6 høydepunkt fra København Fashion Week

Foto: Copenhagen Fashion Week

Sterke 90-talls referanser, strikkeplagg som hedrer kroppen, og skreddersøm. Dette er våre 6 høydepunkt fra moteuka i København!

Publisert Sist oppdatert

København Fashion Week: Det var mange oppturer under moteuken i København, og vi kan allerede se spotte tendenser med potensiale til å utvikles til store trender neste sesong.

Vi snakker detaljer som spagettistropper, en sterk palett inspirert av solnedgang, og blått. I tillegg spår vi at metallisk sølv kan bli en stor trend. Vi ser også at sporty elementer, lange ermer, oversized blazere, minikjoler, strikk, workwear- og cargo-detaljer som store lommer vil fortsette som viktige trender, også neste vår og sommer. Der hodeplagg som caps og bøttehatt har vært store denne sesongen, går vi mer mot bohemske tendenser neste år, og skaut, hatter og sjal var å se på catwalken hos flere under den danske moteuken.

Det var raffinert skreddersøm hos Mark Kenly Domino Tan, og sexy strikk hos A. Roege Hove. Ganni serverte en fargesterk kolleksjon preget av poppy-red, himmelblått, og blomsterprint – vi har allerede et par av plaggene på ønskelisten. Og apropos ønskeliste – en heklet drøm fra norske Holzweiler står herved øverst, og danske Rotate fikk oss til å lengte etter en skikkelig fest!

Vi føler oss mer inspirert enn på lenge, og planlegger å hekle oss gjennom høsten, mens vi gjør en stor re-watch av den ikoniske 90-talls favoritten, The Nanny.

6 høydepunkt fra København Fashion Week:

One to watch: A. Roege Hove SS22

Den unge designeren, Amalie Røge Hove Geertsen, var en av de store snakkisene under København Fashion Week, og er allerede en favoritt blant street style-yndlingene. Amalie har tekstilutdannelse fra The Royal Danish Academy of Fine Arts, og har jobbet som strikkedesigner for merker som MKDT Studio og Cecilie Bahnsen. Med andre ord – denne designeren kan strikk. Hennes visjon er å bringe liv til strikk, der den som bærer strikkeplagget gir det sin helt unike form.

Paletten var klassisk og besto av sort og hvitt, med hint av knall rosa og limegrønt. Perfekte strikkesett, halternecks og noughties-inspirerte minikjoler med høy hals.

All grown up: Saks Potts AW21

Københavns cool girls, Cathrine Saks og Barbara Potts, har gjort stor suksess som alles go-to-brand for den perfekte noughties-looken bestående av glitrende plagg, neon, og kåper med store, fluffy krager og mansjetter – og vi har elsket dem for det. Derfor var det med stor forventning vi ankom deres visning i Arne Jacobsens private hjem under moteuken i København.

Og det er ingen tvil – Saks Potts er all grown up, og om mulig elsker vi dem bare enda mer! Fargepaletten var preget av jordfarger, med innslag av sennep, orange og azurblått. Kåpene er fortsatt like lekre, og kombinasjonen med vest og løse bukser i semsket skinn med lommer, stylet med strappy sandals er akkurat slik vi vil kle oss nå. Derfor passer det perfekt at kolleksjonen er Saks Potts AW21-kolleksjon, og at hele herligheten er see-now-buy-now.

Et høydepunkt: Mark Kenly Domino Tan SS22

Københavns wonderboy, Mark Tan, har tidligere jobbet for store motehus som Dior, Balenciaga og Alexander McQueen, og er allerede et anerkjent navn, også internasjonalt. MKDT Studio er kjent for skreddersøm, og sitt utgangspunkt i klassikere med en kontemporær tilnærming. Og vi kan trygt si at presentasjonen av SS22-kolleksjonen var alt vi kunne ønske oss, og mer.

Fargepaletten var preget av khaki, sort og hvitt, med forfriskende innslag av poppy red. Store sydvester, lin og cargo-vester ga følelsen av skandinavisk sommer ved havet – møter safari. Hele kolleksjonen er designet for å kunne brukes sammen, og bygges lag-på-lag.

Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene, og materialer som lin, strikk og silke av høy kvalitet er gjennomgående. Denne kolleksjonen var raffinert, og nok en gang briljerte Mark Tan med skreddersøm og sterke plagg. Vi er solgt! Du kan lese vårt intervju med Mark Tan, og se hele SS22-kolleksjonen her!

Higher Love: Ganni SS22

Gannis brilliante Creative Director, Ditte Reffstrup, døpte SS22 kolleksjonen for Higher Love. Hele kolleksjonen er en hyllest til kjærligheten og livet. Under pandemien gikk hun inn i seg selv, og utforsket sitt eget følelsesregister – hva hun savnet, hva som fikk henne til å føle seg vel, og hva hun ikke ønsket i livet lenger.

Det hele resulterte i en vitalisert vår/sommer-kolleksjon med kjoler i delikat strikk, en fargepalett preget av positivitet med feminine blomsterprint og scrunchie-detaljer. Det kan også se ut som at tresko fortsetter inn i neste sesong, og vi tar gjerne et par i babyrosa!

Miss Fine: Rotate SS22

Damene bak merket Rotate, Thora Valdimars og Jeanette Madsen, leverte en forrykende SS22-kolleksjon. Visningen ble avholdt i en stor, tom lagerbygning, og alle modellene gjorde sin entré ved å tre ut av vintage-biler parkert nedover hele "catwalken". Vi snakker raske biler, høye hæler og over the (crop) top – på en etterlengtet og inspirerende måte!

Spesielt stas var det å se vår covergirl, Ceval Omar, på catwalken! Du kan lese vårt intervju med henne her.

Det var – som alltid – sexy cocktail- og partykjoler, men i år med sterke 90-talls referanser inspirert av karakteren Fran Fine fra 90-talls serien, The Nanny. Og for dem som husker serien var Fran selve dronningen av over the top. Det var drakter med cut-outs, bar mage, vinyl og farger som fuchsia, mint og sølv. Vi fikk også en nostalgi-trip av det såkalte "puse-materialet" – big noughties energy! En kolleksjon som oser av glamour, og lengter etter et dansegulv og en Covid-fri hverdag.

Holzweiler SS22

Norske Holzweiler holdt en digital visning under den danske moteuken, i tillegg til en filmvisning på deres nyåpnede konsept, Holzweiler Platz. Kolleksjonen, som har fått navnet In Transit, er en kolleksjon som feirer slow living. Med fokus på håndarbeid består denne kolleksjonen av heklet, sommerstrikk og diverse tekniske materialer. Ønskelisten er lang fra denne kolleksjonen... Spesielt sikler vi på alle de nydelig strikke-settene, den transparente skjorten, den store rutete hatten, og den blå heklede kjolen!

Powered by Labrador CMS