Unge & Lovende: Emma Steinbakken

Foto: Martin Rustad Johansen

Emma Steinbakken er bare 16 år, men har allerede sluppet låter som Not Gonna Cry, Without You og Young.

Publisert Sist oppdatert

Den unge artisten Emma Steinbakken, sier det er veldig, veldig, veldig hyggelig å bli betegnet som et musikalsk stjerneskudd...

– Da jeg var liten fant jeg klær i mammas klesskap, tok på høye hæler og lagde show for familien. Jeg pleide å lage sanger til familiemedlemmer som hadde bursdag. Det var stas. Til niårsdagen min fikk jeg verdens råeste gave av mamma og pappa. Jeg fikk dra i studio og spille inn låt. Det var første gang jeg tenkte at det var artist jeg ville bli. For to år siden ble jeg med på musikalen Annie, og da ble det enda tydeligere at det jeg vil er å stå på en scene og synge.

Håret til Emma lever litt sitt eget liv, ifølge henne selv.

Du er 16 og allerede i gang med karrieren. Hvordan har du fått til det?

– På en hagefest hos onkelen min for et par år siden spurte de om jeg ville synge en sang. Først tenkte jeg at det var litt teit å gjøre det, men jeg gjorde det nå likevel. Etterpå fikk jeg høre at en av de på festen jobbet i et plateselskap. Det var så spennende, for jeg hadde aldri møtt noen fra bransjen før. Han fikk cirka en million spørsmål fra meg i løpet av kvelden. Jeg ble invitert til kontoret for å se, og det var jo som på film for meg! Det var så gøy. Etter at han og barna hans kom og så Annie forestillingen min, testet vi vokalen min i studio. Den første låta vi lagde var Not Gonna Cry.

Hvem er forbildene dine?

– Jeg ser opp til mange, og har noen som jeg beundrer for tekst og skriving, andre for hvordan de er på scenen. Jeg er veldig glad i norske artister. Elsker hvordan Cezinando skriver, for eksempel. Vi har så mange flinke artister i Norge. Hva liker du best å lage låter om? Det er lettere å skrive en trist låt enn en glad låt. Det hjelper meg også, de gangene jeg er trist og så får skrive om det. Det er ofte de låtene som får den beste responsen, siden folk kjenner seg igjen.

Hva slags musikk lager du? Det er pop-musikk.

– Målet er å prøve å lage noe som folk ikke har hørt før. Jeg foretrekker å skrive ting ganske direkte, og at det er enkle måter å si det man føler på.

Hvordan er du på scenen?

– Da koser jeg meg. Jeg gleder meg til å stå mer på scenen og bli enda mer komfortabel. Da jeg spilte på by:Larm, gikk det altfor fort! Jeg følte jeg spilte to låter, og så var det over. Jeg ville overhodet ikke gå av scenen.

Powered by Labrador CMS