Vårmote 2019: Batikk

ELLEs stilcoach Annabel Rosendahl viser deg hvordan du styler batikk.

Publisert Sist oppdatert

Batikk: Annabel Rosendahl er stylist, innholdsskaper og influencer.

I hver utgave av ELLE gir hun deg sine beste stylingtips på sesongens hotteste trender. Første trend ut: Batikk.

Batikk er utvilsom tilbake i trendbildet. Mønsteret, som du enkelt lage selv hjemme, var å se på alle de store motehusenes catwalk denne sesongen.

Annabel Rosendahl styler gjerne batikktrenden med en dressjakke og sorte jeans.

På 70-tallet var batikk forbeholdt hippiene på Woodstock-festivalen - hyppig brukt i kombinasjon med peace-tegn, runde solbriller og hårbånd. Denne våren er mønsteret å se på visningene til designere som Dior, Stella McCartney, Prada og Ganni. Printet kommer i forskjellige varianter, både ensfarget og i regnbuefarger.

– Jeg er glad i å kle meg i både mønster og farger, så batikk-trenden falt utvilsomt i smak hos meg.

Her er mine beste tips til hvordan batikk kan styles:

Stylingtips 1

Denim + Batikk

Kashmirgenser fra The Elder Statesman / Matches Fashion, ca pris kr 11 000// Jeans fra Agolde/ Net-a-Porter.com, ca pris kr 2430.

Et regnbuefarget batikkprint er kult å kombinere med lyse jeans. Bruk gjerne en vintage variant som er høy på livet og hold resten av tilbehøret nedtonet.

Stylingtips 2

Ensfarget

Blazer fra Acne Studios, kr 5300// Skjørt fra FWSS, kr 2399.

Om du ikke er fan av alle fargene, er et ensfarget batikkmønster løsningen. En sommerkjole i dette printet vil kanskje være et fint alternativ til den mer klassiske blomsterkjolen? Ellers kan et grått eller sort print være løsningen om du ikke er en like stor fargeentusiast som meg.

Stylingtips 3

Nedtonet

Genser fra Proenza Schouler/Net-a-Porter, ca pris kr 2530.

Veske fra Proenza Schouler / Farfetch, ca pris kr 22 500.

Dersom du ikke er så glad i å mikse mønstre, kan batikk også gjøres på en mer sofistikert måte ved å gå for kun ett plagg med printet på. Kombiner gjerne en batikkmønstret bluse eller t-skjorte med en mer nedtonet blazer, jeans og et par killer heels for en oppdatert og kul klassisk look.

Powered by Labrador CMS