Slik bruker du sarongen – både på og utenfor stranda

Anvendelige sommertrender FTW!

Publisert Sist oppdatert

Finnes det noe smartere og chicere strand-look? I think not!

Kanskje du har et litt slitent skjerf eller en gammel sarong liggende i skapet? Kanskje noe som du har arvet, eller noe som bare har havnet i garderoben på ett eller annet mystisk vis? Det er akkurat dette "tøystykket" du skal bruke rundt livet denne sommeren.

Et skjerf, av typen bomull, eller en sarong, er helt super å bruke utenpå en badedrakt eller bikini – enten kort eller lang. Det fine med dette plagget er at det fungerer helt ypperlig også utenfor strandsona.

Foto: Instagram/@lucywilliams

Dronningen av "sarong som skjørt", Lucy Williams. Her har hun stylet sarongen med platå-flip flops, en hvit bluse og noen kule solbriller. Denne looken er perfekt i sommer – spesielt hvis gradestokken er på vår side.

Det er det ultimate antrekket å slenge på seg til middag etter en lang dag på stranden, eller midt på dagen til lunsj hvis du vil kjøre casual, men allikevel pynte deg litt. Du kan style sarongen opp og ned, og tilføre flagrende bluser, smykker og sandaler med litt hæl for en mer pyntet feeling.

Her har Lucy Williams knytt sarongen over en bikini, og slengt på seg en kortermet skjorte over. I tillegg har hun på seg en kul stråhatt – og shades.

Hvis du ikke har en sarong, eller et passende skjerf i bomull liggende i skapet – sjekk ut vintage-butikker som Fretex. Du kan også spørre mor eller bestemor om de har noe liggende på loftet. Det går også an å kjøpe litt stoff på en stoffbutikk, og rett og slett lage sin egen variant.

Om du har en lang sarong, men ønsker deg en kort – brett den i to på langs, og vipps så har du et kort "skjørt".

Shopping - sarong:

Sarong fra Gina Tricot, kr 299.

Fra Eres, ca. kr 3.116.

Sarong fra H&M, kr 149 (annonse).

Fra Emilio Pucci/Mytheresa.com, ca. kr 2230.

Skjørt i sarong-stil fra &Other Stories, kr 490 (annonse).

Powered by Labrador CMS