Sommerplaner: Katarina Petrovic

Dette er sommerplanene til grunnleggeren av A Style Journey.

Publisert Sist oppdatert

Katarina Petrovic (24) er grunnlegger av nettsiden A Style Journey, influenser og kommersiell journalist.

Vi har spurt den kule dama om hva hun skal i sommer.

Stillhet og ro

Hva er dine favorittdestinasjoner?

– Alle som kjenner meg vet at Italia er min ferieperle – jeg kunne tilbrakt alle ferier der! Så langt er det spesielt to «hemmelige» steder jeg garantert kommer til å vende tilbake til. Det ene er Schiara og Airbnb’en Tramonti House, og den andre er Jangada de Pedra på Ponza. Begge stedene er umulige å beskrive med ord – man må oppleve dem. Men kort fortalt: ‘Tramonti House’ er et toetasjes, 50 m² ligurisk hus - overgrodd med vinranker, oliven, fikentrær, rosmarin og ville blomster – som ligger i en liten landsby, midt i et stupbratt fjell, mellom La Spezia og Cinque Terre. Jangada de Pedra er det kreative skjulet til den italienske poeten Antonio de Luca. Det er ikke uten grunn at han kaller det sitt utopia – det er nettopp det det er. Det føles som å være i en gammel italiensk film. Huset er plassert i ingenmannsland på Punta del Fieno, omringet av vinranker, to private strender, fjell – og stillhet. Og det er kun to måter å nå huset på. Med føttene over fjellet eller med båt. Fellesnevneren for begge destinasjonene er at de er som skapt for ”La Dolce Vita”! Her kobler man helt av fra den virkelige verden – internett er så å si ikke-eksisterende.

Hva er ditt beste ferietips?

– Før turen anbefaler jeg å gjøre litt restaurant-research. Til tross for at noen av de beste restaurantene er de man tilfeldigvis oppdager eller får anbefalt av en lokal innbygger, er en av de verste tingene jeg vet om på ferie (og ofte årsaken til en unødvendig krangel), å ikke finne et godt sted å sette seg når man er sulten eller lysten på et glass vin i autentiske omgivelser. Ikke glem en god bok eller to (eller tre). Pakk klær og sko som passer i flere kombinasjoner og prøv å planlegge antrekk i forkant. Når jeg reiser elsker jeg å vandre rundt, være tilstede og holde øynene åpne. Det er så mye man går glipp av dersom fokuset er på feil sted.

Hva pakker du alltid med deg i kofferten?

– Uavhengig av destinasjon pakker jeg alltid med meg en hvit skjorte, blazer, kaftan, bikini og badedrakt, komfortable, men elegante sko, en praktisk veske, et anvendelig smykke, solbriller, powerbank, bok og mine must-have skjønnhetsprodukter. Om sommeren er det hudolje, dagkrem med faktor, solkrem, en flytende bronzer, brynsgele og lipliner.

Foretrekker du strand eller storby?

– Øde strand, takk! Jeg elsker autentiske destinasjoner hvor jeg er isolert, men likevel nær et sentrum dersom man har behov for et avbrekk fra stillheten.

Hvor går ferden neste gang?

– Først en liten weekend-tur til Paris, for pappas 60-årsdag. Så går sannsynligvis turen til nok en skjult perle i Italia.

Hvilket sted drømmer du om å besøke?

– I tillegg til alle steder jeg ikke har besøkt i Italia, drømmer jeg om å reise til Japan. Jeg har aldri vært i den delen av Asia, men har alltid vært fascinert av kunsten, kulturen og naturen der.

Det beste med sommer i Norge?

– Jeg har dessverre tilbrakt veldig lite tid hjemme om sommeren, men det beste (når det er fint vær!) må være den helt spesielle stemningen. Sykle rundt i byen, bade og oppdage nye badesteder, dra på telt-tur og nyte de sene vinkveldene ute i det fri.

Hva inneholder den perfekte feriedagen?

– For meg inneholder den kjæresten min Belmin, en privat strand, hav, sol, en god bok, pasta, vin og ro.

Mitt beste ferieminne:

– Dagene jeg tilbringer med samboeren min på feriene våre. Stillheten på de bortgjemte destinasjonene, roen, samtalene, de sene kveldene, vin i solnedgangene. Alle øyeblikkene vi er tilstede sammen.

Sommerens soundtrack:

– Hver sommer får sitt soundtrack og i år blir det nok en av disse – vi får se på stemningen! Cekacu te ja – Sreta (Mostar Sevdah Reunion), Dodirni me – Galija.

Antrekk:

– Det avhenger av hvor turen går, men om sommeren som oftest en stor blazer og høyhælte sandaler, en kaftan slengt over bikinien eller en sofistikert – og gjerne litt utfordrende og minimalistisk kjole.

Bikini/badedrakt:

I Katarinas feriekoffert

– Jeg finner som oftest mine favoritter på H&M, men det er en rekke merker man bør sjekke ut for fint badetøy. Noen av mine favoritter er Matteau, Solid & Striped, Broochini og Eres.

Solbriller fra Balenciaga cirka kr 3750.

Skjorte fra Isabel Marant Étoile, cirka kr 1900.

Sandaler fra Zara, kr 599.

Badedrakt fra Eres, cirka kr 2.100.

Smykke fra Misho, cirka kr 2.800.

Powered by Labrador CMS