NB! Reise og opphold i Paris var betalt av L’Oréal. 

ELLE var i Paris for å feire 110-årsjubileet til L’Oréal Professionnel.

Og for en feiring!

I Paris fikk vi tatt en liten prat med L’Oréal Professionnels ambassadør og kampanjemodell, Alexa Chung om hennes beste hårtips og hvilke produkter hun ikke klarer seg uten.

«Parisienne chic»

I januar i fjor ble den britiske it-jenta ansiktet til L’Oreal Professionnel og er kjent for sin «parisienne chice look» og erkebritiske «coolness».

Selvfølgelig var hun æresgjesten under den store feiringen av L’Oréal Professionnel på Le Carrousel du Louvre i Paris.

Vi fikk bare et glimt av Alexa Chung på festen, men fikk audiens på lekre Hyatt Hotel og 8 minutter og 18 sekunder med modellen, programlederen, forfatteren og designeren.

Det vi var mest spente på, og som flere av oss ville vite svaret på, var hvordan hun fikk den klassiske «gardinluggen», som ble hennes signaturfrisyre, «on point».

Og svaret var ganske overraskende…

Alexas lokker

Alexa Chung satt henslengt på sofaen da vi kom inn. En rød, liten Gucci-veske og mobilen lå ved siden av henne.

Hun; like polert og lekker som en voksdukke à la Madame Tussaud.

Håret; helt perfekt. Som alltid.

Men hemmeligheten bak håret til it-jenta, er ikke så avansert som man kanskje skulle tro.

Hun farger det et par ganger i året med  L’Oréal Professionnel INOA og bruker den veganske og resirkulerbare Source Essentielle-serien.

– Jeg begynte å farge håret da jeg var rundt 19 år og jobbet som modell. Jeg hadde tykke, lyse striper en periode, som så forferdelig ut, så farget jeg det mørkt og hadde faktisk helt sort hår i et par år også.

«Keep it simple»

Hun er britisk, har bodd i New York i syv år og elsker den franske stilen. Hun tror at det, og at hun er opptatt av mote, er grunnene til at akkurat hun ble L’Oreal Professionnels ansikt.

– Det er nok også noen fellestrekk mellom min stil og franske ikoner som Françoise Hardy, Jane Birkin og France Gall, som jeg beundrer. Og at jeg passer inn med den naturlige estetikken.

Hun er også inspirert av den amerikanske modellen og skuespilleren Lauren Hutton og «swinging sixties»-ikonet Charlotte Rampling, som begge er kjent for naturlig hår.

– Jeg har alltid likt den looken.

Hemmeligheten bak den uanstrengte, kule frisyren hun har nå er også relativt enkel.

– Jeg stusser det ofte og vasker det hver dag. Håret mitt blir fort fett, så jeg må vaske det hver dag. Jeg bruker også gode balsamprodukter.

Alexa Chung liker å holde det enkelt.

– Hårfrisyrer er liksom ikke helt min greie. Stilen min er mer kul og uanstrengt. Jeg har ikke tålmodighet til det og kjeder meg fort. Nå liker jeg hårklyper og spenner, hårbøyler (Alice band), scrunchier og sløyfer. Jeg vet at jeg egentlig er for gammel for musefletter, men i det siste har jeg gått litt med det, forteller hun.

Alexa-luggen

Hennes favorittprodukt er en tørrsjampo.

Morning after dust!  

Og så var det den luggen…

Den lange luggen hun pleide å ha i en helt tilfeldig, perfekt midtskill og som sikkert mange frisører har fått som referansebilde tusen ganger.

Den perfekte «gardinuggen».

– Jeg pleide å føne luggen hver morgen. Ikke hele håret, bare luggen. Og så brukte jeg å vaske den igjen sånn midt på dagen i vasken. Ofte med håndsåpe og så tørket jeg den i håndtørkeren.

Så måtte vi ta en liten selfie, før vi forlot Alexa Chung og gikk ut i vårsola i Paris.

Alexa Chung hår

Relatert

La Boche Rouge

Møt grunnleggeren av La Bouche Rouge

Dette er mannen bak et av de hotteste beauty-merkene akkurat nå.
maskara guide

Drømmer du om lange vipper?

Slik legger du maskara som en proff.

Dagens craving: ZO Retinol Skin Brightener

Derfor elsker vi dette produktet.