Lytt, les og nyt denne sommeren

Det eneste som står på sommerens to do-liste i år.

Publisert Sist oppdatert

Lytt, les og nyt: Bøker og podkaster skal endelig slukes, og vi kan nesten ikke vente med å få tid og ro til å koble fullstendig av med disse godbitene i mange, lange og solfylte sommerdager.

Les også: Den ultimate sommerboka

PODKASTER

The Ballad of Billy Balls

Dette er en sånn podd du ikke klarer å skru av fordi den er så spennende. Den sanne historien starter i 1977 når modellen Rebecca møter punk-rockeren Billy. Han viser henne New York og lærer henne om storbylivet og showbiz. En dag i 1982 finner Rebecca Billy skutt i leiligheten deres i East Village. Hvordan og hvorfor ble han skutt og drept? Og ikke minst, hvor ble det av kroppen etter at han ble erklært død? En utrolig velprodusert podkast-serie, som er både rørende, morsom og sjokkerende

Sentimental Garbage

Om du er Sex & the City-fan er miniserien Sentimental in the City fra Sentimental Garbage et absolutt must! Hosten fra Sentimental Garbage, Caroline O’Donoghue, og forfatter og podkaster Dolly Alderton, har i denne serien analysert begge filmene og alle sesongene av den ikoniske serien – og resultatet er fullspekket av nostalgi og hysterisk morsomt! De snakker om alt fra alvorlige tematikker som utroskap og ensomhet, til trivielle detaljer som Mr. Bigs «ugly weekend shirts». Dette er virkelig en fornøyelse for alle SATC-fans!

Armchair Expert

Dax Shepard (skuespiller, regissør og mannen til Kristen Bell) og makker Monica Padman (også skuespiller og produsent) skaper utelukkende god stemning, og har alltid interessante gjester fra hele verden. En herlig miks av Hollywood-kjendiser, forskere, akademikere, forfattere, skuespillere, sportsutøvere og ofte megastjerner som f.eks Bill Gates, Alanis Morissette, Justin Timberlake og prins Harry. Ny episode hver mandag, og de kommer i tillegg ofte med bonusepisoder.

Getting Curious

Sjarmerende og morsomme Jonathan Van Ness er kanskje mest kjent fra den amerikanske versjonen av homsepatruljen, Queer Eye. Jonathan er en selvutnevnt nysgjerrigper, og i podkasten sin inviterer han eksperter til å snakke om alt han lurer på – og det er mye! Her får du svar på viktige og mindre viktige spørsmål som «what’s on animals’ minds», «how can we raise the bar on trans rights», «how many cats am I allowed to foster before it’s illegal”, “how do you know if your bae is the one” eller “who gave ancient Egyptians permission to be so advanced”.

Why Won’t You Date Me?

Nicole Byer, en amerikansk komiker, skuespiller og forfatter, har vært singel og på søken etter den store kjærligheten i flere tiår. Hun er morsom, smart og elsker å date, men finner likevel aldri «the one». I podden Why Won’t You Date Me?, inviterer hun gjester, både kjente og ukjente – og tidligere flørter, til å dele om sine kjærlighetsliv, råd og erfaringer, samt prøve å finne ut av hvorfor «ingen» vil date Nicole.

Hysteria

Er du en nyhetsjunkie? I denne podkasten får du både amerikanske- og internasjonale nyheter servert gjennom kvinners syn, og med fokus på hvordan disse nyhetene og historiene påvirker kvinners liv. Politisk kommentator og komiker Erin Ryan, og visestabssjef i Det hvite hus under Obama-administrasjonen, Alyssa Mastromonaco, diskuterer alt fra politiske dilemmaer til kulturelle trender med spennende gjester som Jane Fonda og Hillary Clinton.

BØKER

Mine venner av Monica Isakstuen

Hovedpersonen i denne kritikerroste og grensesprengende romanen gjør det slutt med sin beste venninne på svært lite hyggelig vis, og når hun kommer hjem fra denne konfrontasjonen står resten av venninnene klare for å overraske henne med bursdagsfeiring. Historien handler om gamle og trygge vennskap, konfliktfylte vennskap, nye og lidenskapelige vennskap og ikke minst; uvennskap.

Mine venner, kr 332. (annonse)

Jente, kvinne, annet av Bernardine Evaristo

Endelig har denne bestselgende boka kommet ut på norsk. Jente, kvinne, annet er en historie som blir fortalt gjennom blikket til tolv britiske kvinner, de fleste svarte – alle med ulik alder, legning, bakgrunn og livssituasjon. Bokas gjennomgående temaer er identitet, feminisme, tilhørighet, rase og klassekamp – og det å lykkes til tross for ulike utfordringer knyttet til disse faktorene. Kanskje en av de viktigste bøkene man kan lese akkurat nå.

Jente, kvinne, annet, kr 332. (annonse)

En tilfeldig nordmann av Lars Saabye Christensen

Den 60 år gamle byråkraten Gordon Mo jobber i Landbruksdepartementet og er en grå mann med en grå ungkars-hverdag. Men inni Gordon er det ofte flammende rødt, og innimellom, når det koker som verst, må han ta inn på hotell for å få lettet på trykket. En dag koker han over på jobb og får sparken. Men selv om han er en nylig arbeidsledig 60-åring, er han ikke overflødig. For det finnes nemlig noen som har bruk for en grå gammel mann nesten helt uten filter. En samtidskritisk roman full av satire, komikk og krenking av alt og alle.

En tilfeldig nordmann, kr 375. (annonse)

Det som forsvinner av Britt Bennett

Denne bestselgeren er en av Barack Obamas favorittbøker, og HBO har allerede sikret seg serie-rettighetene. Vi møter de uatskillelige tvillingene Desiree og Stella, som vokser opp i en liten by i de amerikanske sørstatene på 60-tallet. En dag oppdager Stella at hun er lys nok i huden til å kunne oppfattes som hvit, og reiser til California for å starte et nytt liv med en ny identitet og en hvit mann. Samtidig kutter hun alle bånd til fortiden sin. En rørende og spennende historie om familiebånd, tilhørighet og identitet.

Det som forsvinner, kr 332. (annonse)

Frogner Babylon av Alexia Bohwim

Fikk du ikke nok av fallende fasader og frustrerte fruer i andre sesong av Exit, tipper vi at denne boka vil stilne sulten noe. Her møter vi Bille Bohr som for noen år siden ga ut en suksessfull roman, og nå er sugen på å bli relevant igjen – noe som viser seg å være vanskeligere å oppnå enn hun først trodde. Handlingen utspiller seg på Frogner i Oslo, og vi får et innblikk i en nådeløs verden bak de blankpolerte fasadene.

Frogner Babylon, kr 169. (annonse)

Powered by Labrador CMS