Se det nye hovedkvarteret til Acne

Foto: ACNE Studios

Se Acnes nye designutopi i Stockholm!

Publisert Sist oppdatert

Acnes nye hovedkvarter er i Floragatan 13 i Stockholm i den tidligere tjekkiske ambassaden, designet av arkitekten Jan Bocan.

ACNE

Butikken er oppkalt etter gaten den ligger i, og bygget er et klassisk eksempel på brutalistisk arkitektur fra 1970-tallet, og har hele 10 etasjer dedikert til Acnes univers.

Det er over 20 år siden Acne Studios ble etablert, og navnet er en forkortelse for Ambition to Create Novel Expressions.

Eget univers

– Da vi begynte å lete etter et nytt bygg lagde jeg en skisse over hvordan motedesign fungerer. Jeg ville at arteriene av mote skulle flyte, med en bygning som konstant fanger følelsen av fremgang, og av et eksperimentelt sted. Nå som vi har skapt dette rommet, er jeg veldig stolt over at vi har oppnådd dette sammen, sier sjefdesigner Jonny Johansson i en pressemelding.

Kunstneren og designeren Max Lamb har spesiallaget møbler og dekor inne i bygget. Blant annet et metallbord til biblioteket, tepper og et rundt bord i styrerommet, inspirert av vikingene.

Kunsteneren Daniel Silver har utsmykket rom med kollasjer bestående av stoffer fra Acnes arkiver.

Benoit Lalloz har designet lyskildene i hele bygget.

Åpningsfest

ELLE var med på den eksklusive åpningsfesten i Stockholm 15. november.

Først var det offisiell åpning av bygget med cocktails og så en stor fest i en tom lagerbygning på Frihamnen for å feire Acnes fortid, nåtid og framtid med over 2000 gjester.

På gjestelisten stod blant andre, Robyn, Noomi Rapace, Reggie Snow, Stéphane Bak, Michel Gaubert og Jimothy Lacoste.

Kunstintallasjoner, laserinstallasjon, techno-rom, DJ-ene Romy Madley Croft, Jerry Bouthier og Pandora’s Jukebox (aka, Yasmina Dexter) og Alex Knosts band, Tomorrows Tulips var noe av det man kunne få med seg på den store festen.

Nordmannen og tidligere sjefredaktør i Acne Paper, Thomas Persson hadde kurert et av rommene inspirert av første utgave av Acne Paper.

Bilder fra festen

Powered by Labrador CMS