Friske sommerdufter til gutta

Foto: Slim Aarons

Sommeren er ikke bare en perfekt unnskyldning til å oppgradere garderoben sin, det er også en perfekt tid for å gå til innkjøp av ny parfyme.

Publisert Sist oppdatert

Jeg har tidligere skrevet om tyngre mer krydrede dufter, men disse passer, etter min mening, best til de kaldere årstidene. I beste fall til middag en regntung sommerdag.

Men hva skal man spraye på huden når temperaturen er høy og himmelen er blå? Og hvor mange parfymer trenger man egentlig?

Eksperter mener man bør ha minst tre parfymer i samlingen sin.

Jeg har femten stående i min samling, men det er så klart en helt annen sak...

Trioen bør bestå av en frisk og lett parfyme for dagtid, en varm og søt for kalde dager, samt en krydret og sexy duft for middager og turer ut på kveldstid.

Jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv, men denne sommeren føles en smule tom ettersom man ikke får brukt ferien sin til å besøke spennende destinasjoner. Derfor har jeg valgt å assosiere duftene i denne saken med reisemål, slik av man i alle fall kan drømme seg bort...

Sommerduft til herre

YSL Y Eau Fraîche

Ibiza

YSL Y Eau Fraîche, 640,- (annonse)

Med en gjennomsnittstemperatur i skyggen på 30 grader celcius er det klart at man må pakke med seg en friskere duft når man skal besøke Ibiza.

Friske dufter kan dog ofte mangle personlighet, noe Y Fraiche fra YSL langt i fra kan beskyldes for å gjøre.

Denne garanterer deg en nydusjet og sexy følelse, og ettersom Ibiza er en såpass sexy øy er det nettopp denne du trenger når du skal feriere der nede, eller drømme om det (som vi må nøye oss med i år).

Som de fleste friske dufter, inneholder denne sitrusnoter, sitron for å være mer spesifikk. Blandet med peppermynte, ingefær og pepper gir denne duften deg en følelse av lidenskap som gjør at både du og de rundt garantert deg blir sultne på livet. Og kanskje til og med hverandre...

Terre D’Hermes

Cannes

Terre D’Hermes 819,-

Hermes er kanskje ikke et av de hotteste navnene når det kommer til herreparfymer, men Terre D’Hermes er en klassiker de fleste har vært innom i løpet av livet sitt.

Jeg tør faktisk å påstå at det finnes en eneste gutt på Oslo Vest som ikke har brukt denne i løpet av ungdomsårene sine. Og det er ikke uten grunn.

Parfymen gir deg like mye friskhet som den gir dybde, og min personlige erfaring er at den sitter på huden i rekordlang tid.

Terre D’Hermes byr på et varmt og sensuelt uttrykk med noter av grapefrukt og cedar.

For meg er denne duften synonymt med varme kvelder i Cannes, ikledd en deilig linskjorte og med et glass crisp hvitvin.

Sprayer du denne på huden er du garantert komplimenter.

Tom Ford Neroli Portofino

Portofino (åpenbart)

Tom Ford Neroli Portofino, 2.725,- (annonse)

Dette er i mine øyne en av de aller mest klassiske duftene til Tom Ford, men av en eller annen urettferdig grunn har den ikke blitt en like stor hit i Norge som den er i utlandet.

Slik navnet også tilsier vil jeg påstå at dette er essensen av luksusen til den Italienske Riviera fanget i en flaske.

Den gjør det enkelt for deg å drømme deg bort til krystallklart vann, frodige sitrontrær og vinlunsjer i skyggen med Spaghetti Al Limone.

Notene i parfymen består i hovedsak av nettopp sitrus som gjør den nesten litt ubehagelig frisk, men med amber i de dypere notene får den akkurat den perfekte mengden av tyngde til å balansere ned friskheten.

Atelier Cologne Bois Blonds

Formentera

Atelier Cologne Bois Blonds, 1200,- (annonse)

På Formentera er det på folkemunne tre ting som gjelder: «Eat, beach, sleep, repeat».

Legg til fuktige og høylytte lunsjer på svindyre strandrestauranter, så har vi fanget essensen av denne fantastiske Baleariske øyen.

Mens yachtene ankrer opp utenfor strandlinjen, danser du i sanden med en Mojito i hånden og Atelier Cologne sin Bois Blonds på huden.

Med noter av guaiac og blomsten Neroli, blandet med rød pepper, byr denne parfymen på en ytterst frisk og luksuriøs følelse.

Du kan rett og slett ikke føle deg noe annet enn svindyr etter du har sprayet på deg denne.

Selv om den er meget frisk, fungerer den også vel så godt for middager i solnedgangen med sine krydrede tendenser.

Acqua de Gio Profondo

Positano

Acqua de Gio, 855,- (annonse)

Giorgio Armani har med Acqua de Gio gitt menn de friskeste og mest tidløse duftene siden 90-tallet, og i 2020 utvidet de Acqua de Gio-familien med enda et medlem.

Profondo er en ny dimensjon av maskulinitet, men den er alt annet enn det man ser for seg ved en maskulin duft.

Grunnet noter som er typisk for middelhavet føles denne som skapt for å spraye på seg mens man ferierer nettopp der.

Den lukter av blant annet grønn mandarin, rosmarin, bergamot og sypress. Med andre ord er den fullstappet av friske noter, men uten at den blir for lett og feminin.

Duften er som skreddersydd for den moderne gentleman.

Denne vil man ha med i strandvesken og spraye på linskjorta si i det man kler på seg for en deilig pastalunsj.

Powered by Labrador CMS