Skjønnhet

Her er 3 skånsomme alternativer til retinol 

Dette må du vite om retinol

Har du en hudtype som gjør at du ikke tåler retinol? Her er noen alternativer som er litt mer skånsomme. 

Publisert Sist oppdatert

I mange år har retinol blitt utpekt av hudeksperter som den gjeveste ingrediensen, takket være sine anti-aging og kvisebekjempende superkrefter. 

Men den hudutjevnende, glødfremkallende effekten har også en bakside: rødhet og irritasjon – som har gjort at flere har hoppet av retinol-toget.

Det er viktig å bygge opp hudens toleranse over tid når man begynner med retinol – og de fleste av dagens produkter er tilsatt milde og pleiende ingredienser i kombinasjon med superingrediensen:  Det nye retinol-serumet fra Augustinus Bader er bare ett av flere eksempler på dette.  

Om du derimot har sensitiv hud, rosacea eller eksem, kan det være at du rett og slett ikke tåler den sterke ingrediensen. Om du er gravid eller ammer, skal du unngå bruken av retinol. 

Det finnes få eller ingen ingredienser som har en like god dokumentert effekt på huden som retinol, men det finnes en ingrediens som er verdt å teste ut: Bakuchiol.

Her er tre øyekremer vi stadig vender tilbake til. 

Bakuchiol

Bakuchiol kommer fra planten Psoralea Corylifolia og kalles for «naturens retinol» eller bio-retinol. Denne ingrediensen har flere av de samme egenskapene som hudpleiefavoritten: booster cellefornyelsen, reduserer fine linjer, rynker og hyperpigmenteringer – uten å irritere huden, eller gjøre den sensitiv mot solen (husk likevel å alltid bruke SPF hver dag, hele året). 

I motsetning til en del retinolprodukter, som helst skal brukes på natten, kan du bruke bakuchiol både morgen og kveld. 

Alternativer til retinol 

Her er tre produkter – nattkrem, vanlig ansiktskrem og nattserum – som inneholder bakuchiol, som kan fungere som et alternativ til retinol. 

En rik nattkrem fra Ole Henriksen med bakuchiol, som skal eksfoliere, behandle og pleie huden. 

En bakuchiol-ansiktskrem fra The INKEY List som også inneholder Omega-3, squalane og glycerin for masse fukt.  

Et nattserum fra Medik8 som stimulerer kollagenproduksjonen og øker hudens fuktnivå. Påfør om kvelden før krem eller nattkrem. 

Har du testet «slugging»? Les om produktet som har gått viral på TikTok, som skjønnhetseksperter elsker. 

Powered by Labrador CMS