Historisk artikkel på samisk i ELLE

Foto: Mads Shur Pettersen

Vi skriver historie med Ella Marie Hætta Isaksens tekst på samisk i den nyeste utgaven av ELLE.

Publisert Sist oppdatert

Artist og same- og miljøaktivist, Ella Marie Hætta Isaksen er en av de 22 damene vi har med i den nyeste utgaven av magasinet.

For første gang i historien har vi en samisk tekst i ELLE.

Ella Marie Hætta Isaksen i ELLE

Ella Marie var selvskreven å spørre om å være med da vi skulle hylle kvinnene som har preget 2020.

Ikke bare er hun en eksepsjonell artist, men hun har også bemerket seg som miljøaktivist.

Hun er en sterk stemme som snakker høyt om en viktig sak. Ella Marie er ikke bare frontfigur i ISÁK, men for en hel generasjon, og når hun snakker burde vi alle lytte.

Ella Marie Hætta Isaken har skrevet den første teksten på samisk i ELLE Norge. Foto: Mads Shur Pettersen.

Første tekst på samisk i ELLE Norge

Vi ble veldig glade da hun takket ja til å skrive en sak om sitt miljøengasjement og klimakampen i ELLE. Og selvfølgelig skulle den være på samisk – et språk og en kultur som dessverre for ofte mangler i det norske mediebildet.

Og i kveld kan du se Ella Marie på Dagsrevyen på NRK klokken 19.00 hvor hun skal snakke om kjærligheten til det samiske språket.

Siden vi ikke kan samisk, og heller ikke de fleste av leserne våre, har vi valgt å trykke teksten på norsk også. Så alle kan lese de sterke ordene hennes om miljøkrisen vi står i.
Du kan lese saken i ELLE som er i butikk nå!

NRK Sápmi har også omtalt saken:

«Det aller mest bemerkelsesverdige i årets siste utgave av motemagasinet Elle i år, er den samiske artikkelen som Ella Marie har skrevet om seg selv. Dette har nemlig ikke skjedd i et norsk mote- og kvinnemagasin tidligere.

Ella Marie forteller at hun ble så glad da redaksjonen i magasinet sa at de ønsket å publisere en tospråklig tekst om henne.»
Powered by Labrador CMS