Vi har tatt en prat med den svenske moteprofilen, Emilia de Poret – her er hennes beste balaklava tips!

Foto: @fannyekstrand, @lifeofboheme, @tamumcpherson

Slik styler du balaklavaen

Publisert Sist oppdatert

Endelig et trendplagg som er skapt for det nordiske klimaet – nemlig balaklavaen!

Før var dette et plagg vi kanskje assosierte med babyer, men nå er det moterpofiler verden over som holder hodet varmt med dette überhotte trendplagget. Men, hvordan styler man det egentlig?

Vi har tatt en prat med Klarnas Fashion Director og ELLE sverige moteprofil, Emilia de Poret, om hvordan vi egentlig skal style balaklavaen – når man er bittelitt eldre enn 18 måneder.

– Både Kim Kardashians helsvarte maskering på Met-gallaen og ansiktsmaskene mange har brukt i pandemiperioden er nok blant grunnene til at balaklavaen har blitt en av sesongens store trendprodukter,sier Emilia de Poret.

Ifølge Klarnas shoppingindeks økte salget av dette trendy hodeplagget med hele 32 prosent i desember 2021, sammenlignet med samme måned året før.

– Siden balaklavaen, som egentlig var et hodeplagg soldater bar under Krim-krigen, blant annet under slaget om Balaklava, har den inspirert mange moteskapere. Bare for et knapt år siden gjorde den et comeback på catwalken, på Miu Mius AW-21 visning, sier de Poret.

Se vårens hotteste trender her.

https://www.instagram.com/p/CUahUZysPeu/

Emilia tipser til hvordan du styler Balaklavaen:

1. Bruk farger: Balaklavaen er et statement. La den være godt synlig, gjerne i en godt synlig farge. 2. Fokuser på ansiktet: Plagget skaper fokus på ansiktet ditt, så om du er i skibakken eller på byen så kan balaklavaen med fordel kompletteres med noen stilige solbriller eller en lekker leppestift. Husk at håret ditt gjerne kan synes! 3. Velg ytterplagg med volum: Med sin tettsittende form en balaklavaen finest i kombinasjon med andre ytterklær som har volum. Bruk gjerne noe med puff eller lignende. 4. Vær leken og konservativ: Kombiner gjerne den lekne balaklavaen med en mer pyntet og formell stil – som for eksempel sammen med en dress eller en klassisk frakk. Det gir en slående og uventet kontrast.

Slik styler du Balaklavaen:

https://www.instagram.com/p/CYw2tC9DoRk/

https://www.instagram.com/p/CXPG6e7sKEa/

https://www.instagram.com/p/CYrdbCBsWRE/

https://www.instagram.com/p/CYorkQCqBJ8/

Har du fått med deg vårens fineste cardigans? Vi har plukket ut de fineste her.

Powered by Labrador CMS