Trend-spotting: Sunrise, sunset

Foto: Brøgger

California dreaming under København Fashion Week.

Publisert Sist oppdatert

SS22 trend-spotting: Solen står høyt på himmelen over København, men på catwalken er det solnedgang som gjelder.

Denne uken har vi vært på plass i København under moteuken, og vi har allerede gjort oss opp noen tanker om hva som vil prege trendbildet neste vår og sommer.

Det kan se ut som om garderoben neste vår og sommer vil by på en fargepalett inspirert av solnedgang, dersom vi skal tro på tendensene under den danske moteuken. Skal vi tolke "solnedgangen" som et tegn på at en tid (les: pandemien) er forbi, eller representerer det rett og slett soloppgang, og en ny begynnelse?

Sunrise, sunset

For etter et år preget av restriksjoner, og derfor også lengsel, kan virke som om kolleksjonene for neste vår og sommer er inspirert av noe midt mellom drømmer og virkelighet.

Vi ser fortsatt sporty elementer som sneakers og tekniske materialer hos flere merker, samt metallisk sølv, men i stor kontrast står de drømmende, flagrende kjolene som minner om et liv langt forbi hjemmekontoret, men som likevel er sterkt preget av løse silhuetter, delikate materialer og komfort (som vi alle har lært oss å elske og hate det siste halvannet året.)

Farger som neon- og lemonade-gult, knall rosa, korall og appelsin-orange er allerede spottet hos Stine Goya, Brøgger, Helmstedt, Baum und Pferdgarten, Gestuz, Ganni og Rotate, og det kan se ut som at neste sommer blir ren California dreaming.

Rodebjer

Baum und Pferdgarten

Foto: Yuliya Christensen/Getty Images

Foto: Yuliya Christensen/Getty Images

Foto: Yuliya Christensen/Getty Images

Stine Goya

Brøgger

Rotate

Foto: Mathias Nordgren

Foto: Mathias Nordgren

Gestuz

Mark Kenly Domino Tan

Powered by Labrador CMS