Sunne flyplassfavoritter

Foto: @ceciliemevatne// @42raw

Det er ikke alltid like lett å finne sunne alternativer når man er på reise. Her får du noen gode tips til turen.

Publisert Sist oppdatert

ELLEs reiseblogger, Cecilie Mevatne kommer alltid med gode tips og triks til deg som skal på tur. Denne gangen tipser hun om sine sunne favoritter på flyplassen:

Det har ikke alltid vært lett å holde på et sunt kosthold når jeg skal ut på lengre flyreiser, eller inn og ut av flyplasser. Siden jeg også har cøliaki har jeg derfor ofte endt opp med å fylle vesken med sunn og glutenfri snacks før jeg løper ut døren. Allikevel er jeg spontan, ting går litt fort i svingene, og jeg er på ingen måte en person som planlegger reiser ned til minste detalj. Derfor må jeg ofte ty til flyplassmat, enten for et kjapt måltid før jeg setter meg på flyet, eller for å hamstre snacks til flyturen.

Tips: Slik får du flyturen til å gå raskere

For bare noen år siden var en banan det eneste man fikk tak i på en flyplass om man skulle ha noe sunt. Det var til og med vanskelig å finne en nøtteblanding uten masse sukker og salt. Til min store lettelse er det ikke like vanskelig å finne sunn mat på flyplasser nå, og jeg tenkte derfor å tipse dere om stedene jeg har blitt positivt overrasket over den siste tiden.

SUNNE ALTERNATIVER PÅ FLYPLASSER

På Gardermoen i Oslo

Haven

Denne restauranten ligger på utenlandsterminalen (i handleområdet før gate E8) på Gardermoen, og tilbyr alt fra sunne smoothie bowls, salater, supper og juicer. Haven har masse digge take-away alternativer som er perfekt som flysnacks.

På innlandsterminalen kan man nå finne alt fra kale chips, grønne smoothier, glutenfri Bircher muesli og andre gode og sunne alternativer på steder som Jamie´s Deli og Northland.

På internasjonale flyplasser

Pret a Manger

Jeg elsker Pret a Manger. Jeg har funnet denne favoritten på flyplassene i blant annet London, Singapore og Nice. De har alt fra sunne middager som supper eller salater, frokoster, grønne juicer og den beste økologiske kaffen. Jeg rasker alltid med meg en pose med litt take-away herfra. De har også digge nøtteblandinger og frukt om du bare vil ha noe lite i farten.

Joe & The Juice

På flyplassen i København, Stockholm, Nice og Bergen har jeg fått min juice eller smoothie-fix samt avokadosandwich her. Her har de også glutenfritt brød om man har cøliaki.

42Raw

Jeg har siklet etter å besøke 42Raw siden denne veganske og glutenfrie restauranten åpnet i København og den digge maten deres stadig dukket opp på Instagram. Da de også åpent en restaurant på flyplassen i København booket jeg omtrent billett gjennom Kastrup for å besøke restauranten. Dessverre er restauranten før sjekkinn, så husk å være ute i god tid om du vil besøke denne populære restauranten. Sjekk Instagramen @42raw om du ikke tror meg.

https://www.instagram.com/p/Bj1vV_5nNsL/

Sjekk ut bloggen til Cecilie her! og Instagram!

Flere reisesaker:

24 timer i Saint-Tropez

Dette er verdens fineste strand

Powered by Labrador CMS