske så tidløst spørsmål: I hvilken grad er du villig til å kompromittere deg selv og det du står for for å oppnå det noen andre besitter? Serien har fantastiske kostymer og sminke, og rollebesetningen er noe for seg selv: I tillegg til Kristen Wiig dukker Kaia Gerber, Ricky Martin, Josh Lucas, Laura Dern, Allison Janney og den evig fantastiske Carol Burnett opp i løpet av de ti episodene, så det er bare å glede seg! 

Du finner serien på AppleTV+.

The Regime

Kate Winslet som diktator i The Regime på HBO Max.

Kate Winslet har hovedrollen i denne politiske satire-serien som følger kanseleren Elena Vernham i et ikke-spesifikt europeisk land, skrevet av folka bak Succession. Den karismatiske og eksentriske diktatoren Elena leder landet, og vi får følge med på hvordan hele regimet forvitrer bak palassets vegger. Soldaten Zubak (Matthias Schoenaerts),  som er helt «clueless» om hvordan han skal oppføre seg blant makteliten, befinner seg plutselig i kanselerens innerste sirkel, og det hele utvikler seg til en komisk farse, men med alvorlige undertoner.

Du finner serien på HBO Max.

Mr & Mrs Smith

Donald Glover og Maya Erskine i Mr & Mrs Smith.

En helt ny vri på spionserie-sjangeren, og vi liker det! Mr & Mrs Smith er løst basert på filmen med samme navn med Brad Pitt og Angelina Jolie fra 2005, og handler om to agenter som ikke kjenner hverandre fra før av som skal bo sammen og utgi seg for å være et helt vanlig ektepar mens de utfører lyssky operasjoner over hele verden for en ikke navngitt spionorganisasjon. Serien er en underlig blanding av lavmælt relasjonsdrama og høyspent superaction på samme tid, og man blir etterhvert veldig investert i forholdet mellom hovedpersonene, godt spilt av Maya Erskine og Donald Glover. Spørsmålet er: Er det spionyrket eller ekteskapet som farligst å navigere?

Du finner serien på Amazon Prime.

The New Look

Denne har vi gledet oss til! Inspirert av virkelige hendelser utforsker AppleTV+ sin nye serie The New Look historien til motedesignerne Christian Dior, Coco Chanel og deres samtidige mens de manøvrerer seg gjennom grusomhetene under andre verdenskrig i Paris og gir liv til moderne mote. Mens Dior stiger til berømmelse med sitt banebrytende design, blir Chanels regjeringstid som verdens mest kjente motedesigner satt på spill. 

Juliette Binoche som Gabrielle «Coco» Chanel i The New Look.

Den intrikate sagaen følger de overraskende historiene til Diors samtidige og rivaler, fra Chanel til Pierre Balmain, Cristóbal Balenciaga og flere. Det er et stjernespekket ensemble som dukker opp i serien: I hovedrollene som Christian Dior og Coco Chanel finner vi Emmy-vinner Ben Mendelsohn og Oscar-vinner Juliette Binoche. Andre sentrale roller er Maisie Williams som Catherine Dior, John Malkovich som Lucien Lelong, Emily Mortimer som Elsa Lombardi, Claes Bang som Spatz og Glenn Close som Carmel Snow, den legendariske sjefredaktøren for motemagasinet Harper’s Bazaar. 

Du finner serien på AppleTV+.

One Day

One day serier ELLE
One Day

Da filmen One Day, basert på den populære boka ved samme navn og med Anne Hathaway og Jim Sturgess i hovedrollene, kom ut i 2011, ble den en umiddelbar suksess. Den såre og vakre kjærlighetshistorien mellom vennene Dexter og Emma traff definitivt en nerve. Når Netflix nå har gjort sin egen versjon av boka, er det som en 14 episoders serie, og man får mye mer tid til å utforske den unike historien. Streaminggiganten har også fått med seg forfatteren bak boka, David Nicholls, på manus, noe som lover veldig godt for serien.

Dexter og Emma møtes i studietiden og former et nært vennskap som vil prege dem for resten av livet. For hver episode av serien flyttes tiden et år fram i tid, slik at vi møter Dex og Em på det samme tidspunktet hvert år og ser hvordan de vokser fra hverandre og stadig finner tilbake til hverandre igjen. Det blir med andre ord både søt musikk og dyp kjærlighetssorg.

«Jeg likte filmen veldig godt, men jeg tror en del mennesker, meg inkludert, følte at en halvannen times film ikke var nok til å formidle denne episke fortellingen som strekker seg over 20 år», fortalte Ambika Mod, som spiller rolllen som Emma, i et nylig intervju. Rollen som Dex bekles av Jack Woodall, best kjent som briten Jack i sesong 2 av The White Lotus. Premiere 8. februar.

Du finner serien på Netflix.

Griselda 

Camilo Jimenez Varon som Rafa, Alberto Guerra som Dario, Sofia Vergara som Griselda, Diego Trujillo som German Panesso i den nye serien Griselda. Foto: Netflix © 2023

Sofia Vergara er fenomenal i rollen som narkobaronessen Griselda Blanco i denne fiktive serien inspirert av virkelige hendelser. Serien handler om hvordan gudmoren av Miamis narkotikapolitikk (også kjent som la Madrina - den sorte enke) reiste fra Medellin i Colombia med 1 kg kokain i sønnens koffert og ble lederen av det største narkotikanettverket i Miami. Serien finner sted på 70-tallet og både kulissene og kostymene i seg selv gjør denne serien virkelig verdt å ta en titt på. 

