Perfekte herredufter for vinteren

ELLEs nye spaltist, Henrik Skansen dufter alltid som en million dollar. Her er hans beste tips!

Publisert Sist oppdatert

Hei, Henrik!

Si hello til vår nye spaltist på elle.no. Selveste Henrik Skansen.

Du har kanskje sett han før?

Jadda, han er kompisen til Sophie Elise i TV-serien på TV2, men han er også vår kollega i United Influencers, og har tidligere jobbet med mote og PR. Han har en stil de fleste gutter kan drømme om, hår on fleek, uansett vær og vind (noe som er svært imponerende da han faktisk bor på værharde Tjuvholmen) og dufter som en million. Vi lover. Du vil at typen din skal lukte som Skansen.

Vi kunne ikke la sjansen gå ifra oss, når han sitter rett utenfor døra til ELLE-kontoret.

– Henrik! Vil du skrive en liten spalte på ELLE? – Eh. JAAAAAAA!

Så var det gjort. Og her kommer første spalte fra Henrik Skansen:

Beste herreduft

Vi befinner oss i den desidert mørkeste og kaldeste årstiden. Hva er dine triks for å overleve vinteren?

Jeg har et helt eget knep som kanskje er litt utradisjonelt, men for min del fungerer det ganske så ypperlig. I en mørk og kald måned er det perfekt å gi kroppen en liten opptur via sansene og å investere i en deilig duft. For min del gjør det denne tiden av året, i alle fall, litt mindre smertefull. Nedenfor har jeg samlet et knippe favoritter som passer perfekt til vinterhalvåret. Samtlige av duftene nedenfor er også ypperlige til høsten når den tid kommer, så de er definitivt verdt investeringen.

Fellesnevneren for parfymene jeg har valgt ut er at de faktisk gjenspeiler årstiden vi er i. De er alle relativt mørke og av den litt tyngre sorten. De bærer også preg av både krydder og glamour, hvilket vi alle trenger litt ekstra av nå i januar. La deg inspirere til å investere i en mørkere duft som både du og de rundt deg vil bli forelsket i.

5 parfymer du vil at typen din skal ha

Byredo - 1996

Håndkrem ca. 350,- for 30ml og parfyme cirka 2100,- for 100ml

Dette har vært en av mine favoritter i om lag fem år nå. Det er en trofast duft som aldri svikter, og den garanterer komplimenter hver eneste gang den brukes. 1996 er definitivt en av mine absolutte favoritter når det kommer til tyngre dufter med noter av sort pepper, lær og sort amber.

Selv om dette er relativt tunge noter, oppleves allikevel ikke 1996 som for tung da de lettere notene av blant annet vanilje og patchouli er med på å løfte den opp igjen til det friskere. 1996 er en parfyme man, i mine øyne, kun burde bruke på kveldstid, og gjerne på de litt finere og mer spesielle kveldene.

Du får også kjøpt denne som håndkrem som enhver gentleman burde ha i jobbvesken sin.

Dior - Sauvage

Dior Sauvage, 935,- for 100ml

I parfymesamlingen min er dette en av de absolutt mest sensuelle duftene. Dette er, med andre ord, parfymen du tar på deg om du skal ut på jakt etter drømmepartneren din.

På samme måte som i Byredos 1996, består notene i denne av både patchouli og pepper. Men med friske noter som bergamott og lavendel blir allikevel duftopplevelsen noe helt annet hvilket som gjør at duftene oppleves som totalt forskjellige. Sauvage oppleves som både krydret og mystisk med en frisk tilnærmelse.

Giorgio Armani - Acqua Di Gio Absolu

Acqua Di Gio Absolu, 790,- for 75ml

Den klassiske Acqua Di Gio fikk i 2018 en lillebror som et tredje kapittel i historien om Giorgio Armanis nærmest ikoniske duft.

Originalen er en parfyme de aller fleste har både kjennskap til og erfaring med, og som de fleste av oss vet er denne en av de absolutt friskeste i klassen.

Nye Acqua Di Gio Absolu er dog nesten alt annet en typisk frisk, og passer perfekt å ta frem når man pakker vekk originalen for sommeren. Den nye versjonen er både maskulin og varm med en balansert og krydret tilnærmelse. Parfymen inneholder noter av bergamot, lavendel og tre.

Tom Ford - Fucking Fabulous

Tom Ford, ca. 2500,- for 50ml

Det hadde vært umulig å skrive denne saken uten å ha med noe fra et av de kvasseste parfymehusene på markedet; Tom Ford.

Fucking Fabulous er, ifølge huset selv, en duft som skal «fremkalle private utvekslinger der fantasien kommer i oppfyllelse». Skal vi være ærlige er jo dette en heller pompøs salgspitch for «bare» en duft, men sannheten er at det faktisk kan ligge noe sannhet i akkurat dette.

Fucking Fabulous er en treaktig og varm duft med noter av vanilje, lavendel, lær og iris. Resultatet av denne miksen gir en så sensuell og intens duft at man får frysninger av den.

Tom Ford - Tobacco Vanille

Tom Ford, 1870,- for 50ml

Jeg kan fortsatt huske nesen min sitt absolutt første møte med Tom Fords Tobacco Vanille.

Midt på natten i folkehavet på den ikoniske Ibiza klubben Pacha sneik Zac Efron seg forbi meg med sitt entourage. En av hans kompiser var kledd i Rick Owens nesten head to toe og hadde sprayet seg ned med akkurat denne duften.

Jeg ble nærmest besatt av denne lukten det sekundet den krøyp opp langs neseveggen mine. Jeg lette en god stund før jeg fant den et par år senere, og helt siden den gang har den stått på baderomshyllen min. Slik navnet tilsier, har den noter av vanilje og tobakksplante, men det er altså ikke bare det den har å by på. Den har også en fin miks av tre, kakao og tørket frukt.

Duften oppleves som balansert og mørk uten av vaniljen gjør den for søt og kvalmende. Med andre ord et dette en perfekt blend som komplimenterer enhver gentleman på vinterstid såvel som på sommertid.

Powered by Labrador CMS