Vi har fått øynene opp for Numerologi!

Foto: Eleven Jewelry

Har du noen gang lurt på hvorfor du er den du er? Dette forteller tallene om deg!

Publisert Sist oppdatert

Eleven Jewelry:

Horoskop er noe de aller fleste har et forhold til nå, og som leser av ELLE tør vi nesten gjette på at du kanskje også er litt over middels interessert? Men hvor kommer egentlig horoskopet fra? Hvorfor kjenner du deg igjen i stjernetegnet ditt, og hvordan kan noe så «fjernt» oppleves som en side fra dagboken din?

Svaret er numerologi

De fleste kjenner kanskje til filosofen, Pythagoras, også omtalt som matematikkens far, og de fleste forbinder kanskje også matematikken med noe logisk, som har to streker under svaret, og befinner seg lysår fra en verden av stjernetegn, indre liv og driv. Men sannheten er at også numerologi er en del av Pythagoras arv. Faktisk omtales han også som numerologiens far.

Han mente at hele universet var lyd og musikk, og lærte bort kunnskapen om hvordan hvert enkelt individ var en særegen toneart og vibrasjon. Han mente at man kunne gjenkjenne menneskers unike kvalifikasjoner og ressurser basert på når de var født, og han utviklet et eget numerologisk alfabet, som vi blant annet så Khloe Kardashian ta i bruk i den seneste sesongen av The Kardashians, da hun regnet ut sitt «lifepath number» ved å legge sammen datoene for når hun var født for å finne sin læring og mening i dette livet.

Så hvordan fungerer dette?

Det hele baseres på tall, og basert på fem kjernetall knyttet opp mot blant annet navnet ditt og fødselsdatoen din, regnes det ut et numerologikart. Dette kartet forteller historien om deg. Hvilken energi du tok med deg inn i verden da du ble født, din skjebne, din personlighet, hva du lengter etter og drømmer om i dette livet, og hva som motiverer deg. Gjennom numerologi kan du oppdage deg selv og bedre forstå andre.

Alt er vibrasjoner

Disse tallene er derfor ikke tilfeldige, og hvert numerologikart er personlig og unikt. I tillegg representerer disse tallene ulike verdier, personligheter, interesser og retninger.

De fem tallene som utgjør ditt numerologikart er; skjebnetall, som handler om hva du skal lære i dette livet. Navnetall, som forteller hvem du er – dette tallet er deg. Vokaltall, som forteller hvilke underliggende energier som motiverer deg. Konsonanttall, som forteller hvordan andre oppfatter deg, og bursdagstall, som forteller om et talent eller en egenskap som bor i deg.

Så, la oss ta en titt på de ulike tallene og hva de representerer. I numerologi går tallene fra 1 – 9. I tillegg finnes det tre mestertall; 11, 22 og 33. Med tallet 33 er det uenighet om hvorvidt dette skal regnes med, og i visse teorier regnes mestertallet 33, som en forsterket 6’er. Litt forvirrende? Vel, det gir snart mening.

Dette betyr tallene​

1

Tallet 1 i numerologien representerer en ny start, bevegelse og nye muligheter. Dine styrker som en Nummer 1 ligger i din uavhengighet, målorientering og og ditt innovative tankesett. Du er ikke redd for å utforske nye muligheter og ser på hindringer som muligheter. Som person vil du alltid trives som best, når du når målene du setter deg. Ambisjonene dine er høye, og du jobber hardt for å oppnå suksess, selv om du kanskje sliter litt med selvtilliten underveis. Som en Nummer 1 er du en pioner, og du motiverer andre gjennom din motstandskraft og lidenskap.

2

I numerologien representerer tallet 2 en suveren feminin kraft, nåde og harmoni. Besitter du tallet 2 er du samarbeidende og samlende, og vil alltid føle en streben etter balanse og fred mellom mennesker og hendelser. Du er intuitiv og lidenskapelig, i besittelse av en sympati som hjelper deg å forstå andre på et dypere nivå. Du beveger deg gjennom livet instinktivt ved å bruke intuisjonen din som en veiledning. Tallet 2 gir deg en innflytelsesrik energi, som du vil bruke til det større. Du må imidlertid huske å sette deg selv først noen ganger og uttrykke samme sympati og oppmerksomhet mot deg selv som du gjør for andre. Det er viktig å huske at noen ganger er det greit å forstyrre balansen og være selvsikker.

