Miranda Kerr: Skjønn fra innsiden

Foto: Getty Images

Skjønnhetspraten med Miranda Kerr

Publisert Sist oppdatert

Den australske supermodellen, mammaen og forretningskvinnen Miranda Kerr snakker om å pleie huden fra innsiden, skjønnhetshemmeligheter som har gått i arv i generasjoner, og om hvorfor hun bruker rouge som øyenskygge.

Mer skjønnhetsprat: Bella Hadid

JEG KAN IKKE ALLTID BRUKE ORGANISK MAKEUP I JOBBEN, MEN JEG FØLGER 80/20-REGELEN. Dette handler om å ta bevisste valg. Huden er kroppens største organ, og alt du smører på den trekker inn, så for meg er det en selvfølge å bruke organiske produkter på hele kroppen – og å fylle den med næringsrik mat. Når det gjelder makeup på små områder, er det ikke alltid mulig å finne gode organiske produkter. Her gjelder det å balansere bevisst.

NÅR JEG VASKER HÅRET MITT, SKYLLER JEG ALLTID MED KALDT VANN TIL SLUTT. Dette er så bra for håret og lymfesystemet – og det gir en energi-boost. Jeg prøver å ikke vaske håret mitt hver dag, så fremt jeg ikke skal tas bilder av. Det er godt for håret med en pause … For glans og fukt bruker jeg Noni Glow Body Oil, men i lengden er den ganske kostbar, og heldigvis funker kokosnøttolje også fint.

SUNN MAT ER HEMMELIGHETEN BAK ET SUNT HÅR. Det er viktig å få i seg alt det nødvendige, sunne fettet fra avokado, macadamia-nøtter og olivenolje. I tillegg lager jeg minst en gang i uka en miks av olivenolje og sitronsaft, som jeg masserer inn i håret og lar sitte så lenge som mulig. Dette er det mamma som har lært meg, og jeg har ennå til gode å finne en bedre og mer effektiv måte å fikse på flisete hår.

JEG HAR DREVET MED MEDITASJON LENGE. Og jeg varierer den gjerne … Noen ganger følger jeg et program sammen med en instruktør, mens andre ganger går jeg turer og har fokus på pusten og øyeblikket. Jeg synes det er moro å høre hvordan andre gjør det, og kanskje lære noe nytt. Jeg satt i et gruppepanel tidligere i år sammen med Cameron Diaz, og hun fortalte at hun kun gjør transcendental meditasjon. Her er det ingen oppskrifter; det som passer for andre, passer kanskje ikke for deg. Det var fint å bli kjent med de andre, alle hardtarbeidende, kvinnene i panelet, som også var svært bevisste på viktigheten av balanse i livet – å ta vare på og være snill mot deg selv, og å ha litt egentid hver eneste dag.

HVERDAGS-LOOKEN MIN ER GANSKE ENKEL – LESS IS MORE … Å sørge for at huden min er så sunn som overhodet mulig, har høyeste prioritet, og derfor bruker jeg Kora Organics (Mirandas eget grønne merke, se www.koraorganics.com) sine produkter for å vedlikeholde en sunn glød og klar hudfarge. Etter rens, mist og fukt, påfører jeg Koras fargede dagkrem for å jevne ut hudtonen min, og RMS’ concealer der jeg trenger det. Jeg bruker en tannbørste av bambus til å gre brynene mine, og jeg bruker en vippetang på øyenvippene for å åpne opp blikket, etterfulgt av et strøk med maskara. Rouge og knallrød leppestift gjør susen på den røde løperen.

JEG BRUKER LA PRAIRE RADIANCE CELLULAR KREMROUGE PÅ ØYELOKKENE. Fargen Rose Glow framhever øyenfargen min. Jeg er også glad i å bruke RMS Lip2Cheek i fargen Beloved på leppene og i kinnene. Her blir resultatet avhengig av hvor lite eller mye du velger å påføre.

HVER MORGEN BLANDER JEG KORAS NEW SKIN SUPPLEMENT MED VANN OG DRIKKER DET PÅ TOM MAGE. Dette gir meg energi, og gjør meg klar for dagen. Jeg har også alltid med meg en flaske med dette i veska, om jeg skulle trenge litt ekstra påfyll på en lang arbeidsdag. Jeg blander det i smoothier også. Hver pose inneholder noni-ekstrakt, akai, blåbær og grønn matcha-te – så her får kroppen all næringen den trenger. Når du i tillegg bruker Koras hudpleieprodukter på huden, blir det dobbelt så bra.

MINE TRE TRINN FOR EN VAKKER HUD ER …

Først vasker jeg ansiktet med Foaming Cleanser fra Kora Organics, så sprayer jeg huden med rosevann morgen og kveld. Til slutt påfører jeg en raus dose med fuktighetskrem før jeg går til sengs og når jeg våkner.

Miranda Kerrs hudpleieserie Kora Organics.

JEG HAR EN EGEN HUDPLEIERUTINE DE GANGENE JEG FLYR. Jeg har alltid med meg en fuktighetsspray som inneholder roseolje på flyet. I tillegg til at denne bidrar til at huden gløder ved landing, gir den meg den ekstra fuktigheten jeg trenger. Et annet triks: Jeg flyr aldri uten å ha med meg litt sunn snacks, gjerne goji-bær, mandler og macadamia-nøtter. Så snart jeg er framme på bestemmelsesstedet, tar jeg en varm dusj før jeg fukter kroppen fra topp til tå med olje.

HVER ENESTE MORGEN TØRRBØRSTER JEG KROPPEN MIN. Dette er fantastisk godt for lymfesystemet.

DEN VIKTIGE BALANSEN … Jeg har, som nevnt, stor tro på 80/20-regelen. 80 prosent sunt og biologisk, og 20 prosent hva som helst. Frokosten er alltid supersunn. Her startet jeg med ferskpresset juice og avslutter med egg eller grøt.

BESTEMOR ER SKJØNNHETSFORBILDET MITT. Hun er, og har alltid vært, en naturlig skjønnhet. Når hun smiler, lyser hun opp rommet. Og mamma har gitt meg dette rådet: Smil så mye som mulig! Ett smil er noe veldig enkelt, og som fullstendig endrer uttrykket ditt.

ELLEs favoritter: Face mist

Powered by Labrador CMS