Du finner serien på Netflix. 

Cristóbal Balenciaga 

Denne serien handler om hvordan den spanske designeren Cristóbal Balenciaga skapte sin suksess som klesdesigner i Paris. Blant vennene hans var ingen ringere enn Coco Chanel – som vi også får møte i serien. Miniserien i seks deler starter i 1937 før andre verdens krig bryter ut, men viser også hvordan den Balenciaga klarte å overleve som designer under krigen. Vi får også se hvordan han kjempet om oppmerksomheten fra franske motedesignere som Christian Dior og Givenchy. Guidet av sin besettelse av kontroll i alle aspekter av livet, vil Balenciaga definere stilen sin, og ender opp med å bli en av de viktigste designerne gjennom tidene. 

Du finner serien på Disney+. 

Masters of the air

SERIER vi strømmer ELLE
Jude Laws sønn Rafferty Law i Masters of the air.

Basert på Donald L. Millers bok med samme navn og produsert av folka bak Band Of Brothers og The Pacific (det vil si Steven Spielberg og Tom Hanks, blant annet), følger Masters of the Air historien til soldatene i den 100. bombegruppen, bedre kjent som «The Bloody Hundredth», under andre verdenskrig. De utfører dristige bombeangrep over Nazi-Tyskland og står overfor ekstreme utfordringer som mangel på oksygen, iskalde forhold og den ubarmhjertige redselen under luftkamper på 25 000 fot. AppleTV+ sin nye serie portretterer den psykologiske og emosjonelle prisen disse unge mennene betalte mens de bidro til å stoppe grusomhetene i Hitlers tredje rike.

Austin Butler og Callum Turner i Masters of the air.

ELLE-favoritt Austin Butler og britiske Callum Turner besitter hovedrollene, men se opp for hot shot Barry Keoghan (Saltburn), Ncuti Gatwa (Sex Education) og Jude Laws sønn – og lookalike – Rafferty Law i sentrale biroller. Premiere 26. januar på AppleTV+. 

Du finner serien på AppleTV+.

True Detective: Night Country

Er du fan av de tre foregående sesongene av HBOMax sin mørke serieantologi True Detective, vil du garantert elske denne! Hollywood-veteran Jodie Foster spiller den litt morske etterforskeren Danvers som holder til i den stivfrosne lille byen Ennis i Alaska. En dag forsvinner plutselig åtte vitenskapsmenn fra en forskningsstasjon i isødet. Hvor er de blitt av, og er det en link til det bestialske cold case-mordet på en ung kvinnelig aktivist fra samme by? Men det er noe mer mystisk som murrer under overflaten i iskalde Ennis ... Stemningen fra den prisbelønnede første sesongen av serien (med Matthew McConaughey og Woody Harrelson) er definitivt tilstede, og det er skikkelig skummelt! 

Du finner serien på HBOMax.

Bosch: Legacy

Elsket du også Bosch-serien med superetterforsker Harry Bosch? Nå har serien fått en spin-off og vi snakker spenning og rappe replikker fra første scene. Er det bare oss, eller det noe "je ne sais quoi" over drapsetterforsker Bosch? Og far-datter forholdet mellom Harry og Madeleine Bosch gjør oss helt varme om hjertet... Her har du hele 2 sesonger å kose deg med! 

Harry Bosch er nå privatetterforsker og jobber hardt for å løse saker uten autoriteten han hadde i sin forrige jobb. Advokaten Honey "Money" Chandler har overlevd et mordforsøk og strever med å bevare troen på rettssystemet. Og Maddie Bosch oppdager mulighetene og utfordringene ved å jobbe i Los Angeles' gater som politiaspirant.

Du finner serien på Amazon Prime. 

Fool Me Once

Dette er den perfekte serien å kose seg med i vintermørket! 

Den tidligere soldaten Maya ser den drepte ektemannen sin på en skjult babymonitor og avdekker en livsfarlig sammensvergelse som strekker seg langt tilbake i tid. 

Du finner serien på Netflix. 

The Curse

Vi ELLEsker alt Emma Stone er med i og hun er ingen skuffelse i denne serien heller... 

En påstått forbannelse forstyrrer livene til et nygift par som prøver å bli gravide mens de også er vertskap for sitt eget nye oppussingsshow.

Du finner serien på SkyShowTime. 

A Murder at the End of the World

Prøv å se bare en episode av denne... 

Gen Z-amatørdetektiven og den teknologisk dyktige hackeren Darby Hart blir invitert til å delta på en retreat på et avsidesliggende sted, men når en av gjestene blir funnet død, må Darby bruke evnene sine til å bevise at det var et mord før morderen tar enda et liv. 

Du finner serien på Disney +. 

Criminal Record

En britisk krimserie du bare må se! 

En anonym telefonsamtale drar to etterforskere inn i en konfrontasjon om en gammel drapssak – hun er helt fersk i politiet, han er en godt etablert veteran i bransjen, fast bestemt på å beskytte sitt omdømme og nettverk. Serien berører spørsmål om rase, institusjonell fiasko og søken etter å finne felles grunnlag i et polarisert Storbritannia.

Du finner serien på Apple+. 

Trenger du flere serietips? Dette er seriene vi strømmet i 2023. 

Powered by Labrador CMS