Eksperten guider: Fem ting du kan gjøre for et sunt hår i balanse

Foto: Unsplash

Slik får du sunt og vakkert hår.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Redken.

Er du også lei av skadet hår og flisete tupper, så er det bare å fortsette å lese, for Creative Director hos Creative Headz, Nathalie Akgün, deler sine beste råd for et sunt og livlig hår.

Vi foretrekker naturligvis alltid et glansfullt og sunt hår til fordel for splittede tupper og tørre hårstrå. Likevel er det mange av oss som opplever å ha skadet hår, som umiddelbart får det til å se langt tristere ut – og gjør stylingen enda vanskeligere.

Men hva er det egentlig vi gjør feil? Og hva kan du selv gjøre for å få et sunt hår i balanse? Det gir Creative Director hos Creative Heads, Nathalie Akgün, deg svaret på her.

Hårvasken

Nøkkelen til et sunt hår er å kjenne hårets behov. En sjampo og balsam, som fungerer godt for din venninne, er ikke nødvendigvis riktig for deg og ditt hår. Velg heller en sjampo basert på hva din hodebunn trenger, og en balsam basert på hva lengdene trenger.

Dersom du har tørt hår, trenger det fukt. Har du skadet hår, skal du styrke og gjenoppbygge håret med proteiner. Her er Redkens Extreme-serie din beste venn.

Redken Extreme Shampoo, 159,- og Redken Extreme Conditioner, 189,-

Klippingen

Det er viktig å klippe håret med jevne mellomrom, slik at du slipper flisete tupper og andre områder med skadet hår. Du kan ikke reparere splittede tupper, kun redusere synligheten, og derfor er det viktig å klippe det av, slik at det ikke vokser og skader større deler av håret ditt. Så husk å booke tid hos frisøren, hvis du ønsker å holde håret sunt.

Stylingen

Den beste måten for å opprettholde et sunt hår er ved å minimere bruken av stylingverktøy og mengden varme håret utsettes for. Men vi elsker jo stylingverktøy – så hva gjør vi da?

– Mitt beste råd er å bruke varmebeskyttende produkter – alltid – og holde temperaturen på stylingverktøyet på det laveste. Du kan også fiksere stylingen med en god hårspray for å få den til å holde lenger og på den måten minimere bruken av stylingverktøy, forteller Nathalie Akgün.

Et godt produkt er Redkens Extreme Anti-Snap Treatment. Dette er en leave-in-behandling som styrker håret og gjør det mykere.

Redken Extreme Anti-Snap Treatment, 195,-

Ingredienser

– Dersom du bleker håret fjerner du også dets proteiner, som igjen kan resultere i skadet hår. For å gjenoppbygge hårets kvalitet og styrke det igjen skal du derfor tilføre håret proteiner. Det kan du gjøre via hårprodukter, som for eksempel Redkens Extreme-serie. Gjennom å bruke en sjampo, balsam og hårkur beriket med proteiner kan du styrke håret og gjenoppbygge hårets kvalitet. Serien inneholder også gode leave-in-produkter, blant annet en varmebeskyttende krem, som tidligere nevnt. Dersom du har skadet hår vil jeg virkelig anbefale disse produktene, råder Akgün.

Spør frisøren

– Som tidligere nevnt er det viktig å lære sitt hår og dets behov å kjenne. Det er viktig å bruke riktige produkter og i visse tilfeller kan bruken av feil produkter være skadelig for hårets kvalitet. Dersom du syntes det er vanskelig å finne ut av hva ditt hår trenger, så spør frisøren din neste gang du er der, avslutter Akgün.

Om Redken Extreme

Med Redkens Extreme-serie får du produkter, som renser og styrker håret, og som på det mest ultimate kan gå inn og gjenopprette ødelagt hår, slik at det blir blankt og vakkert igjen. Samtidig forebygger produktene for fremtidig skade.

Serien inneholder blant annet Redkens Extreme sjampo til 159 kroner, som renser håret skånsomt og styrker det med hjelp av proteiner og ceramider. Redken Extreme conditioner til 189 kroner, fukter, beskytter og gjenoppretter håret. Redken Extreme Anti-Snap Treatment til 195 kroner virker styrkende, reparerende og varmebeskyttende, og kan redusere skaden på ditt hår opp til 73 prosent. Produktene inneholder aminosyrer, fukt og proteiner, som bidrar til å unngå flisete tupper.

Vil du vite mer om skadet hår og hva du kan gjøre med det, så sjekk Redkens egen guide til skadet hår, som du finner her. Guiden går blant annet i dybden på hva du kan gjøre for hår som er skadet grunnet blekning av hår, og hår som lett knekker fordi det er langt.

Powered by Labrador CMS