Din hud er mer enn bare hud – slik påvirker den livskvaliteten din

La Roche-Posay setter fokus på hvordan huden påvirker livskvaliteten gjennom deres nye kampanje – #SkinIsMoreThanSkin.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med La Roche-Posay.

Har tørrhet eller irritasjon i huden noen gang hindret deg fra å møte venner, delta på et møte eller å gå på en fest? Disse faktorene påvirker naturligvis ditt ytre, men ikke i like stor grad som det påvirker ditt indre og din livskvalitet. Det er på tide å begynne å ta vare på ditt indre og din hud.

Det å ha problemer med huden er både menneskelig og en del av livet. Når livet er i ubalanse, fysisk eller psykisk, kan det mange ganger vise seg gjennom huden. Det er ikke uvanlig at det dukker opp uønsket utslett. Dette er kroppens måte å fortelle deg at noe ikke er helt som det skal. Det å ta til seg denne kunnskapen kan gjøre underverker for din hud.

Hudproblemer – en stadig økende folkehelseutfordring

1,9 milliarder mennesker verden over har et eller annet form for problem med huden. Det tilsvarer 1/4 av jordens befolkning. Dette tallet viser oss hvor utbredt dette er, og likevel er det så lite kjent. Gjennom kliniske studier vises det at hudproblemer i dag er en stadig økende folkehelseutfordring som påvirker det daglige livet gjennom søvnmangel, lav selvfølelse, angst, sosial fobi, samt skole- og arbeidsfravær. Dette er bekymringsverdige tall som hudmerket La Roche-Posay har bestemt seg for å finne en løsning på.

For å skape økt bevisshet rundt dette, og vise hvordan hudproblemer påvirker menneskers liv, lanserer La Roche-Posay nå en ny kampanje #SkinIsMoreThanSkin som viser hvordan det faktisk føles for noen som sliter med et hudproblem.

Når La Roche-Posay utformer sine produkter er det alltid med reelle problemer i bakhodet – ønsket om å tillby et bedre liv for de med følsom hud.

Råd fra hudlegen

Vi har pratet med hudlegen, Katri Granger, fra Gøteborg om sammenhengen mellom hudproblemer og livskvalitet.

Hudlege, Katri Granger, fra Citysjukhuset +7 i Gøteborg.

– Hudproblemer påvirker livskvaliteten negativt og kan virke inn på menneskers hverdag. Som et eksempel så sliter personer med hudsykdommer ofte med ubehag i huden i form av kløe, svie eller ømhet, noe som blant annet kan lede til dårlig søvn. Det kan igjen påvirke studier, jobb og privatliv.

Hun mener at hudproblemer som er synlige for andre kan lede til en dårligere selvfølelse, som igjen kan lede til begrensninger i livet ettersom man unngår å gå ut og møte nye mennesker, eller å trene fordi man føler seg utilpass i svømmehallen eller på treningssenteret.

– Min oppfatning er at kunnskapen om ulike hudtyper og deres utfordringer fortsatt er alment mangelfull. De fleste hudsykdommer er heller ikke direkte livstruende og bedømmes derfor ikke med samme alvor som eksempelvis hjerte- og karsykdommer eller diabetes. Hudtyper sees på som noe som kun omhandler utseendet, og som ikke påvirker på annet vis enn at det ytre endres. Det er et behov for informasjon om hudsykdommer og hvordan dette påvirker livene til dem som rammes. Det kan forhåpentligvis lede til en bedre behandling og en økt forståelse.

Akne er et stort problem, både for tenåringer og vokse. Katri bekrefter at det påvirker hennes pasienter psykisk, i ulik grad.

– Det er veldig individuelt i hvilken grad ulike personer opplever sin akne som problematisk, og det er ikke alltid at hvor mye dette påvirker dem står i proporsjon til hvor mye eller lite de er rammet. Det finnes dem som har mild akne som lider like mye psykisk som dem med mer ekstrem akne. Akne kan lede til dårlig livskvalitet med nedsatt selvfølelse, angst og depresjon.

6 favoritter fra La Roche-Posay som finnes på et apotek nær deg

Cicaplast Balm: En SOS-krem som virker beroligende, forsterkende og som beskytter huden. Passer til alle hudtyper med svekket eller irritert hud.

Toleriane Ultra: En ansiktskrem til følsom og intolerant hud, testet på allergisk hud. Denne vil redusere ubehag i huden, er intensivt fuktighetsgivende og beroligende.

Hyalu B5 Serum: Et effektivt serum utviklet for rynker og hud som savner fyldighet. Det reduserer rynker, gir huden fyldighet og glød. Den virker fuktighetsgivende og strammer opp huden.

Effaclar Duo (+): En selvskreven helt til de med fet og uren hud med en tendens til vanskelige og tilbakevendende urenheter som kviser. Effaclar Duo (+) er en korrigerende fuktighetskrem til ansiktet med en effektivitet på 12 timer. *Instrumentell test, 43 personer.

Lipikar Balm AP + M: En kroppskrem som kan brukes fra livets første dag. Til veldig/ekstem tørr hud, samt til hud som tenderer til kløe forårsaket av tørrhet. Tilpasset følsom og irritert hud, og hud med en tendens til atopi.

Anthelios Ultra Light SPF 50+: En solfaktors-favoritt med høy UVA- og UVB-beskyttelse for ansikt og øyeområdet i form av en ultralett krem. Ekstra vannavstøtende, svette- og sandbestandig som passer alle hudtyper.

Uavhengig av interesse eller budsjett, så har La Roche-Posay produkter for alle hudtyper og gjør det derfor enkelt for deg å ta vare på din hud med riktige produkter som passer for akkurat deg. Ikke la dine hudproblemer stoppe deg fra å leve et liv med høy livskvalitet!

Powered by Labrador CMS