mat

Tre perfekte velkomstdrinker til julebordet

Drinken French 75

Oppskrifter på enkle, klassiske drinker du serverer når du ønsker å imponere.

Publisert Sist oppdatert

Trenger du enkle, men likevel imponerende velkomstdrinker å servere på julebord? Look no further!

Enkel velkomstdrink: French 75

Den elegante klassikeren.

Dette er cocktailen du serverer til svigers, på nyttårsaften, på julebord eller når du ønsker å imponere med en sofistikert kveld. French 75 er en klassisk og elegant cocktail laget av gin, fersk sitronjuice, sukkerlake og champagne, og den er veldig enkel å lage. Den er frisk, boblende og lett syrlig – perfekt som aperitiff. 

Tradisjonelt serveres den med champagne, men du kan fint bruke en crémant istedenfor.

Drinken French 75
Klassikeren French 75.

Til én drink trenger du:

4 cl gin

4 cl sitronsaft

1 cl sukkerlake

Champagne eller crémant

Isbiter

Sitronskall

Slik gjør du: Ha gin, sitronsaft og sukkerlake i en shaker med isbiter og rist i 15 sekunder. Sil blandingen over i et champagneglass og topp med musserende vin. Pynt med en tynn skive sitronskall.

Enkel velkomstdrink: Bellini

Den perfekte velkomstdrinken til mange.

Drink av musserende og fersken; en klassisk bellini
Bellini.

Drinken Bellini så dagens lys i 1948, oppfunnet av eieren av Harry’s Bar i Venezia, og er en elegant versjon av mimosa, med fersken fremfor appelsin.

Til 10 cocktails trenger du:

2 flasker musserende vin

4–6 store ferskener

Sukkerlake 

Kok opp vann i en kjele. Skjær et kryssende snitt i skallet på ferskenene og legg i det fosskokende vannet og ta dem rett over i isvann etter 30–60 sekunder. Når frukten har avkjølt seg, fjern skall og stein og kjør i blender til puré. Smak til med sukkerlake. Hell 5 cl ferskenpuré i et champagneglass og fyll opp glasset med musserende vin. Bland forsiktig med en skje.

Enkel velkomstdrink: Pornstar Martini

For alle oss basic b****es.

Drinken Pornstar Martini
Pornstar martini.

Ingenting roper fest og moro mer enn Pornstar Martini! Med fersk pasjonsfrukt og hjemmelaget vaniljevodka blir dette en balansert cocktail med en antydning til sødme.

Til én drink trenger du:

4 cl vodka eller vaniljevodka

2 cl sukkerlake

3 cl sitronsaft

1 fersk pasjonsfrukt

1 liten shot musserende vin (gjerne cava)

Isbiter

Blend innholdet i pasjonsfrukten sammen med vodka, sukkerlake og sitronsaft. Ha blandingen over i en shaker med isbiter og rist godt. Sil over i et martiniglass. Server den musserende vinen ved siden av, alternativt tilsett den i drinken.

Finn den perfekte drinken til ditt stjernetegn!

Oppskriftene er hentet fra kokeboka Aperitivo. Små retter – store smaker av matinfluenser Lina Ekseth. Ekseth ønsker å inspirere oss til å senke skuldrene, droppe perfeksjonismen og invitere mer – også på en helt vanlig tirsdag. For henne handler det om stemning, latter og gode smaker, ikke om støvfrie overflater eller tre retter på rad.

Lina Ekseth Apertivio

– Det viktigste er å kose seg like mye som gjestene, sier Lina.

 

Meld deg på ELLEs nyhetsbrev her!

Powered by Labrador CMS