Aksel Lund Svindal debuterer som klesdesigner

En spent Aksel Lund Svindal før showet på Doga igår kveld. Her med grunder Marius Eckmann og kjæresten Gitte Lill Paulsen (til venstre). Foto: @akam1k3

Slik ønsker slalåmstjernen at kvinner skal kle seg.

Publisert Sist oppdatert

Slalåmstjernen Aksel Lund Svindal debuterte i går som klesdesigner på Doga i Oslo. Vi tok et kjapt intervju med idrettsutøveren før showet. Og vi måtte selvfølgelig spørre han hvordan han ønsker at vi kvinner skal gå kledd.

- Haha, dere begynner med det vanskeligste spørsmålet først ja!? Jeg synes kvinner er fine når de har på seg ting som ikke ser så fryktelig avansert ut. Jeg liker nok egentlig når de kler seg "cleant" og enkelt. Kolleksjonen vi viser i kveld reflekterer også det, selv om den selvfølgelig er stylet litt mer "rocka og fashion". Men plaggene i seg selv er veldig enkle med gid kvalitet og enkle snitt. "Less is more", er det ikke det man sier? Ikke det at jeg mener at man skal gå med lite klær atså...

Slalåmkongen Aksel Lund Svindal debuterte i går som klesdesigner på Doga i Oslo. Her ikledd eget design. Foto: @akam1k3

Liker du kvinner i lite klær?

- Haha, ingen kommentar.

Foretrekker du kvinner i høye hæler eller sneakers?

- Alt til sin tid, men det er sjeldent jeg kommer et sted og er overpyntet for å si det sånn, og man føler seg jo vel sammen med de som er lik en selv. Damene jeg har vært sammen med tidligere har nok hatt en ganske så avslappet klesstil.

Så kvinnen i ditt liv er med andre ord sporty?

- Ja!

Men fortell oss. Hvorfor endte du opp med å designe klær?

- Jeg er ikke noen klesdesigner, så det er jo innspillene fra teamet rundt meg som er grunnen til at Greater Than A har blitt slik det har blitt. Men grunnfilosofen fra starten av var ganske klar; Vi ville lage plagg som var noe mer enn noe du bruker en periode for så å kaste det. Tekstilindustrien tenker for lite på resirkulering, og det er kanskje ikke så rart med tanke på at det ikke finnes gode nok systemer for det heller. Men våre klær er enten 99 prosent plastbaserte, slik at de kan resirkuleres med annen plast, eller 99 prosent organiske, slik at du i teorien kan grave de ned i hagen og la de bli til jord. Vår tanke er å lage tidløse klær som folk kan bruke lenge og som deretter kan resirkuleres. Det viktigste for oss er å tenke på hvilke materialer vi bruker og hvordan vi kan designe klærne uten at de ender opp som søppel.

Backstage gjør modellene seg klare for showet. Foto: @akam1k3

Er resirkulering noe du har vært opptatt av lenge?

- Jeg har nok alltid vært litt opptatt av det, men jeg har ikke alltid vært like flink på det. Jeg reiser verden rundt på ski og det er jo i seg selv miljøvennlig, men det å reise jorden rundt med fly er jo ikke særlig miljøvennlig. Men det er umulig å forvente at man skal forandre vanene totalt, det vi kan forvente er at man tar mer miljøvennlige valg. Nå som vi nordmenn er gode på å resirkulere søppla vår, hadde det jo ikke føltes riktig å gå tilbake til å kaste alt i en svart søppelsekk? Og det er jo i grunn grunnpilaren i vårt merke også. Er det ikke mulig for oss å produsere noe i et bærekraftig materiale, er det ikke aktuelt for oss å produsere det plagget heller.

Du skal jo til OL i Pyeongchang om to dager. Kommer vi til å se deg på seierspallen tror du?

- Jeg vet at jeg har gode sjanser til å lykkes, så jeg skal i hvert fall gjøre et godt forsøk.

Greater Than A a/w 2018:

Den anerkjente designeren Jessy Heuvelink har blant annet vært sjefsdesigner for J. Lindeberg og jobbet med den franske couture-designeren Christian Lacroix. Det blir spennende å se hva han får til med det norske merket Greater Than A. Foto: Kris Myhre.

Høstkolleksjonen bærer preg av å være både sporty og anvendelig, samtidig som den har plagg med et trendy snitt og fin passform. Foto: Kris Myhre.

Også til stede på showet:

Tidligere slalåmkjører Kjetil Andre Aamodt kom for å støtte kompisen. Foto: @akam1k3

ELLEs Nathalie Helgerud sammen med fotograf Stephen Butkus og ELLE-blogger Hedda Skoug. Foto: @akam1k3

Verdensmester i boksing Cecilia Brækhus var også på moteshowet. Foto: @akam1k3

Anett Ringstad og Marte Krogh. Foto: @akam1k3

Powered by Labrador CMS