Derfor blir han ikke prins

Foto: Getty Images

Sønnen til prins Harry og Meghan Markle får ingen kongelig tittel.

Publisert Sist oppdatert

Prins Harry og Meghans nyfødte sønn får ingen prinsetittel, men han får dobbelt statsborgerskap. Det gjør han unik i det britiske kongehuset.

Hele Storbritannia og store deler av verden har ventet utålmodig på lille baby Sussex. Og i går kom endelig det nye kongelige familiemedlemmet til verden.

Prins Harry og Meghan Markle fikk en sønn mandag morgen. Prins Harry møtte media cirka ni timer senere, og fortalte at den nybakte moren og den lille sønnen hadde det bare bra.

Gutten, som offentlig ikke har fått et navn enda, er på syvende plass i den britiske arverekken. Hans farfar prins Charles kommer til å arve tronen fra sin mor dronning Elizabeth II, som har rukket å bli hele 93 år gammel.

Etter prins Charles følger hans eldste sønn, prins William, deretter hans og Kate Middletons eldste barn; prins George og de yngre søsknene prinsesse Charlotte og prins Louis. På sjette plass kommer den nybakte pappaen prins Harry og etter han, hans sønn igjen.

Ikke prins, men earl

Det skal med andre ord mye til for at den nye babyen havner på den britiske tronen.

Mye tyder på at han heller ikke kommer til å få en prinsetittel.

Da William og Kate Middleton fikk sitt første barn, bestemte dronningen at alle deres barn skulle få kongelige titler, og bli prinser og prinsesser, ikke bare det førstefødte barnet.

Derimot sier avgjørelsen ikke noe om at Harry og Meghans barn skal få en prins- eller prinsessetittel. Men den nyfødte gutten får i hvert fall tittelen Earl of Dumbarton.

Dronningen kan komme til å gjøre nye endringer rundt reglene av de kongelige titlene slik at den nyfødte også blir en prins. Ellers får han nøye seg med å være earl.

Får dobbelt statsborgerskap

Den nye kongelige babyen er også unik i det britiske kongehuset i og med at han har dobbelt statsborgerskap.

Meghan Markle har ikke rukket å bli britisk statsborger enda, derfor arver hennes sønn både Meghans og pappa Harrys statsborgerskap, noe som gjør at han i teorien både er engelsk og amerikansk.

Meghan er på vei til å bli britisk statsborger, men prosessen tar mange år. Dessuten er det ikke sikkert at han eller hun velger å frasi seg sitt amerikanske statsborgerskap, men heller bestemmer seg for å ha dobbelt.

Powered by Labrador CMS