Vårens it-sko har platå

Foto: Getty Images

Er du klar for denne trenden?

Publisert Sist oppdatert

Denne våren går trendene mot nye høyder når platåsko igjen er i motebildet.

Når økonomien går ned, går høyden på hælene opp, skrev New York Post i fjor.

Faktisk har platåsko, historisk sett, dominert trendbildet i forbindelse med store kriser. Det gjelder den store depresjonen på 30-tallet, oljekrisen på 70-tallet og inntoget av nyoppstartede internettselskaper rundt 2000-tallet, også kjent som dot com-bobla, det forteller Elizabeth Hemmelseck, kurator ved the BATA Shoe Museum i Toronto til CNN.

Igjen befinner verden seg i krise, og mer enn noen gang føler vi et behov for en oppløftende mote – ganske bokstavelig talt.

Platåsko har vært å se på catwalken hos alt fra Prada og Miu Miu, til Saint Laurent, Valentino og Versace. Carrie Bradshaw omtalte dem som sine "sneakers" i And Just Like That, og Emily in Paris har snublet seg nedover Paris brosteinsgater iført utallige spektakulære par.

De florerer også over Instagram, og preget i stor grad street style under moetuken i Milano. Ikke minst har vi sett dem på kjendiser som Lady Gaga (som på mange måter er platåskoens ansikt utad), Olivia Rodrigo under sitt besøk i Det Hvite Hus, og Billy Porter på rød løper under The Fashion Awards i London, nå i vinter.

Olivia Rodrigo i skyhøye sko signert Giuseppe Zanotti. Foto: Getty Images

Fordelene med trenden er at platåsko ofte kan være mer stabile, til tross for sin sinnsyke høyde – kanskje derfor de ofte forbindes med disco og utallige timer på dansegulvet? Det finnes også utallige måter å style dem på. Vi planlegger å skaffe oss et par snarest og style dem med sokker a la Miu Miu.

Shopping: Platåsko

Platåsko med ankelrem fra Zara, 899,-

Clogs med platå fra Zara, 1195,-

Metalliske platåsandaler fra Zara, 699,-

Platåsko med zebramønster, 399,- (annonse)

Sort platåskolett fra Zara, 599,-

Grønne platåsandaler med lang ankelrem fra Zara, 799,-

Platåsandaler med leopardmønster fra Zara, 449,-

Platåsko med hjerter fra YSL, 5699,-

Platåsandaler i gull fra Jimmy Choo, 5750,-

Platåsko fra Miu Miu i sort velour, 5699,-

Dusty pink platåsandaler med åpen tå fra Prada, 6500,-

Powered by Labrador CMS