3

Tallet 3 i numerologien representerer kreativitet, hell og ungdommelig energi. Om du har 3 som ditt tall er du legemliggjørelsen av et gledelig liv. Du er utrolig sjarmerende og en god formidler. Som person trives du i engasjerende arbeidsmiljøer og sosiale situasjoner. Du uttrykker deg best på kreative måter, gjennom kunst, skriving, musikk og design. Innovasjon, endring og eventyr er andre viktige aspekter av livet ditt. Med lidenskapen din klarer du å begeistre og engasjere andre mennesker. Med så mange måter å uttrykke deg på må du som hører til tallet 3 huske å sette søkelyset på de områdene som er viktige for deg og prioritere kjernebehovene dine. For å opprettholde ditt glade oppsyn, har du en tendens til å unngå dype samtaler og vanskelige emner. Det er klart at meningsfulle relasjoner kun kan eksistere gjennom sårbarhet, så husk at det er verdt å ta den risikoen.

4

Tallet 4 i numerologien står for stabilitet, praktisk sans og velstand. Med 4 som ditt tall, er du ekstremt pålitelig, stabil og hardtarbeidende. Når du har forpliktet deg til noe eller noen, forblir du lojal og holder alltid det du lover. Når dette er tallet ditt trives du med begge bein plantet på bakken i et godt og forutsigbart miljø. Du tar med deg kloke, rasjonelle og trygge energier til enhver situasjon, og er alltid en støtte for andre. Du liker å jobbe i bakgrunnen og bygge din suksess i stillhet, selv om du absolutt fortjener oppmerksomhet, spenning og eventyr. Om du skal leve livet ditt fullt ut, betyr det at du av og til må ta risiko og være spontan og impulsiv.

5

I numerologien betyr tallet 5 frihet og eventyrlyst. Femmere er nysgjerrige og sosiale, og tiltrekker seg andre mennesker grunnet deres unike, eventyrlystne oppførsel. I jakten på morsomme og minneverdige øyeblikk trives de i kreative miljøer. Som endringens mestere klarer de å følge nye strømninger. De elsker impulsive miljøer med høyt energinivå. Å være helt uten lenker og totalt fri, er en person med tallet 5 sitt største ønske. Dette kan imidlertid føre til problemer når man vil knytte dype forbindelser og erfaringer med andre mennesker. De bør likevel passe på, for om man har en slik lidenskap for eventyr og frihet, kan det gå på bekostning av stabilitet og hvilken retning man bør ta i livet.

6

Tallet 6 i numerologien står for ubetinget kjærlighet, støtte og omsorg. Med tallet 6 er du omsorgsfull, støttende og romantisk. Du skaper alltid meningsfylte samarbeid med andre mennesker. Du leder med hjertet ditt, og har en avslappende effekt på andre. Med tallet 6 har du en myk energi, men virker fortsatt veldig beskyttende overfor andre. Å være så romantisk og kjærlig mot andre som du er, kan føre til at du glemmer å ta vare på deg selv. Husk å elske og beskytte ditt eget hjerte like mye som du gjør andre.

7

I numerologien står tallet 7 for spiritualitet og dypere kunnskap. Med tallet 7 er du dypsinnet og kunnskapsrik, siden du ikke er fornøyd med kun informasjon på overflatenivå og liker å dykke dypt ned i et emne for å forstå det fullt ut. Dine styrker ligger i å være nysgjerrig, analytisk og åndelig. Med tallet 7 observerer og analyserer du enhver situasjon. Du observerer alt og klarer å sette ting i et perspektiv andre kan overse. Et slikt sinn for kunnskap kan drive bort søkelyset på ditt emosjonelle selv. Du bør huske å nyte og føle øyeblikkene like mye som å analysere dem. En ting du må huske på er at livet ikke bare handler om å lære, men også om å oppleve og nyte reisen.

8

I numerologien står tallet 8 for rettferdighet, drivkraft og selvtillit. Med tallet 8 er du en achiever og oppnår det du vil. Du har en balansert energi. Alt godt du mottar og gjør, gir du tilbake til andre. Ved å være godt organisert, ambisiøs og drevet med god forretningssans, tror du på deg selv og målene du setter. Du er selvsikker, sterk og ikke redd for å si hva du mener. Din styrke inspirerer. Du finner trygghet i materielle belønninger. Som nummer 8 vil livet ditt inneholde mye suksess og overflod. Du er forutbestemt å oppnå store ting og hele tiden streber etter mer.

