mat

Tomatpai inspirert av Middelhavet

Vi har helt dilla på pai – og denne MÅ testes ut! 

Publisert

Når man har en paideig, er det bare fantasien som setter grenser for hva den kan fylles med.

Pai passer godt både til hverdag og fest, og er perfekt til piknikkurven. Her får du en oppskrift på en deilig og fargerik pai med tomater, fetaost og oliven som man blir glad av!

Pai med tomater, fetaost og oliven

4 porsjoner

Du trenger: 

BUNN

200 g hvetemel 

150 g smør 

2–3 ss kaldt vann 

1 klype salt

FYLL

2 løk, i tynne skiver 

2 røde paprika, i tynne skiver 

2 hvitløkfedd, hakket 

250 g cherrytomater, delt i to

 5 egg 

250 g ricotta 

1/2 ts oregano

tørket 120 g fetaost smuldret 

60 g sorte oliven uten steiner 

salt og pepper

Slik gjør du: 

Forvarm ovnen til 200 °C.

Ha hvetemel, smør og salt i en foodprosessor og kjør til en smuldret deig. Tilsett vann og kjør deigen raskt sammen. Pakk den i plastfilm, og la den hvile 30 minutter i kjøleskap.

 Varm olje i en stekepanne og fres løken til den er myk og har fått en fin karamellisert farge. Legg løken på et fat. Tilsett litt mer olje i stekepannen og stek paprikaskivene til de er myke. Ha i hvitløk og stek litt til. 

Kjevl ut deigen og kle formen. Fordel først løk og paprika på paibunnen, deretter tomater. 

Visp sammen egg, ricotta, oregano, salt og pepper. Bland i mesteparten av fetaosten og hell over paifyllet. 

Stek på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter til eggeblandingen stivner. Dryss over resten av fetaosten og topp med oliven, også gjerne noen urter, om du har. 

La gjerne paien få hvile en halvtimes tid før servering.

Powered by Labrador CMS