Fem høydepunkter fra København Fashion Week

Se våre favoritter her!

Publisert Sist oppdatert

Moteuken i København er over for denne gang og her har vi samlet noen av favorittene våre.

Stand

Foto: James Cochrane / Copenhagen Fashion Week.

Det svenske klesmerket Stand viste for første gang under København Fashion Week. Merket, som er mest kjent for sine kule fuskepelsjakker og skinnplagg, viste en kolleksjon i riktig Stand-ånd. Veskene i fuskepels, lappeteppeplaggene i reptilmønster, og skinn og sherling-detaljene er våre favoritter fra showet.

Stine Goya

Kunstneren og designeren Stine Goya har alltid de mest kreative showene og denne sesong var intet unntak. Stine Goya viste frem en capsule-kolleksjon bestående av ti plagg i bærekraftige materialer. Inspirert av maskeradeballet Black & White Ball, som Truman Capote holdt på Hotel Plaza i 1966, danset modellene rundt til toner fra saksofonist Bendik Giske. Visningen, som minnet mer om en ballettforestilling enn et moteshow, var virkelig en uforglemmelig opplevelse.

Ganni

Budskapet hos Ganni var enkelt: Vi må blir mer bærekraftige og ta vare på jorden vi bor på. Denne sesongen hadde Ganni teamet opp med Nathional Geographic-fotogfrafen Ami Vitale, og på skjermene rundt catwalken rullet vakre bilder fra Afrika og Asia. Med denne kolleksjonen ønsket Ganni og Ditte Refstrup å vise at den moderne kvinnen kan være fra hvor som helst i verden. "Ganni girls" er ikke bare den danske jenta som sykler rundt i blomsterkjoler og sneakers i Københavns gater, hun er også jenta som danser barbeint rundt i Paris sine gater iført en tradisjonell vestafrikansk kjole.

By Malene Birger

En sky av paraplyer møtte oss utenfor visningslokalet til By Malene Birger og på catwalken så vi en kolleksjon bestående av plagg med blomstermønster, kjoler og bukser i frynser og fargepaletten sort, brunt og hvitt. Favoritten var desidert den hvite dobbeltspente jakken og buksene med frynser.

Holzweiler

Spesielt deilig er det å være nordmann i Danmark, når en av de desidert største høydepunktene fra Købehavn Fashion Week var moteshowet til norske Holzweiler. Selv om det ble en snakkis at Holzweiler kjørte mobilforbud under visningen, skyldtes all oppmerksomheten rundt showet at det var gjennomført fra ende til annen. Den feminine silhuetten, stylingen, gjort av danske Alex Carl, Skappel-samarbeidet og det rutete mønsteret er bare noe av det vi falt for ved a/w 19 kolleksjonen. I tillegg til den varme og kjærlige Holzweiler familien..

Alt om København Fashion Week:

Den største streetstyle-trenden

Den norske motefamilien som tar verden med storm

Bildedagbok fra moteuka

Powered by Labrador CMS