9

I numerologien står tallet 9 for fullførelse. Dette nummeret kan starte og avslutte en syklus. Som en med tallet 9 har du en større følelse av oppvåkning på grunn av din forståelse av indre visdom og intuisjon. Du bærer på egenskapene til alle de andre tallene, noe som gjør deg spesielt tolerant og støttende. Som en med tallet 9 er du en veileder, og hjelper dem som måtte trenge det. Du legger hele ditt hjerte og sjel i alt du gjør. Det kan være vanskelig for deg å gi slipp på smerte, fordi du lett tar på deg andres følelser som dine egne.

Mestertall

11

I numerologien er tallet 11 et mestertall. Med dette tallet er du i besittelse av en større intuisjon og mer spirituell innsikt enn andre. For noen kan dette nesten virke som om du har synske evner! Mestertallet 11 vibrerer merkbart sterkere enn de andre tallene. Dette tallet bærer med seg karakteristikken til en forsterket utgave av tallet 2. Du er samarbeidende, forståelsesfull og nådig. Med dette tallet er du ekstremt sensitiv for energier, og leser andre mennesker på et høyere og mer spirituelt nivå. Som person er du støttende, observant og forstår andre mennesker godt. Dette er grunnen til at samarbeid og partnerskap er viktig for deg. Du bør merke deg at når du besitter den typen bevissthet som du gjør, kan gjøre det vanskeligere å fatte beslutninger. Dette er noe du må jobbe med.

22

I numerologien er tallet 22 et mestertall. Med dette tallet har du potensiale til å bli en mester! Dette tallet er kjent som Mesterbyggeren, og om du innehar dette tallet har du mange av de samme evnene som med tallet 4. Det betyr at du er hardtarbeidende og praktisk anlagt. Samtidig har du styrken og intuisjonen til mestertallet 11. Som en med tallet 22 har du en utrolig følelse av rasjonalitet, og er kapabel til å gjennomføre metodiske steg og bygge solide strukturer. Dette tallet gir deg store sosiale egenskaper, noe som igjen gjør at lagarbeid er veldig lett for deg. Du er hardtarbeidende, dedikert og selvsikker, med evnen til å skape nye ting.

Selv om ditt potensiale er stort kan det hende du vil slite litt med å tro på deg selv og dine evner. Dette er noe du må jobbe med. Om du prøver å motstå energiene til tallet 22 kan det til slutt gjøre deg ubalansert og en følelse av retningsløshet.

33

– Det viktigste for meg i skapelsen av Eleven Jewelry, var at det skulle være personlig, ha betydning og vekke nysgjerrighet på hva som ubevisst driver oss. Det ble som en personlig reise. For meg ga alt mening da jeg forsto tallene mine, min personlige rapport var på 55 sider og det var som å lese boken om meg. Jeg bærer tallet mitt i form av et armbånd, hele tiden, og jeg tar det aldri av – det minner meg på hvorfor jeg er her, og at jeg gjennom denne reisen skal stole på meg selv. Det er så gøy å se hvor stor betydning tallene har for alle som oppdager dem.

I numerologien om du har Mestertallet 33, er du selve kroppsliggjøringen av ren kjærlighet og lys. Når du innehar dette tallet er du kjent som Mesterlæreren. Grunnen til dette er at du har kapasiteten til å guide andre inn på deres vei mot opplysning og helbredelse. Å inneha dette tallet er ekstremt sjeldent, siden det har den aller mest kraftige vibrasjonen av alle. Du bærer med deg kraften til tallet 22 (Mesterbyggeren) og innsiktsfullheten til tallet 11 med din sterke intuisjon. Som en bærer av tallet 33 er du utrolig sjelden, siden du da er i stand til å kanalisere meldinger fra universet og oversette dem til andre mennesker. Du er en guide for andre på områder der de ikke engang visste at de trengte hjelp. Med din viktige rolle i universet og din styrke, blir du gitt mange utfordringer gjennom livet. Dette er utfordringer bare du vil forstå.

Eleven Jewelry

Marthe Storheil er grunnlegger av Storheil Agency og IBEN, og har brukt numerologi som et kompass for sitt eget liv i mange år, og med lanseringen av Eleven Jewelry ønsker hun å dele denne lidenskapen og interessen videre med andre.

Anh-Marthe Storheil er grunnlegger av Eleven Jewelry. Foto: Eleven Jewelry

På eleven jewelry.com har du muligheten til regne ut dine egne tall, med hjelp fra en numerologikalkulator. Der finner du også smykker for alle tall, slik at du kan bære ditt eget symbol som representerer hvem du er.

Bær ditt personlige tall fra Eleven Jewelry som en del av det daglige antrekket. Fortell verden hvem du er!

Powered by Labrador CMS