mat
Tre perfekte velkomstdrinker til julebordet
Oppskrifter på enkle, klassiske drinker du serverer når du ønsker å imponere.
Trenger du enkle, men likevel imponerende velkomstdrinker å servere på julebord? Look no further!
Enkel velkomstdrink: French 75
Den elegante klassikeren.
Dette er cocktailen du serverer til svigers, på nyttårsaften, på julebord eller når du ønsker å imponere med en sofistikert kveld. French 75 er en klassisk og elegant cocktail laget av gin, fersk sitronjuice, sukkerlake og champagne, og den er veldig enkel å lage. Den er frisk, boblende og lett syrlig – perfekt som aperitiff.
Tradisjonelt serveres den med champagne, men du kan fint bruke en crémant istedenfor.
Til én drink trenger du:
4 cl gin
4 cl sitronsaft
1 cl sukkerlake
Champagne eller crémant
Isbiter
Sitronskall
Slik gjør du: Ha gin, sitronsaft og sukkerlake i en shaker med isbiter og rist i 15 sekunder. Sil blandingen over i et champagneglass og topp med musserende vin. Pynt med en tynn skive sitronskall.
Enkel velkomstdrink: Bellini
Den perfekte velkomstdrinken til mange.
Drinken Bellini så dagens lys i 1948, oppfunnet av eieren av Harry’s Bar i Venezia, og er en elegant versjon av mimosa, med fersken fremfor appelsin.
Til 10 cocktails trenger du:
2 flasker musserende vin
4–6 store ferskener
Sukkerlake
Kok opp vann i en kjele. Skjær et kryssende snitt i skallet på ferskenene og legg i det fosskokende vannet og ta dem rett over i isvann etter 30–60 sekunder. Når frukten har avkjølt seg, fjern skall og stein og kjør i blender til puré. Smak til med sukkerlake. Hell 5 cl ferskenpuré i et champagneglass og fyll opp glasset med musserende vin. Bland forsiktig med en skje.
Enkel velkomstdrink: Pornstar Martini
For alle oss basic b****es.
Ingenting roper fest og moro mer enn Pornstar Martini! Med fersk pasjonsfrukt og hjemmelaget vaniljevodka blir dette en balansert cocktail med en antydning til sødme.
Til én drink trenger du:
4 cl vodka eller vaniljevodka
2 cl sukkerlake
3 cl sitronsaft
1 fersk pasjonsfrukt
1 liten shot musserende vin (gjerne cava)
Isbiter
Blend innholdet i pasjonsfrukten sammen med vodka, sukkerlake og sitronsaft. Ha blandingen over i en shaker med isbiter og rist godt. Sil over i et martiniglass. Server den musserende vinen ved siden av, alternativt tilsett den i drinken.
Finn den perfekte drinken til ditt stjernetegn!
Oppskriftene er hentet fra kokeboka Aperitivo. Små retter – store smaker av matinfluenser Lina Ekseth. Ekseth ønsker å inspirere oss til å senke skuldrene, droppe perfeksjonismen og invitere mer – også på en helt vanlig tirsdag. For henne handler det om stemning, latter og gode smaker, ikke om støvfrie overflater eller tre retter på rad.
– Det viktigste er å kose seg like mye som gjestene, sier Lina.
Meld deg på ELLEs nyhetsbrev her!