skjønnhet

Beauty: Ikoniske Oscar-looks fra 90-tallet

Får vi se noen 90-talls-looks i reprise i år?

Publisert Sist oppdatert

90-tallsreferanser kommer stadig tilbake i motebildet, og i år er intet unntak – også når det gjelder beauty.

Sminketrenden på 90-tallet var en slags motsats til 80-tallets farger, glitter og glam. Det ble mer fokus på «clean skin», minimalisme, jordtoner og duse farger, og håret gikk fra stort og oppsatt til naturlig og enkelt.

Hollywood – i tillegg til moteukene – har i mange år gitt oss en pekepinn på hva som er trendy, og store prisutdelinger er den perfekte arena for å samle inspirasjon.

Natt til mandag er det igjen klart for Oscar-utdelingen fra California, og vi gleder oss til å se hva kjendisene har på seg – og ikke minst hvordan de er sminket.

Får vi se noen 90s-referanser, mon tro? Her er fire looks vi gjerne ser i reprise.

Cindy Crawford

Cindy Crawford og Richard Gere under den 63 Academy Awards-utdelingen i Hollywood, California.

Cindy Crawford i chilirød kjole fra Vercace under Oscar-utdelingen 1991 ... WOW!

Arm i arm med Hollywoods store hjerteknuser på den tiden, Richard Gere, ankom supermodellen den røde løperen i en kjole som er omtalt som en av de mest ikoniske gjennom tidene.

Beauty-looken var også virkelig en supermodell verdig, og satte prikken over i-en for looken.

Crawford var sminket på ordentlig 90-tallsvis, med mye(!) solpudder, øyensminke med brune toner, store bryn og en rustrød leppestift med innslag av brunt.

Håret var voluminøst med store og naturlige bølger, akkurat det vi forbinder med 90-tallets røde løpere.

Madonna

Michael Jackson and Madonna på Oscar-after party.

1991 var virkelig året for ikoniske Oscar-øyeblikk. Madonna dukket opp på Oscar-after party – med Michael Jackson som kveldens date – med en Marilyn Monroe-inspirert look fra topp til tå.

Med markerte bryn, sterk eyeliner, knallrøde lepper og platinablondt hår, er det nærmest vanskelig å se forskjellen på Madonna og 50-tallets store «bombshell».

Kombinasjonene av sminken, det store håret, diamantene og paljettkjolen designet av Bob Mackie, gjør dette til et minneverdig øyeblikk i Academy Awards-historien.

Winona Ryder

Winona Ryder i en nydelig vintage-kjole på Oscar-utdelingen i 1996.

Gjennom 90-tallet gikk Winona Ryder stort sett kledd i rocka, goth-ish-looks, så det at hun dukket opp på den røde løperen under Oscar-utdelingen i 1996 i denne champagne-fargede kjolen, var muligens litt overraskende.

Kjolen med vintage-preg, fra designer Badgley Mischka, står helt perfekt sammen med beauty-looken med 20-talls-referanser. Håret gir sterke assosiasjoner til flapper-jenta, og er kombinert med en enkel – men allikevel glamorøs – makeup.

Det er lagt duse jordtoner rundt øynene, i kinna og på leppene – og en touch av shimmer på øyelokkene som står i stil til den glitrende kjolen.

Gwyneth Paltrow

Brad Pitt og kjæresten Gwyneth Paltrow før 68th Annual Academy Awards i 1996.

Og så har vi disse to da ... Før Brad & Jen, Bradgelina og Chris Martin, hadde vi Brad & Gwyneth. 90-tallets it-par ankom Oscar-utdelingen i 1996 i ekte 90s-stil.

Brad med mini-solbriller og en slags hockeysveis, og Gwyneth i en gjennomsiktig, glitrende slip-kjole fra Calvin Klein. Vi håper å se denne komboen på årets utdeling!

Sminken til Gwyneth er minimalistisk – såkalt «barely there»-makeup – med fokus på lett øyensminke og nude-ish lepper. Brynene hennes er også markert litt ekstra.

Håret er lagt i en sideskill (så 90-talls) og ellers holdt helt enkelt. Med en gjennomsikig spaghettistropp-kjole og Brad Pitt på armen, er det ikke så mye annet man trenger.

Vi gleder oss til årets Oscar-utdeling!

Oscar-utdelingen fra Los Angeles, California starter natt til mandag kl. 01:00 norsk tid.

Dette er Hollywoods nye it-frisyre.

Powered by Labrador CMS